ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑΓνωσιακή βάση και forum λογιστικής θεματολογίας

Παρεμβάσεις

Απάντηση στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη σε επιστολή του προς την ΕΛΦΕΕ Ρόδου

ΠΡΟΣ:
-Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών
κ. Αλεξιάδη Τρύφωνα
 
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1)  Γ.Γ.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο
2) ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΕΕ κ. Κόλλια Κων/νο
3) ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΦΕΕ κ. Καμπάνη Βασίλειο
4) ΜΜΕ
5) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
 
ΘΕΜΑ:  Απάντηση στον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη σε επιστολή του προς την ΕΛΦΕΕ Ρόδου
 
Κύριε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της από 17/06/2016 επιστολής σας, και με την ελπίδα να ξεκινήσει και να συνεχιστεί ένας ειλικρινής διάλογος με άμεση συνάντησή μας, και ελπίζοντας βέβαια ότι από την πλευρά μας δεν έχουμε εκλάβει λανθασμένα το περιεχόμενο της δικής σας επιστολής, θα αρκεστούμε στην αναφορά ότι ομολογούμε πως τελικά δεν καταλήξαμε στο αν η λέξη “συνεργάτες”, είναι λιγότερο ή περισσότερο ουτοπική, από την αίσθηση ότι αποτελούμε άμεσοι ή έμμεσοι πολιτικοί σας αντίπαλοι.
Ελπίζαμε ότι επιστολή ενός συνεργάτη θα περάσει, ως οφείλει, από το μικροσκόπιο της αυτοκριτικής και όχι της πολιτικής.
Κατανοούμε το δύσκολο έργο σας, όπως επίσης και του κάθε προκατόχου σας, αλλά δεν είναι όλα πολιτική σε αυτή τη χώρα κύριε Υπουργέ. Η τοποθέτησή σας στην εναρκτήρια μάλιστα παράγραφο της επιστολής σας, θεωρούμε ότι αδικεί τον καθένα μας προσωπικά, αλλά και την ΕΛΦΕΕ Ρόδου συνολικά.
Η Ένωσή μας, και εμείς προσωπικά, δεν καιροφυλακτούμε πολιτικά. «Καιροφυλακτούμε» όμως και αγωνιούμε επαγγελματικά, κοινωνικά και, αν θέλετε, υποστηρικτικώς Δημοσιονομικά, και απόδειξη προς τούτο αποτελεί το εποικοδομητικά παρεμβατικό έργο της Ένωσης μας, με επιστολές και επισημάνσεις στους αρμόδιους φορείς για τις στρεβλώσεις του ασφαλιστικού και φορολογικού μας συστήματος, όπου μια από αυτές,  είναι και εκείνη που σας έχουμε συνυποβάλλει τον Νοέμβριο του περασμένου έτους 15 νησιωτικές ενώσεις της χώρας, για την οποία μάλιστα σας επισκεφθήκαμε και την παραδώσαμε και στο γραφείο σας,  αλλά δυστυχώς δεν έχουμε ακόμη λάβει απάντηση (με θέμα την έναρξη εργασιών αλλοδαπών φυσικών προσώπων στην Ελλάδα, όντας φορολογικών κατοίκων εξωτερικού).
Αποσαφηνίζουμε λοιπόν ότι, αυτοσκοπός μας δεν είναι η «άμισθη συνεργασία μας» ή «οι διακοπές μας τον Αύγουστο». Βασιζόμαστε στην αναφορά σας περί μείζονος σημασίας για «ειλικρίνεια και συνεργασία», (παραβλέποντας την κατά την άποψη μας ατυχή δήλωση σας για τα 15 λεπτά χρόνο υποβολής της φορολογικής δήλωσης), και προσβλέπουμε σε άμεση και ουσιαστική συνεργασία, διότι αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι αυτή η διαχρονικά προβληματική κατάσταση (όπως λέτε και εσείς) στο φορολογικό μας σύστημα και ειδικότερα με την ομαλή υποβολή των δηλώσεων, είναι απόρροια της μέχρι τώρα συνεργασίας σας με τους φορείς του κλάδου μας.
Σας ενημερώνουμε λοιπόν ότι είμαστε πρόθυμοι για άμεση συνάντηση μαζί σας, παρουσία της ομοσπονδίας μας ή οποιουδήποτε άλλου φορέα ή ένωσης, προκειμένου επιτέλους να τεθούν οι βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης, στο επίπεδο που οι συνέπειες των ενεργειών της επηρεάζουν δυσμενώς την κοινωνία, το επιχειρείν και το ποινικοποιημένο έργο των λογιστών.
Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος

Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο  Γ. Γραμματέας

Παπαγρηγορίου Νικόλαος

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινή επιστολή του Ο.Ε.Ε. Δωδεκανήσου και φορέων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε.
Παρεμβάσεις

Επιστολή Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τραπεζικά ιδρύματα

Επιστολή της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τις τράπεζες, η οποία αφορά την πρόωρη απαίτηση τους για έγγραφα ενώ δεν έχει επέλθει ακόμα η ημερομηνία υποβολής τους στο σύστημα taxisnet.
Παρεμβάσεις

Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Οικονομικών και Διοικητικής Εξυπηρέτησης

Η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου κατέθεσε πρόταση – εισήγηση για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες στις συναλλαγές τους με τον Δήμο
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου