Φορολογικά

Χρήσιμες διευθύνσεις. Βεβαιώσεις για φορολογική χρήση, δηλώσεων οικ. έτους 2014

Στον ιστότοπο του www.taxheaven.gr αναρτήθηκε το παρακάτω πολύ χρήσιμο άρθρο, όπου μέσα βρίσκονται συγκεντρωμένες όλες οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις για την εκτύπωση των βεβαιώσεων για τη φετινή φορολογική δήλωση.
Μέσα από το άρθρο αυτό μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να εκτυπώσετε τις βεβαιώσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία για α) τις καταβληθείσες εισφορές επαγγελματιών και β) για τις αποδοχές συνταξιούχων. Οι πληροφορίες αυτές αφορούν μόνο στα ταμεία που δεν έχουν στείλει σε έντυπη μορφή τις βεβαιώσεις και πρέπει να τις εκτυπώσουν οι ενδιαφερόμενοι με χρήση της αντίστοιχης ηλεκτρονικής υπηρεσίας.
Το άρθρο θα ενημερώνεται με νέα στοιχεία έτσι ώστε να αποτελεί έναν χρηστικό βοήθημα. Θέλουμε να επισημάνουμε στους συναδέλφους ότι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το θέμα των βεβαιώσεων συντάξεων που έχουν προσυμπληρωθεί από την Γ.Γ.Π.Σ., διότι λόγω της καθιέρωσης -από φέτος- της υποχρεωτικής υποβολής από τους αρμόδιους φορείς των αντίστοιχων στοιχείων, ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρχουν λανθασμένα στοιχεία.
Στο άρθρο υπάρχει αναφορά και για τον τρόπο εκτύπωσης των βεβαιώσεων για ποσά επιδοτήσεων κ.λπ. από τον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Επίσης, να υπενθυμίσουμε στους συναδέλφους ότι μπορούν να ενημερώνονται για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων οικ. έτους 2014, από τον χρηστικό οδηγό φορολογικών δηλώσεων που έχει αναρτηθεί στον κόμβο εδώ και αρκετό καιρό.
Πλήρης οδηγός φορολογικών δηλώσεων
I. Βεβαιώσεις ασφαλιστικών ταμείων για καταβληθείσες εισφορές
α. Ο.Α.Ε.Ε.
Βεβαίωση εισφορών Ο.Α.Ε.Ε.
β. Ο.Γ.Α.
Εκτύπωση Βεβαιώσεων Καταβολής Εισφορών Ο.Γ.Α. για Φορολογική Χρήση
ΙI. Βεβαιώσεις συντάξεων για φορολογική χρήση
α. Ο.Γ.Α.
Βεβαίωση Ο.Γ.Α
β. Ο.Α.Ε.Ε.
Βεβαίωση Ο.Α.Ε.Ε.
γ. Ι.ΚΑ-Ε.Τ.Α.Μ.
Βεβαίωση Ι.ΚΑ.-Ε.Τ.Α.Μ.
δ. Μετοχικό Ταμείο Στρατού – Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ.
βεβαίωση Ε.Κ.Ο.Ε.Μ.Σ.
ε. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους
Τα ποσά των βεβαιώσεων συντάξεων από το Γ.Λ.Κ. έχουν ανέβει και εμφανίζονται στους αντίστοιχους κωδικούς των φορολογουμένων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν επιθυμούν να εκτυπώσουν και τις βεβαιώσεις αποδοχών ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
Βεβαιώσεις αποδοχών συνταξιούχων Δημοσίου
στ. Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο
Προσυμπληρωμένα θα είναι και τα στοιχεία που αφορούν στο Ν.Α.Τ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν επιθυμούν να εκτυπώσουν και τις βεβαιώσεις αποδοχών ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.
βεβαίωση ΝΑΤ
ζ. Ε.Τ.Ε.Α.
Ανακοίνωση Ε.Τ.Ε.Α. για βεβαιώσεις συνταξιούχων
ΙΙΙ. Βεβαιώσεις Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.
Εκτύπωση ποσών επιδοτήσεων
IV. Βεβαιώσεις Ο.Γ.Α. για οικογενειακά επιδόματα 
Εκτύπωση βεβαιώσεων επιδομάτων Ο.Γ.Α.
 
Πηγή www.taxheaven.gr
 

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου