Παρεμβάσεις

Επιστολή ΕΛΦΕΕ Ρόδου: «Σχετικά με τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κου Αλεξιάδη, για τη μη χορήγηση παράτασης στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων πολιτών και επιχειρήσεων»

Ρόδος    11/06/2016, αρ. πρ. 56
ΠΡΟΣ:
1) AN. ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κο. Τρύφωνα Αλεξιάδη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1)  Γ.Γ.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο
2) ΠΡΟΕΔΡΟ ΟΕΕ κ. Κόλλια Κων/νο
3) ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΦΕΕ κ. Καμπάνη Βασίλειο
4) ΜΜΕ
5) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Κύριε Υπουργέ,
μετά την πρόσφατη ανακοίνωσή σας για μη χορήγηση παράτασης στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής 3 ζητήματα :

  1. Ορθώς, κατά την άποψή μας καλέσατε τους φορολογούμενους να σπεύσουν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους, διότι εμμέσως αναγνωρίζετε και εσείς ότι αυτή είναι μία δική τους υποχρέωση και όχι των λογιστών.
  2. Στις περιπτώσεις που οι ενώσεις του κλάδου μας ζητάνε παρατάσεις, το πράττουν καθαρά και μόνο για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, προκειμένου οι συνάδελφοι λογιστές (με υψηλό προσωπικό και οικογενειακό κόστος) αφ’ ενός μεν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες χωρίς να τους επιβάλλετε κυρώσεις, αφ’ ετέρου δε, για να καλύψουν τα μόνιμα κενά της διοίκησης στον έγκυρο και έγκαιρο σχεδιασμό φορολογικής πολιτικής, και
  3. Η παγιωμένη, κατά τα φαινόμενα, άρνηση της φορολογικής διοίκησης να αντιμετωπίσει τους λογιστές ως συνεργάτες, σε συνδυασμό με την ψευδεπίγραφη επίκληση περί άμεσης επιβολής αναγκαίων φορολογικών μέτρων για λόγους Δημοσιονομικής ανάγκης, την έχει οδηγήσει διαχρονικά σε παλινωδίες παγκόσμιας πρωτοτυπίας με αποτέλεσμα να δημιουργεί και να συντηρεί αμφιβολίες και σύγχυση σε όσους εμπλέκονται με τον γρίφο «Ελληνικό Φορολογικό Σύστημα».

Λαμβάνοντας υπ’ όψη τα παραπάνω και επειδή:

  • Ανακοινώσεις του τύπου «Το σύστημα λειτουργεί καλύτερα από τις 21:00-09:00», δεν είναι πλέον πρωτότυπες,
  • Οι ολονυκτίες ενός λογιστή πίσω από μία οθόνη για να καλύπτει αστοχίες άλλων, είναι εξαιρετικά δαπανηρές σε ανθρώπινες ζωές και οικογενειακή συνοχή,
  • Οι διευκρινίσεις της διοίκησης τείνουν να δημιουργούν περισσότερη σύγχυση από το νόμο,

και κυρίως επειδή

  • σε αυτή τη χώρα πρέπει επιτέλους κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν,

Σας καλούμε:
Να τηρήσετε τον λόγο σας και να μην δώσετε ούτε δευτερόλεπτο παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών ή νομικών προσώπων.
Έτσι, κοινωνία, πολίτες, πολιτικοί και επαγγελματίες, ίσως να βρεθούμε ενώπιος ενωπίω και να απαντήσουμε μετά από 142 χρόνια στο ιστορικό ερώτημα:  «Τις πταίει;».
Αν και ομολογούμε ότι εμείς γνωρίζουμε την απάντηση.

Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος
Ηρακλείδης Ιωάννης
Ο  Γ. Γραμματέας
Παπαγρηγορίου Νικόλαος
Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Κατάθεση στην Α.Α.Δ.Ε. κοινής επιστολής 24 ενώσεων λογιστών φοροτεχνικών με αντικείμενο τα myData

Με πρωτοβουλία της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου και τη στήριξη 23 ενώσεων λογιστών – φοροτεχνικών της χώρας μας, κατατέθηκε στην Α.Α.Δ.Ε. επιστολή με διαπιστώσεις, προτάσεις και αιτήματα που αφορούν την μέχρι τώρα λειτουργία του συστήματος myData
Παρεμβάσεις

Συμμετοχή του προέδρου της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου στην ολομέλεια της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου συμμετείχε στην ολομέλεια των προέδρων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., παρουσία του υφυπουργού οικονομικών και του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
Παρεμβάσεις

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη σχετικά με την επανυποβολή των Α.Π.Δ.

Πρόταση για τροποποίηση των Α.Π.Δ. με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς κυρώσεις, μέσω επανυποβολής ηλεκτρονικά.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου