Φορολογικά

Δικαιολόγηση Εμβασμάτων Εξωτερικού – παράδειγμα

Μετά από την πληθώρα των προσκλήσεων από το Υπουργείο Οικονομικών, αναφορικά με τα χρηματικά ποσά που έχουν μεταφερθεί στο εξωτερικό, την τριετία 2009-2011, και χωρίς ακόμα να έχει εκδοθεί εγκύκλιος ελέγχου, παρά μόνο οι αναρτημένες οδηγίες στο ΤΑΧΙΝΕΤ, και τα οποία, όπως αναφέρει, είναι μεγαλύτερα από τα προκύπτοντα κεφάλαια, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.2 του άρθ.19 του Ν.2236/1994, βάσει των δηλώσεων των φυσικών αυτών προσώπων, του οικ. έτους 2004 και πιο πρόσφατων.

Μεταξύ αυτών των περιπτώσεων, περιλαμβάνονται και τα εμβάσματα στο εξωτερικό που έχουν σχέση με την εμπορική δραστηριότητα κάποιων φυσικών προσώπων, τα οποία πρέπει να δηλωθούν στην εφαρμογή του TAXISNET, με συγκεκριμένο τρόπο, και κατόπιν επικοινωνίας της ΕΛΦΕΕ, με τα τηλέφωνα, που έχουν δοθεί για τυχόν διευκρινήσεις, παραθέτουμε σχετικό παράδειγμα συμπλήρωσης της κατάστασης που ανοίγει στο προφίλ του, ενός ελεγχόμενου φυσικού προσώπου.
 
Δείτε τις Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Κατάστασης Προσδιορισμού Κεφαλαίου
Δείτε τις Παράδειγμα Συμπλήρωσης Πίνακα

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου