Φορολογικά

Έκδοση στοιχείων επιχειρήσεων ενοικιαζομένων αυτοκινήτων – Παράταση προσαρμογής σε φορολογικές υποχρεώσεις

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σας ενημερώνουμε για την ταχύτατη ανταπόκριση – απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών με την έκδοση της ΠΟΛ.1061/28-03-2013, στο θέμα που ενέκυψε με την έκδοση στοιχείων λιανικών συναλλαγών για την παροχή υπηρεσιών των επιχειρήσεων εκμετάλλευσης ενοικιαζομένων αυτοκινήτων, όπως αυτό επισημάνθηκε σχετικά, με την με αρ.πρωτ.9/19-03-2013 επιστολή της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ.
Επιπλέον, στην εν λόγω εγκύκλιο διαταγή, αποσαφηνίζονται μεταξύ άλλων και σημαντικά θέματα έκδοσης στοιχείων από προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε.-Ε.Ε.) που ασκούν ελευθέριο επάγγελμα, με ανάλογη προέκταση και στις ανάλογες ατομικές επιχειρήσεις, που απασχολούν επιστημονικό προσωπικό, ενώ δίδονται και παρατάσεις σε εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων προσαρμογής στις νέες διατάξεις του Κ.Φ.Α.Σ.

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου