Φορολογικά

Έκδοση στοιχείων επιχειρήσεων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων – Παράταση προσαρμογής σε φορολογικές υποχρεώσεις

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε για την ταχύτατη ανταπόκριση – απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών με την έκδοση της ΠΟΛ.1061/28-03-2013, στο θέμα που ενέκυψε με την έκδοση στοιχείων λιανικών συναλλαγών για την παροχή υπηρεσιών των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, όπως αυτό επισημάνθηκε σχετικά, με την με αρ.πρωτ.9/19-03-2013 επιστολή της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ.
Επιπλέον, στην εν λόγω εγκύκλιο διαταγή, αποσαφηνίζονται μεταξύ άλλων και σημαντικά θέματα έκδοσης στοιχείων από προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε.-Ε.Ε.) που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, με ανάλογη προέκταση και στις ανάλογες ατομικές επιχειρήσεις, που απασχολούν επιστημονικό προσωπικό, ενώ δίδονται και παρατάσεις σε εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων προσαρμογής στις νέες διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ.

Σχετικές αναρτήσεις
ΦορολογικάΔήμος Ρόδου

Νέα Διαδικασία Απόδοσης Τέλους Παρεπιδημούντων/Ακαθαρίστων δυνάμει ΚΥΑ 1209/2023 (ΦΕΚ Β΄7332/22-12-2023)

Νέα διαδικασία υποβολής δήλωσης απόδοσης του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών…
Υπουργείο ΟικονομικώνΦορολογικάΧρήσιμα

Βραχυχρόνια μίσθωση: Αλλαγές με τον Ν.5073/2023

Οι αλλαγές στην βραχυχρόνια μίσθωση με τον Ν.5073/2023, επιγραμματικά: 1.Ο ορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης από 365 μέρες γίνεται 60 ημέρες. 2.Από τρία…
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου