Δεοντολογία

Υπεύθυνη δήλωση λογιστή έτους 2017 – Οδηγίες βήμα-βήμα για την υποβολή, την πληρωμή, την αναγκαία εκπαίδευση λογιστή και την κατάθεση υπεύθυνης δήλωσης άσκησης του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού

Ειρήνη Νικ. Λιαπάτη
Λογίστρια – φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του TAXHEAVEN
Ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης : 3/1/2017


Μέσα από την παρούσα ανάλυση γίνεται μια προσπάθεια κωδικοποίησης όλων των υποχρεώσεων που έχουμε απέναντι στο Ο.Ε.Ε. προκειμένου να ασκούμε νομίμως το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού. Λόγω της επικείμενης υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης εντός του πρώτου διμήνου του 2017, παραθέτουμε όλη τη διαδικασία που απαιτείται έτσι ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι που βάλλονται από την πολυνομία της καθημερινότητας.
Μετά την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Ο.Ε.Ε., όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης γίνονται από μία βασική διαδρομή:
http://www.oe-e.gr  => ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ => Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΜΟΥ => ΣΥΝΔΕΣΗ

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ  ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ : ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΙΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2017
Για την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης θα πρέπει :
1) να έχει γίνει εγγραφή στις ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του Ο.Ε.Ε. Οδηγίες για την εγγραφή και την ενεργοποίηση του κλειδαρίθμου δίνονται στο τέλος του άρθρου (ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ   ΗΔΗ ΚΩΔΙΚΟΥΣ).
2) να έχουν εξοφληθεί τυχόν οφειλές προς το Ο.Ε.Ε (ανανέωση της επαγγελματικής ταυτότητας μέχρι και το έτος 2012, συνδρομές μέλους). Τα μέλη του ΟΕΕ θα πρέπει να έχουν εξοφλήσει και την συνδρομή του 2016 (15 ευρώ). Οι οφειλές, αν υπάρχουν, εμφανίζονται αμέσως μετά την σύνδεση στον λογαριασμό μας.
3) να έχει καταβληθεί μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ το παράβολο των 30 ευρώ για την αναγκαία εκπαίδευση,  με την βεβαίωση οφειλής που εκδίδεται, ώστε να δοθεί πρόσβαση στο Εκπαιδευτικό Υλικό (διαθέσιμη από 15 Νοεμβρίου 2016)
4) να έχει καταβληθεί μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ το ποσό των 15 ευρώ για το δικαίωμα υποβολής της Υπεύθυνης Δήλωσης (προς το παρόν δεν είναι διαθέσιμη)
5) να έχει ολοκληρωθεί η παρακολούθηση και το κατέβασμα των αρχείων της αναγκαίας εκπαίδευσης που έχουν  αναρτηθεί έως την ημερομηνία της υποβολής της δήλωσης
Μετά την ανωτέρω διαδικασία, υποβάλετε την Υπεύθυνη Δήλωση (να έχει προηγηθεί  οπωσδήποτε το κατέβασμα των αρχείων της αναγκαίας εκπαίδευσης)
ΠΡΟΣΟΧΗ οι πληρωμές μέσω  ΔΙΑΣ εμφανίζονται εντός 3 εργασίμων ημερών.
Α) ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ
Για την είσοδο στο λογαριασμό μας, μπαίνουμε στο http://www.oe-e.gr  και επιλέγουμε ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Δείτε την συνέχεια

Σχετικές αναρτήσεις
ΔεοντολογίαΦορολογικά

ΔΕΔ - Χρόνος έκδοσης στοιχείων από λογιστή - φοροτεχνικό

Το θέμα του χρόνου τιμολόγησης στις περιπτώσεις παροχής συνεχιζόμενης υπηρεσίας αναδεικνύεται μέσα από μια πρόσφατη απόφαση της Δ.Ε.Δ., μετά από προσφυγή λογιστή…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου