ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑΓνωσιακή βάση και forum λογιστικής θεματολογίας

Παρεμβάσεις

Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών στην Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου

«ΠΡΟΣ:  Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου
ΚΟΙΝ.: 1. Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
2. Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
3. Βουλευτές Ν. Δωδεκανήσου, κ. Σαντορινιό Νεκτάριο, κ. Γάκη Δηµήτριο, κ. Καµατερό Ηλία, κ. Κόνσολα Εµµανουήλ, κ. Κρεµαστινό Δηµήτριο
4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

ΘΕΜΑ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΣ

Σε απάντηση της επιστολής σας (11.6.16) και με διάθεση ειλικρινούς διαλόγου, θα  ήθελα να σας ενημερώσω ότι:

1. Aντιλαμβάνομαι πλήρως τους πολιτικούς λόγους της επιστολής, αλλά αυτοί δεν σχετίζονται με τα πραγματικά δεδομένα και  τα γεγονότα που προηγήθηκαν, παρά μόνο με τις πολιτικές επιδιώξεις ορισμένων.
2. Από την  πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μου, με δική μου πρωτοβουλία, συναντήθηκα (την πρώτη μέρα) με το Οικονομικό Επιμελητήριο (λόγω του θεσμικού του ρόλου και των όσων εκπροσωπεί) και αμέσως μετά με άλλα επιμελητήρια, συλλόγους φορείς κλπ. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με κάθε δυνατότητα.
3. Ειδικά με φορείς των λογιστών-φοροτεχνών και βεβαίως με την ΠΟΦΕΕ, έχω συναντηθεί πάρα πολλές φορές και έχουμε συζητήσει αναλυτικά τις προτάσεις και τα θέματα του κλάδου σας, αλλά και του Υπουργείου. Συνεργάτες του γραφείου μου έχουν συνεχή επαφή με την ΠΟΦΕΕ για όλα τα ζητήματα.
4. Έχω τονίσει επανειλημμένα σε δημόσιες παρεμβάσεις μου, σε επαφές με φορείς κλπ. το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει συνεργασία και διάλογος με τους λογιστές-φοροτέχνες, οι οποίοι είναι οι άμεσοι συνεργάτες των φορολογικών υπηρεσιών και στους οποίους έχει μεταβιβαστεί ένα μεγάλο τμήμα εργασιών, από τις φορολογικές υπηρεσίες, πολλές φορές χωρίς να υπάρχει η ανάλογη αμοιβή.
Πρόσφατα σε σύσκεψη φορέων στην Πάτρα (10.6.16) επανέλαβα δημόσια τα προηγούμενα, και μάλιστα τόνισα ότι οι λογιστές- φοροτέχνες έχουν μεταβληθεί πλέον σε «άμισθους συνεργάτες» των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.
Τι άλλο πρέπει να γίνει για να αποδειχθεί ότι η φράση (στην παράγραφο 3 της επιστολής σας) «Η παγιωμένη, κατά τα φαινόμενα, άρνηση της φορολογικής διοίκησης να αντιμετωπίσει τους λογιστές ως συνεργάτες…» δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα;
5. Η φράση της επιστολής σας «Το σύστημα λειτουργεί καλύτερα από τις 21:00-9:00» ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΜΕΝΑ! Ευθύνες από όποιον την είπε και παρακαλώ να κατονομασθεί, γιατί με τον τρόπο που την χρησιμοποιήσατε, εμμέσως την αποδίδετε σε μένα.
6. Τα προβλήματα του φορολογικού συστήματος και ειδικά των φορολογικών δηλώσεων είναι δεδομένα. Αντί να τα περιγράφουμε και να ανταλλάσσουμε καταγγελίες γι’ αυτά, ας συνεργαστούμε για να τα αντιμετωπίσουμε. Από το καλοκαίρι του 2015 δήλωσα ότι θα κάνω ότι είναι δυνατόν, για να μην γίνει το 2016 ότι το 2015 (με τις συνεχείς παρατάσεις) και να μπορέσουν οι λογιστές να κάνουν διακοπές το 2016. Είναι λάθος αυτό; Δεν πρέπει να τελειώνουμε κάποτε με όλα αυτά  και να ασχοληθούμε με πιο σημαντικά;

Βεβαίως και υπάρχουν προβλήματα με τις δηλώσεις, βεβαίως και θα τα αντιμετωπίσουμε, αλλά η λύση είναι οι συνεχείς παρατάσεις;

Σκοπός της επιστολής μου δεν είναι να εγκαινιάσω κύκλο αντιπαράθεσης και εντάσεων. Σας ευχαριστώ  που μου δώσατε την ευκαιρία να απαντήσω στον κλάδο που εκπροσωπείτε και να διευκρινίσω ορισμένα ζητήματα. Εύχομαι σε άμεση συνάντηση με το σύλλογό σας, παρουσία και της ΠΟΦΕΕ, να διευκρινίσουμε και να κουβεντιάσουμε οποιοδήποτε θέμα.

Το μείζον είναι η ειλικρίνεια, η συνεργασία και ο διάλογος και στα πλαίσια αυτά, να είστε σίγουροι, θα συνεργάζομαι με τον κλάδο των λογιστών-φοροτεχνών όχι για λόγους επικοινωνιακής διαχείρισης πολιτικάντικων συμφερόντων, αλλά για την ουσιαστική επίλυση προβλημάτων.

Τρύφων Αλεξιάδης
Αν. Υπουργός Οικονομικών»

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινή επιστολή του Ο.Ε.Ε. Δωδεκανήσου και φορέων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε.
Παρεμβάσεις

Επιστολή Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τραπεζικά ιδρύματα

Επιστολή της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τις τράπεζες, η οποία αφορά την πρόωρη απαίτηση τους για έγγραφα ενώ δεν έχει επέλθει ακόμα η ημερομηνία υποβολής τους στο σύστημα taxisnet.
Παρεμβάσεις

Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Οικονομικών και Διοικητικής Εξυπηρέτησης

Η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου κατέθεσε πρόταση – εισήγηση για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες στις συναλλαγές τους με τον Δήμο
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου