ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑΓνωσιακή βάση και forum λογιστικής θεματολογίας

Δελτία Τύπου

Κοινό Δελτίο Τύπου Π.Ο.Φ.Ε.Ε. – Ο.Ε.Ε. – Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε. για παράταση της αποχής των δηλώσεων μέχρι 13/5/2016

Την παράταση της αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, κατά μία εβδομάδα έως και την Παρασκευή 13 Μαΐου, αποφάσισαν οι λογιστές – φοροτεχνικοί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η απόφαση ελήφθη επειδή δεν έχουν αποσυρθεί οι διατάξεις που προβλέπουν τόσο την κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για τους οικονομολόγους όσο και την εξαίρεση του κλάδου από τις εκπτώσεις για τα τέσσερα πρώτα χρόνια εφαρμογής του νόμου, και με δεδομένη την επιτυχία των κινητοποιήσεων μέχρι σήμερα αφού έχει υποβληθεί πολύ μικρός αριθμός δηλώσεων.
Ο Πρόεδρος του Οικονομικό Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:
«Υπόλογοι για την καταστροφή του κλάδου τους θα είναι οι οικονομολόγοι βουλευτές που θα υπερψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να το καταψηφίσουν, αλλιώς θα κληθούν να λογοδοτήσουν στους συναδέλφους τους και για την προκλητική εξαίρεση των οικονομολόγων από τις εκπτώσεις, κατά τη διάρκεια των τεσσάρων πρώτων ετών εφαρμογής του νόμου. Πρέπει να λογοδοτήσουν και για το πώς θεωρούν ότι με αυτά τα ποσοστά εισφορών μπορεί να σταθεί ελεύθερος επαγγελματίας και να επιβιώσει. Οι οικονομολόγοι και οι λογιστές – φοροτεχνικοί συνεχίζουμε ενωμένοι τον δίκαιο αγώνα μας με την συνέχιση της άκρως επιτυχημένης αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι την τελική δικαίωση».
Ο Ά Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Αντώνιος Μουζάκης, δήλωσε:
«Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε συντάσσεται με την πρόταση του επιστημονικού της φορέα, του ΟΕΕ, για συνέχιση της αποχής από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, καταγγέλλοντας την φιλοσοφία του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που επιβαρύνει βάναυσα τον κλάδο».
Ο εκπρόσωπος της Π.Ο.Ο.Ε.Ε.Ε., Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος, δήλωσε:
«Οι οικονομολόγοι – λογιστές κορυφώνουν την αντίδρασή τους, ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, συνεχίζοντας δυναμικά την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων».

Σχετικές αναρτήσεις
Δελτία Τύπου

Συγχαρητήρια στον Δήμο Ρόδου για την παροχή ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης μέσω του teledimos.gr

Με την πλατφόρμα “teledimos.gr” του Δήμου Ρόδου, ικανοποιήθηκε ένα αίτημα αρκετών ετών, με πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου κ. Ιωάννη Καμπούρη

Κοινό Δελτίο Τύπου Λογιστικών Συλλόγων Ρόδου, Ηρακλείου, Μεσαράς και Καλύμνου

Σε αυτή την κοινή επιστολή των τεσσάρων δυναμικών συλλόγων Λογιστών Φοροτεχνικών της νησιωτικής Ελλάδας, θα θέλαμε να σας μιλήσουμε για τα αυτονόητα.

Κοινό Δελτίο Τύπου Ενώσεων Λογιστών Δωδεκανήσου

Υπεγράφη κοινό έγγραφο με πάγια αιτήματα των λογιστών – φοροτεχνικών που θα διαβιβαστεί τους βουλευτές της περιφέρειας
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας