ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑΓνωσιακή βάση και forum λογιστικής θεματολογίας

Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΠαρεμβάσειςΦορολογικά

Ιδού η Ρόδος, ιδού και… η λύση στο πρόβλημα των δηλώσεων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Στο πλαίσιο και το ύφος της από 24/06/2014 ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς και του σχετικού σημερινού ευχαριστηρίου Δελτίου Τύπου του Υπουργείου, για την αυξημένη ανταπόκριση και διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που επέδειξαν την τελευταία εβδομάδα οι Έλληνες φορολογούμενοι, σας ανακοινώνουμε πως, από ότι φαίνεται, δόθηκε επιτέλους λύση σε ένα από τα προβλήματα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες το φορολογικό μας σύστημα και εμάς τους ίδιους ειδικότερα.
Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μία ριζοσπαστική πρόταση, που ενσωματώνει το απαύγασμα κάθε μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, κυρίως δε προς την απελευθέρωση της αγοράς και των ωραρίων, διότι θα ήταν απαράδεκτο, στην προσπάθεια που καταβάλλεται, να υπάρχουν κλάδοι που εργάζονται μόνο την ημέρα.
Η παραγωγικότητα της χώρας επιτάσσει την 24ωρη λειτουργία κάθε επιχείρησης ειδικότερα των λογιστών – φοροτεχνικών συμπεριλαμβανομένων.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο, δίνει τέλος στον εκνευρισμό της δυσλειτουργίας του ΤΑΧΙS και το άγχος των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής των δηλώσεων, προτείνοντας νέες ώρες αποστολής δηλώσεων σε ώρες που το σύστημα παρουσιάζει αυξημένες δυνατότητες αποδοχής δεδομένων.
Ερμηνεύοντας το δελτίο τύπου, καλείστε όπως:

 • Παρατείνετε τι ώρες λειτουργίας των γραφείων σας, υποδεχόμενοι φορολογούμενους από τις 21:30 έως τις 09:30 το επόμενο πρωί.
 • Μειώσετε τις άσκοπες μετακινήσεις σας προς και από τις οικίες σας για μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση. Delivery και καναπές στο γραφείο εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο.

Προς ενίσχυσή σας, το Υπουργείο θα παρατείνει ομοίως τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών του και θα δημιουργήσει τηλεφωνική γραμμή μεταμεσονύκτιας εξυπηρέτησης με προνομιακή χρέωση.
Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλετε:

 • στη μείωση της ανεργίας,
 • στη μείωση ελλειμμάτων του ΙΚΑ,
 • ενισχύετε τον επισιτιστικό κλάδο,
 • ενισχύετε την ΔΕΗ, και
 • συνολικά συμβάλετε θετικά στα Δημόσια Έσοδα.

Επικλήσεις περί:

 • Αντισυνταγματικότητας,
 • Άστοχου και ανεφάρμοστου σχεδιασμού,
 • Προστιμολάγνας φορολογικής πολιτικής,
 • Εμβόλιμων ψηφοθηρικών υποβολών (βλέπε Κοινωνικό μέρισμα),
 • Φόρτο αχρείαστης εργασίας,
 • Κατάρρευσης οικογενειακής συνοχής, κλπ.

αποτελούν ανυπόστατες δικαιολογίες που δεν αρμόζουν σε έναν επιστημονικό και επαγγελματικό κλάδο του κύρους και του επιπέδου μας, όπως αυτό σκιαγραφείται ιδιαιτέρως στην εν λόγω ανακοίνωση.
Μέλη που δεν θα συμμορφωθούν με τα παραπάνω αντιμετωπίζουν ποινή διαγραφής από την Ένωση.
Συνάδελφοι, τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα σεναρίου σατυρικής φαρσοκωμωδίας.
Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι οι σεναριογράφοι δεν είμαστε εμείς.
για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο ΠρόεδροςΗρακλείδης ΙωάννηςΟ   Γ. ΓραμματέαςΠαπαδημητρίου Παναγιώτης
Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινή επιστολή του Ο.Ε.Ε. Δωδεκανήσου και φορέων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε.
Παρεμβάσεις

Επιστολή Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τραπεζικά ιδρύματα

Επιστολή της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τις τράπεζες, η οποία αφορά την πρόωρη απαίτηση τους για έγγραφα ενώ δεν έχει επέλθει ακόμα η ημερομηνία υποβολής τους στο σύστημα taxisnet.
Παρεμβάσεις

Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Οικονομικών και Διοικητικής Εξυπηρέτησης

Η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου κατέθεσε πρόταση – εισήγηση για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες στις συναλλαγές τους με τον Δήμο
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου