Δηλώσεις Φορολογικού Έτους 2016Χρήσιμα

Χρηστικός Αναλυτικός Εύχρηστος Πίνακας (ΑΡΧΕΙΟ) Λογιστικών – Φορολογικών ΔΙΑΦΟΡΩΝ (UPDATE v1.4)

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά από εκτεταμένες συζητήσεις της επιστημονικής ομάδας της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ με έγκριτους συναδέλφους, και σε ότι αφορά το ποσό της ιδιόχρησης ακινήτων, αποφασίσαμε να αφαιρέσουμε από το χρηστικό αρχείο προσδιορισμού διαφορών λογιστικής με φορολογική βάση τα πεδία που την αφορούν, καθόσον διαπιστώνεται διαφαινόμενη ανακολουθία της δομής του εντύπου Ε3 σε σχέση με τις επιταγές του Ν.4308/2014 (Ε.Λ.Π.).
Ειδικότερα, αν και η ιδιόχρηση ως τεκμαρτό μέγεθος είναι αναγνωρίσιμο από τη φορολογική νομοθεσία (άρθρο 39, παρ.2, Ν.4172/2013), εν τούτοις ως προς την ένταξή του στις οικονομικές καταστάσεις της οντότητας είναι μη αναγνωρίσιμο λογιστικό μέγεθος (Ν.4308/2014).
Κατά συνέπεια, ενώ το ποσό της ιδιόχρησης φαινομενικά θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο προσωρινής διαφοράς λογιστικής με φορολογική βάση, εν τούτοις η δεδομένη μη αναστροφή του στο μέλλον καθιστά μάλλον απαγορευτική την ένταξή του στον πίνακα Κ του εντύπου Ε3.
Κατά συνέπεια, καλούμε τους συναδέλφους να κατεβάσουν τη νέα έκδοση του αρχείου (v.1.4) και να πράξουν κατά το δοκούν για τη μεταχείριση του ποσού της ιδιόχρησης.
Επιπλέον, η νέα έκδοση του αρχείου περιλαμβάνει αλλαγή στον τρόπο καταχώρησης των δεδομένων, η οποία όμως δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα και την εμφάνιση του πίνακα Κ  και αφαίρεση του πίνακα μόνιμων διαφορών.
Τέλος, τα μηνύματα και οι προτάσεις σας μας υποχρεώνουν να σας ευχαριστήσουμε εγκαρδίως για την καθολική αποδοχή της προσπάθειάς μας και για το έκδηλο ενδιαφέρον σας για την βελτιστοποίηση του αποτελέσματός της.
Μπορείτε να κατεβάσετε τον Αναλυτικό Πίνακα Λογιστικών – Φορολογικών Διαφορών εδώ. (τελ. ενημ. 24/05/2017).
==================
ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΕΝΟΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
Αγαπητοί Συνάδελφοι
“Ο κοινός σκοπός εκμηδενίζει τις αποστάσεις”
Με την τελευταία έκδοση του Πίνακα Κ σαν συνέχεια του ενδιαφέροντος συναδέλφων από όλη την Ελλάδα, προέκυψε λειτουργική εφαρμογή για την μαζική διαχείριση, σε ένα αρχείο,  όλων των πελατών των γραφείων μας, με την ευγενική συμμετοχή του Φιλώτα  Παπαδιδασκάλου από την Κατερίνη, τον οποίο και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως .
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣHΣ
Αποσυμπιέστε το αρχείο zip σε ένα φάκελο.
Πατώντας το αρχείο setup, το πρόγραμμα εγκαθίσταται αμέσως στον υπολογιστή σας.
Σε λειτουργικά συστήματα windows XP και πριν, δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση.
Η εφαρμογή αποθηκεύει τα δεδομένα του πίνακα Κ για κάθε επιχείρηση του γραφείου μας σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ΑΡΧΕΊΟ.
Υγ. Η επιστημονική ομάδα της Ένωσης,  σύντομα θα προχωρήσει σε νέα αναβάθμιση του αρχείου,  αξιοποιώντας και τις πολύτιμες συμβουλές του Γιώργου Κορομηλά .
Σας ευχαριστούμε όλους
==================
Δείτε Προσδιορισμός αποτελεσμάτων περιόδου 2016 και φορολογία εισοδήματος Γ. Κορομηλά
Δείτε ακόμη σχετικό άρθρο του Κωνσταντίνου Νιφορόπουλου
Επίσης: Η «περιπέτεια» της ιδιόχρησης και άλλες ιστορίες γραφειοκρατικής τρέλας του Βαγγέλη Μιχελινάκη
και Ιδιόχρηση βιοτεχν. χώρου από ατομ. επιχ. με διπλογραφ. βιβλία

Σχετικές αναρτήσεις
Υπουργείο ΟικονομικώνΦορολογικάΧρήσιμα

Βραχυχρόνια μίσθωση: Αλλαγές με τον Ν.5073/2023

Οι αλλαγές στην βραχυχρόνια μίσθωση με τον Ν.5073/2023, επιγραμματικά: 1.Ο ορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης από 365 μέρες γίνεται 60 ημέρες. 2.Από τρία…
ΧρήσιμαΕπείγοντα θέματα

Ενημέρωση για υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω IRIS - Πινακίδα Ενημέρωσης

Με την ΚΥΑ  119899/13-12-2023 καθορίζονται οι υπόχρεοι σε χρήσης POS (υπόχρεοι Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν….
Χρήσιμα

Δήμος Ρόδου: Λειτουργία Απομακρυσμένης Ρύθμισης οφειλών - Διαδικασία

Ολοκληρώθηκε από τη Διεύθυνση Πληροφορικής του Δήμου Ρόδου η λειτουργία Απομακρυσμένης ρύθμισης οφειλών: με αυτή θα μπορεί ο δημότης, σε σύντομο χρονικό διάστημα να…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου