Φορολογικά

Εργασίες τέλους Χρήσεως 2014 – Χρονοδιάγραμμα εργασιών

Συνάδελφοι , σας κοινοποιούμε τον πολύ πρακτικό πίνακα με θέμα  Εργασίες τέλους Χρήσεως 2014 – Χρονοδιάγραμμα εργασιών,  όπου αρκετές υποχρεώσεις και εργασίες είναι κοινές και για το φορολογικό έτος 2015 , μέχρι να εντοπίσουμε και τον επικαιροποιημένο για το 2015 αντίστοιχο πίνακα.
Φώτης Δημ. Λώλας
Ορκωτός ελεγκτής λογιστής – «ΩΡΙΩΝ Α.Ε.Ο.Ε.Λ».
Με το άρθρο αυτό, επικαιροποιούμε το Χρονοδιάγραμμα εργασιών για Εργασίες τέλους Χρήσεως 2014 το οποίο είχε αρχίσει να δημοσιεύεται από πέρυσι.
Σημειώνουμε την μεγάλη αλλαγή που έχει επέλθει σε σχέση με την προηγούμενη Χρήση 2013 και είναι η εφαρμογή του Ν. 4172/13, αντί του Ν. 2238/1994.
ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΗΝ 31/12/2014
ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗΣ/ΕΓΚΡΙΣΗΣ/ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ( ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ )
Κατάρτιση χρονοδιαγράμματος ενεργειών
Λόγω των πολυποίκιλων ενεργειών που απαιτούνται πρέπει να καταρτίζουμε πίνακα χρονοδιαγράμματος των εργασιών που πρέπει να γίνουν, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης ( ταχτοποιήσεις, απογραφή, αποσβέσεις, κοστολόγηση κ.λ.π ) και αφού λάβουμε υπόψη τις υπάρχουσες καταληκτικές από το νόμο προθεσμίες.
Στον πίνακα που ακολουθεί καταγράφονται για κάθε ενέργεια τα εξής στοιχεία :

  • Το είδος της ενέργειας.
  • Το Νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει.
  • Προθεσμίες, επισημάνσεις και Αλλαγές.

Δείτε την συνέχεια
 
 

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου