Αναδημοσιεύσεις

O Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο για το ΦΠΑ στα νησιά

«Κύριε Υπουργέ,

Το κλείσιμο της Βουλής απέτρεψε τη δυνατότητα να απαντήσετε σε Επίκαιρη Ερώτησή μου σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά. Δυστυχώς, χθες ανακοινώθηκε η ομάδα των πρώτων νησιών όπου αυξάνεται ο ΦΠΑ με πρώτη και καλύτερη τη Ρόδο. Η απόφαση αυτή αντίκειται σε κεκτημένο εθνικό δικαίωμα που ανεγνώρισε το 1986 ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο πρώτος που διαφοροποίησε τον ΦΠΑ στα νησιά της παραμεθορίου, δηλαδή τα Δωδεκάνησα. Την ίδια άποψη, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στήριξε και ο κ. Κάρολος Παπούλιας. Έτσι, ουδέποτε ήρθε ως τώρα ο εφαρμοστικός νόμος στη Βουλή για εξίσωση του ΦΠΑ των νησιών του Αιγαίου με τον ΦΠΑ της υπόλοιπης χώρας.

Φαίνεται ότι για την κυβέρνησή σας δεν υπάρχουν εθνικοί λόγοι. Υπάρχουν, δυστυχώς, μόνο οικονομικοί. Φαίνεται ότι δεν συμμερίζεστε την άποψη του Ανδρέα Παπανδρέου ότι η οικονομική δυσπραγία θα επιφέρει αλλοίωση του πληθυσμού των νησιών και μετανάστευση των κατοίκων τους στο εξωτερικό και, το κυριότερο, ότι δεν συμμερίζεστε την άποψη ότι το κύμα μη νόμιμων μεταναστών μπορεί να απειλήσει στο μέλλον ακόμα και τη σύνθεση των πληθυσμών των νησιών.

Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι τραγικά. Για αυτό σας ζητώ να διαφοροποιήσετε τη σχετική υπουργική απόφαση και να λάβετε υπόψη τους κινδύνους που επεσήμαναν πριν από εσάς εμπειρότεροι πολιτικοί. Είναι ευνόητο ότι μόλις ανοίξει η Βουλή θα μας απασχολήσει μεταξύ των πρώτων θεμάτων.»

Σχετικές αναρτήσεις
Αναδημοσιεύσεις

Γ. Πιτσιλής: Τα ηλεκτρονικά βιβλία θα λειτουργήσουν εντός του 2019

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. στην αποψινή ομιλία του στο 10ο tax forum, είναι: Όσον αφορά τις στοχεύσεις…
Αναδημοσιεύσεις

Βιβλίο απογραφών και ισολογισμού: Υπάρχει υποχρέωση επίδειξης του κατά τον έλεγχο;

Τι αλλάζει με την εφαρμογή του Ν.4308/2014 για την επίδειξη του βιβλίου απογραφών και ισολογισμού;
Αναδημοσιεύσεις

Σε επικίνδυνες ατραπούς η ανώνυμη εταιρία

του Γεώργιου Ι. Μάτσου – Δ.Ν., Δικηγόρος Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στις εσωτερικές ισορροπίες των ανωνύμων εταιριών από 1 Ιανουαρίου 2019, οπότε…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου