Παρεμβάσεις

Ενέργειες του Δ.Σ. σχετικά με το θέμα της μείωσης του ορίου του άρθρου 38, του Ν.2873/2000

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΦΕΕ Ρόδου σας ενημερώνει για τις ενέργειές του σχετικά με το θέμα της μείωσης του ορίου του άρθρου 38, του Ν.2873/2000, από τα 50.000,00€ στα 30.000,00€, σύμφωνα με την Α.1009/2023.

Μέχρι πριν την έκδοση του δελτίου τύπου της 25/01/2023 του ΟΕΕ, είχαμε την πεποίθηση ότι οι προσπάθειες της ΠΟΦΕΕ και του ΟΕΕ να επιτύχουν την εξάλειψή του, θα είχαν αποτέλεσμα ή τουλάχιστον θα επερχόταν αρχική μείωση του ορίου στα 10.000,00€.

Μη επαναπαυόμενοι σε εκτιμήσεις, σκεφτήκαμε και προτείναμε στα μέσα Δεκεμβρίου 2022 στην ΠΟΦΕΕ και το ΟΕΕ, την από κοινού συνεργασία για διενέργεια διαδικτυακού ψηφίσματος που θα παραδιδόταν στον Πρωθυπουργό της χώρας, με το οποίο θα ζητούταν η παρέμβασή του για την άμεση θέσπιση πλαισίου στην ασθένεια λογιστή και στον μηδενισμό του ορίου του άρθρου 38.

Λόγω θεσμικών εμποδίων του ΟΕΕ, η ΠΟΦΕΕ μας διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει από μόνη της τη διενέργεια του ψηφίσματος και στην ΕΛΦΕΕ Ρόδου αναλάβαμε τη σύνταξη των κειμένων, τόσο του ψηφίσματος όσο και του εισαγωγικού που θα συνόδευε την πρόσκληση σε λογιστές και επιχειρηματίες να υπογράψουν ηλεκτρονικά το κείμενο.

Με μία ανεξήγητη κατά την άποψή μας απόφαση, το ΔΣ της ΠΟΦΕΕ στις 26/01/2023 αποφάσισε την επανεξέταση της διενέργειας του ψηφίσματος στην επόμενη συνεδρίασή του στις 20/02/2023 και αφού εκδοθεί η απόφαση για τη μείωση του ορίου από τα 50.000,00€ στα 30.000,00€ που προανήγγειλε με το δελτίο τύπου στις 25/01 το ΟΕΕ.

Επειδή θεωρήσαμε πως η επικείμενη έκδοση της απόφασης θα αποδυναμώσει πλήρως τα κίνητρα της όποιας κινητοποίησης του κλάδου για την πλήρη εξάλειψη του ορίου, αποφασίσαμε σαν Ένωση να προτείνουμε στην ΠΟΦΕΕ τη με μέριμνά της άμεση αποστολή επιστολής προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, με την οποία θα ζητάει την παρέμβασή του για το μηδενισμό του.

Προκειμένου η κινητοποίηση του ΔΣ της ομοσπονδίας να είναι άμεση, η ΕΛΦΕΕ Ρόδου ενημέρωσε τους υπόλοιπους προέδρους των Ενώσεων της ΠΟΦΕΕ για το περιεχόμενο της επιστολής, με την προτροπή να απαντήσουν το συντομότερο δυνατόν εάν και αυτοί προτρέπουν το ΔΣ της ομοσπονδίας να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Δυστυχώς, με εξαίρεση 10 περίπου Ενώσεων, ούτε και αυτή η πρόταση δεν έτυχε αποδοχής από το σύνολο των προέδρων. Όπως είδαμε, η απόφαση για τη μείωση του ορίου από τα 50.000,00€ στα 30.000,00€ εκδόθηκε. Από την πλευρά μας, σαν Ένωση, προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να δείξουμε την αντίθεσή μας με την οποιαδήποτε σκέψη μείωσης του ορίου.

Με εκτίμηση,

Το ΔΣ τη ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Κοινό Ενωσιακό Ενημερωτικό Δελτίο για Αιτήσεις Επιδοματικού Χαρακτήρα: Ενημέρωση προς τους φορολογούμενους

ΚΟΙΝΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ…
Ενημερωτικά ΔελτίαΠαρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για Επιδότηση Ρεύματος

Προς Τους Φορολογούμενους του Νομού Δωδεκανήσου Επίσης κοινοποιείται στα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου ώστε να προωθηθεί στο πελατολόγιό τους Aνοίγει σήμερα…
Παρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για τις επιχειρήσεις του Νομού Δωδεκανήσου: Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Αγαπητοί Επαγγελματίες του Νομού Δωδεκανήσου,Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου, σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρέχει μια διαρκή ενημέρωση προς τους επιχειρηματίες…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου