Αναδημοσιεύσεις

Ποιες είναι οι προθεσμίες για να ρυθμίσετε τα χρέη στην εφορία

Τις ακριβείς προθεσμίες για την υπαγωγή 2,5 εκατομμυρίων οφειλετών του Δημοσίου στις νέες ρυθμίσεις που νομοθετήθηκαν πρόσφατα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών. Ταυτόχρονα, η ΓΓΠΣ ανήρτησε στην ιστοσελίδα της, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr,  τρεις πίνακες με πληροφορίες τόσο για τις προϋποθέσεις υπαγωγής των οφειλών στα νέα προγράμματα ρυθμίσεων, όσο και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά περίπτωση.
Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα ανακοίνωσε η ΓΓΠΣ:
Εφάπαξ μέχρι και την 1η Ιουλίου
1) Εάν θέλετε να εξοφλήσετε εφάπαξ τις ληξιπρόθεσμες μέχρι 31-12-2012 οφειλές σας (με έκπτωση 50% επί των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής που είχαν συσσωρευτεί μέχρι 31-12-2012), πρέπει να υποβάλετε τη σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία (Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείο) μέχρι και την 1η Ιουλίου 2013. Ταυτόχρονα, πρέπει να καταβάλετε και το σχετικό ποσό.
Στη ΔΟΥ από 20 Ιουνίου έως και 17 Ιουλίου
2) Εάν θέλετε να υπαχθείτε σε ρύθμιση για την καταβολή των οφειλών σας σε δόσεις, μπορείτε να υποβάλετε τη σχετική αίτηση και την υπεύθυνη δήλωση περιουσιακής κατάστασης χειρόγραφα στην αρμόδια υπηρεσία (Δ.Ο.Υ, ή Τελωνείο για οφειλές έως 1.500.000 ευρώ και στην Επιχειρηματική Μονάδα Είσπραξης για χρέη άνω του ποσού αυτού) από τις 20-6-2013 έως και τις 17-7-2013.
Διαβάστε τη συνέχεια

Σχετικές αναρτήσεις
Αναδημοσιεύσεις

Γ. Πιτσιλής: Τα ηλεκτρονικά βιβλία θα λειτουργήσουν εντός του 2019

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. στην αποψινή ομιλία του στο 10ο tax forum, είναι: Όσον αφορά τις στοχεύσεις…
Αναδημοσιεύσεις

Βιβλίο απογραφών και ισολογισμού: Υπάρχει υποχρέωση επίδειξης του κατά τον έλεγχο;

Τι αλλάζει με την εφαρμογή του Ν.4308/2014 για την επίδειξη του βιβλίου απογραφών και ισολογισμού;
Αναδημοσιεύσεις

Σε επικίνδυνες ατραπούς η ανώνυμη εταιρία

του Γεώργιου Ι. Μάτσου – Δ.Ν., Δικηγόρος Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στις εσωτερικές ισορροπίες των ανωνύμων εταιριών από 1 Ιανουαρίου 2019, οπότε…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου