Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΠαρεμβάσεις

Επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων για αναγνώριση του έργου του κλάδου – Αίτημα παράτασης υποβολής των δηλώσεων φυσικών προσώπων και Ε9

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα εσόδων κ. Χ.ΘΕΟΧΑΡΗ , όπου μεταξύ των άλλων ζητάει και την αναγνώριση ως εμπρόθεσμων των δηλώσεων που υποβλήθηκαν από την Δευτέρα 02/09/2013 και θα υποβληθούν έως και την Παρασκευή 13/9/2013, για όσους φορολογούμενους δεν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς επίσης και την παράταση των ασφυκτικών προθεσμιών υποβολής του Ε9 για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης της ακίνητης περιουσίας το 2012 και για τις υπόλοιπες διορθώσεις από τις 15/09/2012 στην 30/4/2014.
Μεταξύ άλλων στην επιστολή αναφέρονται:

“Έχει γίνει πλέον σαφές σε όλους τους Έλληνες, ότι το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας, απαιτεί τιτάνια προσπάθεια από όλους μας, εν μέσω βεβαίως ενός συναινετικού κλίματος, που θα πρέπει να διέπεται από δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη και διαφάνεια.

Κανείς δεν αντιλέγει, ότι παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, η Γ.Γ.Π.Σ. επιτελεί βαρυσήμαντο έργο με την προσπάθεια που καταβάλλει για τον εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση των συναλλαγών Κράτους – πολίτη.

Θέλουμε όμως να πιστεύουμε, ότι επίσης και εσείς από την πλευρά σας γνωρίζετε, αλλά και αναγνωρίζετε, πως το φετινό, ειδικότερα, επίτευγμα όλων των Λογιστών – Φοροτεχνικών, να φέρουν εις πέρας ένα τόσο δύσκολο έργο, ο αρχικός σχεδιασμός υλοποίησης του οποίου προέβλεπε πεντάμηνη και όχι δίμηνη περίοδο, αποτέλεσε άθλο, που επιτεύχθηκε, χάρη στη υπευθυνότητα και την αυταπάρνηση που επέδειξαν οι επαγγελματίες του κλάδου μας, και το προσωπικό των γραφείων τους, εν μέσω μάλιστα περιόδου παράλληλων και αυξημένων φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων (κλείσιμο β’ τριμήνου, ΦΑΠ, πρακτικά ανωνύμων, Ε7, ρυθμίσεις χρεών, μηνιαία ΑΠΔ, προσλήψεις, απολύσεις, ΣΕΠΕ, συγκεντρωτικές τιμολογίων ΚΕΠΥΟ, μείωση ημερών υποβολής ΦΠΑ κατά 6ημέρες, τακτικοί και προληπτικοί έλεγχοι κλπ).

Αντικειμενικές επίσης δυσκολίες, οι σημαντικότερες από αυτές μη δικής μας υπαιτιότητας (καθυστέρηση έναρξης υποβολής δηλώσεων, προβλήματα λειτουργίας Taxisnet, τόκοι καταθέσεων κλπ), αποτέλεσαν φυσικό αίτιο για τη μη εκπλήρωση της φορολογικής υποχρέωσης μερίδας φορολογουμένων.

Εκτιμούμε βεβαίως ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υπό τις δεδομένες συνθήκες εμφάνισής του, είχε σαφώς προβλεφθεί και συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό της Διοίκησης.

Η κατά τα δηλωμένα όμως άκαμπτη στάση της Διοίκησης, να αντιμετωπίσει με επιείκεια και κοινωνική ευαισθησία το φαινόμενο που κατά βάση η ίδια δημιούργησε, φαινομενικά αποτελεί αφενός μεν, μη αναγνώρισης της προσπάθειας που κατέβαλαν οι επαγγελματίες του κλάδου μας, αφετέρου δε, επιβεβαίωση της εσφαλμένης και αδιέξοδης πρακτικής λήψεως μέτρων εισπρακτικού χαρακτήρα και κοινωνικής ασφυξίας.

Επειδή, η πιθανή εκκαθάριση ως εκπρόθεσμων, των δηλώσεων που κατατέθηκαν αλλά και συνεχίζουν να κατατίθενται από τις 08:00 το πρωί της Δευτέρας 02/09/2013, θα επισύρει συνέπειες οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, σας καλούμε όπως η Γ.Γ.Π.Σ. θεωρήσει ως εμπρόθεσμες όλες εκείνες τις δηλώσεις που έχουν κατατεθεί από την παραπάνω ημερομηνία και θα κατατεθούν μέχρι τις 08:00 το πρωί της επόμενης Παρασκευής 13/9/2013, συμβάλλοντας έτσι, από την πλευρά της αναγνωριστικά και ουσιαστικά, τόσο στην επίλυση του προβλήματος που η ίδια η Διοίκηση κατά βάση δημιούργησε, όσο και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που οι επαγγελματίες του κλάδου μας κατέβαλαν.”

Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Κατάθεση στην Α.Α.Δ.Ε. κοινής επιστολής 24 ενώσεων λογιστών φοροτεχνικών με αντικείμενο τα myData

Με πρωτοβουλία της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου και τη στήριξη 23 ενώσεων λογιστών – φοροτεχνικών της χώρας μας, κατατέθηκε στην Α.Α.Δ.Ε. επιστολή με διαπιστώσεις, προτάσεις και αιτήματα που αφορούν την μέχρι τώρα λειτουργία του συστήματος myData
Παρεμβάσεις

Συμμετοχή του προέδρου της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου στην ολομέλεια της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου συμμετείχε στην ολομέλεια των προέδρων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., παρουσία του υφυπουργού οικονομικών και του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
Παρεμβάσεις

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη σχετικά με την επανυποβολή των Α.Π.Δ.

Πρόταση για τροποποίηση των Α.Π.Δ. με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς κυρώσεις, μέσω επανυποβολής ηλεκτρονικά.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου