Αναδημοσιεύσεις

Πώς θα δηλώνονται οι τόκοι των καταθέσεων στη φετινή φορολογική δήλωση

Επανερχόμαστε στο θέμα της αναγραφής των τόκων στις φετινές φορολογικές δηλώσεις καθότι κυκλοφορούν δημοσιεύματα από διάφορα μέσα που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ. ΟΙΚ.  ΠΟΛ. 1155/26.6.2013 “Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων” (άρθρο 3 παρ. 2), είναι υποχρεωτική η αναγραφή όλων των εισοδημάτων του φορολογουμένου ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησής τους, καθώς και των απαλλασσόμενων από το φόρο εισοδημάτων. Για τα αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα αναγράφεται και ο παρακρατηθείς ή αποδοθείς κατά περίπτωση φόρος.
Στις περιπτώσεις κοινών λογαριασμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (κάθε μορφής στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό) υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των ποσών των τόκων καταθέσεων που αναλογούν στους πραγματικούς δικαιούχους οι οποίοι καθορίζονται με βάση τις πραγματικές περιστάσεις. Ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. έχει, σε κάθε περίπτωση, την διακριτική ευχέρεια να κρίνει διαφορετικά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Κου Θεοχάρη οι τόκοι θα προ συμπληρωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες στους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης του πρώτου δικαιούχου του λογαριασμού.
Ωστόσο, θα μπορούν όλοι οι δικαιούχοι ανάλογα με το ποσό των τόκων που τους αντιστοιχεί να διορθώσουν και να συμπληρώσουν τους ανάλογους κωδικούς κατά την διάρκεια συμπλήρωσης της δήλωσης .
Ποιο ποσό όμως αντιστοιχεί στον κάθε δικαιούχο;
 
Δείτε αναλυτικά το άρθρο

Σχετικές αναρτήσεις
Αναδημοσιεύσεις

Γ. Πιτσιλής: Τα ηλεκτρονικά βιβλία θα λειτουργήσουν εντός του 2019

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. στην αποψινή ομιλία του στο 10ο tax forum, είναι: Όσον αφορά τις στοχεύσεις…
Αναδημοσιεύσεις

Βιβλίο απογραφών και ισολογισμού: Υπάρχει υποχρέωση επίδειξης του κατά τον έλεγχο;

Τι αλλάζει με την εφαρμογή του Ν.4308/2014 για την επίδειξη του βιβλίου απογραφών και ισολογισμού;
Αναδημοσιεύσεις

Σε επικίνδυνες ατραπούς η ανώνυμη εταιρία

του Γεώργιου Ι. Μάτσου – Δ.Ν., Δικηγόρος Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στις εσωτερικές ισορροπίες των ανωνύμων εταιριών από 1 Ιανουαρίου 2019, οπότε…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου