Παρεμβάσεις

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το δικαίωμα των λογιστών στην ασθένεια

Ρόδος, 4 Δεκεμβρίου 2020

Προς: Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Κοινοποίηση: Χρήστο Σταϊκούρα, Υπουργό Οικονομικών
Άδωνι Γεωργιάδη, Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
Απόστολο Βεσυρόπουλο, Υφυπουργό Οικονομικών,
Γεώργιο Πιτσιλή, Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων,
Γεώργιο Χατζημάρκο, Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου,
Αντώνιο Καμπουράκη, Δήμαρχο Ρόδου & Πρόεδρο ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου,
Κωνσταντίνο Κόλλια, Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος,
Κωνσταντίνο Ζωγραφίδη, Πρόεδρο Οικονομικού Επιμελητήριου, παράρτημα Δωδεκανήσου,
Ιωάννη Πάππου, Πρόεδρο Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου,
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ως Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου θεωρούμε χρέος μας να ευχαριστήσουμε το βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ιωάννη Παππά για την πρωτοβουλία του. Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια του βουλευτή και ευελπιστούμε στην κατανόηση και εκ μέρους της κυβέρνησης ως προς την άμεση ανάγκη εφαρμογής των προτεινόμενων διατάξεων. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς συμμετείχε στην κατάθεση πρότασης τροπολογίας προκειμένου επιτέλους και ο λογιστής – φοροτεχνικός να μπορεί να παρέχει στον εαυτό του κάθε φροντίδα όταν ασθενεί λόγω Κορωνοϊού, έχοντας έτσι την δυνατότητα να απέχει από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις του για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2020, με τον αριθμό κρουσμάτων στα μέλη του κλάδου μας να αυξάνονται καθημερινά, να έχουν χαθεί ζωές συναδέλφων από την νόσο και ακόμη περισσότεροι να βρίσκονται σε καραντίνα εξ αιτίας αυτής, αρμόδια κυβερνητικά στελέχη να αρνούνται το δικαίωμα του λογιστή στην ασθένεια, επικαλούμενοι τεχνικά προβλήματα.

Από μια Α.Α.Δ.Ε. που θεωρεί εφικτή από 1/1/21 την on line ενημέρωση των πληροφοριακών συστημάτων της για τις τσίκλες που δίνονται απ’ τα περίπτερα της γειτονιάς, περιμένουμε εξίσου εύκολα και άμεσα να διαπιστώνει το αυτονόητο σε πραγματικό χρόνο. Ότι ο λογιστής ασθένησε και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του. Ότι απαιτείται να του δοθεί το απαραίτητο χρονικό περιθώριο για να προστατεύσει την υγεία του, σωματική και ψυχική, αλλά να διασφαλίσει και την σωματική του ακεραιότητα.

Οι λογιστές είναι ανθρώπινα όντα. Δεν είναι ρομπότ. Το έχουν αντιληφθεί, προς τιμήν τους, έξι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος και για τον λόγο τούτο κατατέθηκε πρόσφατα τροπολογία η οποία δυστυχώς απορρίφθηκε.

Η υπόσχεση του εάν κι εφόσον, θα δούμε κλπ. δεν μας ικανοποιεί. Η πανδημία είναι εδώ. Τώρα. Νοσούμε κάθε μέρα. Γιατί δεν καταλαβαίνετε τον κίνδυνο; Γιατί; Με ποια λογική; Το δικαίωμα στην ασθένεια είναι κατοχυρωμένο από το 2004 με νόμο.

«Η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα διασφάλισης του επιπέδου φροντίδας για την υγεία των πολιτών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα της υγείας, και ειδικότερα, το δικαίωμα στη ζωή, το δικαίωμα σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας και ασφάλειας, το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής και της αξιοπρεπούς μεταχείρισης στη παροχή υπηρεσιών υγείας και το δικαίωμα προστασίας της υγείας με κατάλληλα μέτρα πρόληψης ασθενειών καθώς και φροντίδας υγείας, αποτελούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, γι’ αυτό και η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε τον “Περί της Κατοχύρωσης και της Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ασθενών Νόμο του 2004”

Ζητάμε από τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη να ενημερωθεί της τροπολογίας που κατέθεσαν οι βουλευτές της παράταξης του, να κατανοήσει την σοβαρότητα του θέματος να λάβει υπόψη του τον κίνδυνο που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε ως προς την υγεία μας και να μεριμνήσει τα δέοντα, προκειμένου η Α.Α.Δ.Ε. να υπερκεράσει τα όποια τεχνικά προβλήματα επικαλείται και να μας διασφαλίσει το δικαίωμα στην υγεία.

Λύσεις υπάρχουν.

Πρόθεση;

Ο Πρόεδρος,
Σπυρόπουλος Σπύρος

Ο Γ. Γραμματέας,
Περάκης Γεώργιος Τσαμπίκος

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Κοινό Ενωσιακό Ενημερωτικό Δελτίο για Αιτήσεις Επιδοματικού Χαρακτήρα: Ενημέρωση προς τους φορολογούμενους

ΚΟΙΝΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ…
Ενημερωτικά ΔελτίαΠαρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για Επιδότηση Ρεύματος

Προς Τους Φορολογούμενους του Νομού Δωδεκανήσου Επίσης κοινοποιείται στα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου ώστε να προωθηθεί στο πελατολόγιό τους Aνοίγει σήμερα…
Παρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για τις επιχειρήσεις του Νομού Δωδεκανήσου: Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Αγαπητοί Επαγγελματίες του Νομού Δωδεκανήσου,Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου, σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρέχει μια διαρκή ενημέρωση προς τους επιχειρηματίες…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου 

×
Παρεμβάσεις

Τηλεδιάσκεψη με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Ι. Παππά για το δικαίωμα των λογιστών στην ασθένεια