Ανακοινώσεις

Επιτυχημένη συμμετοχή της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου στη Γενική Συνέλευση της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Στην Αθήνα, 7 με 9 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού της Συμβουλίου. Την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου εκπροσώπησε εξαμελής αντιπροσωπεία.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αποτελεί το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και μέσω της Γ.Σ.Β.Ε.Ε. είναι κοινωνικός εταίρος με απευθείας επικοινωνία με την κεντρική κυβέρνηση.

Σημαντική επιτυχία για τα τοπικά συμφέροντα, τόσο του κλάδου των Ροδίων λογιστών όσο και της τοπικής κοινωνίας και αγοράς, είναι η εκλογή του Νεκτάριου Κασέρη, Ταμία της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου, στην αντιπροσωπεία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στη Γ.Σ.Β.Ε.Ε.

Ενώπιον της Συνέλευσης, κατέθεσαν τις θέσεις της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου, οι εκπρόσωποι κ. Νεκτάριος Κασέρης και Παπαγρηγορίου Νικόλαος, οι οποίες και χαιρετίστηκαν από την πλειοψηφία των συνέδρων. Συνοπτικά, οι θέσεις αυτές είναι:

  1. Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. πρέπει να λάβει τις αποφάσεις που θα την οδηγήσουν σε θέση ισχύος ώστε να μπορεί να συν-διαμορφώσει και να βελτιώσει το μέλλον του κλάδου.
  2. Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. να λάβει τις ενέργειες που χρειάζεται για την διεύρυνση της βάσης των μελών της, προσελκύωντας νέα μέλη, μέσω και της μείωσης της συνδρομής.
  3. Να γίνει πρόταση για μείωση των αυτοτελών προστίμων του αρθ. 54 για τις αρχικές μη υποβληθείσες δηλώσεις. Να εξομοιωθούν τα πρόστιμα με τα αυτοτελή πληροφοριακού χαρακτήρα. Τα τελευταία από 100 ευρώ που είναι σήμερα να μειωθούν στα 30 ευρώ.
  4. Να αποκτηθεί από τον κλάδο η δυνατότητα / κάλυψη των προσωπικών δεδομένων, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους κλάδους.
  5. Αναφορικά με την επικείμενη, προαποφασισμένη, αύξηση της συνδρομής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, από τα 30 ευρώ στα 50 ευρώ, η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου πιστεύει ότι όποια αύξηση πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από αντισταθμιστικά οφέλη και ότι δεν αρκεί η επιστημονική κάλυψη των λογιστών.
  6. Έγινε αναφορά στις παρεμβάσεις – προτάσεις της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων καθώς και στην πιο πρόσφατη παρέμβαση για τα θέματα των κάτοικων εξωτερικού.

Να σημειωθεί ότι η Συνέλευση καθαυτή αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες συνελεύσεις της Ομοσπονδίας, ενώ εντάχθηκαν επιπλέον επτά νέες οργανώσεις-μέλη σε αυτή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την επίσημη εκπροσώπηση του Κλάδου.

Αντίστοιχα, η συμμετοχή των Λογιστών Φοροτεχνικών της Ρόδου στην Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. είναι σημαντικότερη από ποτέ καθώς ο αριθμός των αντιπροσώπων στην Π.Ο.Φ.Ε.Ε. ορίζεται από τον αριθμό μελών της κάθε οργάνωσης. Με την μαζικότερη συμμετοχή στον μοναδικό φορέα εκπροσώπησης για τον κλάδο στο νησί μας, η φωνή μας γίνεται ισχυρότερη και οι θέσεις του κλάδου και του τόπου ακούγονται περισσότερο σε κεντρικό επίπεδο.

Γ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε., 07-09/12/2018 | Ομιλία Νεκτάριου Κασέρη

Ομιλία του Νεκτάριου Κασέρη, αντιπροσώπου της ΕΛΦΕΕ Ρόδου στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 07-09/12/2018.

Gepostet von Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου am Mittwoch, 12. Dezember 2018
Γ.Σ. Π.Ο.Φ.Ε.Ε., 07-09/12/2018 | Ομιλία Νίκου Παπαγρηγορίου

Ομιλία του Νίκου Παπαγρηγορίου, αντιπροσώπου της ΕΛΦΕΕ Ρόδου στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 07-09/12/2018.

Gepostet von Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου am Mittwoch, 12. Dezember 2018

Σχετικές αναρτήσεις
Ανακοινώσεις

Ευχές για Καλό Πάσχα

Τη Σταυρική Θυσία ακολουθεί πάντα ο Θρίαμβος της Αγάπης! Ευχόμαστε ελπίδα και δύναμη σε όλες και όλους, να ξεπερνάμε κάθε εμπόδιο, κάθε…
ΠαρεμβάσειςΑνακοινώσεις

Συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ Ρόδου στις ανά την επικράτεια Κινήσεις Διαμαρτυρίας της 12/04/2024

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την 05/04/2024, αποφάσισε τη συμμετοχή της Ένωσης στις ανά την επικράτεια…
ΠαρεμβάσειςΑνακοινώσεις

Συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ Ρόδου στις κινητοποιήσεις της 23 Φεβρουαρίου

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου, μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου την 20/02/2024, αποφάσισε τη συμμετοχή της Ένωσης στις ανά την επικράτεια…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου