Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΠαρεμβάσειςΦορολογικά

Ιδού η Ρόδος, ιδού και… η λύση στο πρόβλημα των δηλώσεων

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Στο πλαίσιο και το ύφος της από 24/06/2014 ανακοίνωσης του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων καθώς και του σχετικού σημερινού ευχαριστηρίου Δελτίου Τύπου του Υπουργείου, για την αυξημένη ανταπόκριση και διάθεση φορολογικής συμμόρφωσης και κοινωνικής αλληλεγγύης που επέδειξαν την τελευταία εβδομάδα οι Έλληνες φορολογούμενοι, σας ανακοινώνουμε πως, από ότι φαίνεται, δόθηκε επιτέλους λύση σε ένα από τα προβλήματα που ταλανίζει εδώ και δεκαετίες το φορολογικό μας σύστημα και εμάς τους ίδιους ειδικότερα.
Όπως καταλαβαίνετε, πρόκειται για μία ριζοσπαστική πρόταση, που ενσωματώνει το απαύγασμα κάθε μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, κυρίως δε προς την απελευθέρωση της αγοράς και των ωραρίων, διότι θα ήταν απαράδεκτο, στην προσπάθεια που καταβάλλεται, να υπάρχουν κλάδοι που εργάζονται μόνο την ημέρα.
Η παραγωγικότητα της χώρας επιτάσσει την 24ωρη λειτουργία κάθε επιχείρησης ειδικότερα των λογιστών – φοροτεχνικών συμπεριλαμβανομένων.
Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Υπουργείο, δίνει τέλος στον εκνευρισμό της δυσλειτουργίας του ΤΑΧΙS και το άγχος των καταληκτικών ημερομηνιών υποβολής των δηλώσεων, προτείνοντας νέες ώρες αποστολής δηλώσεων σε ώρες που το σύστημα παρουσιάζει αυξημένες δυνατότητες αποδοχής δεδομένων.
Ερμηνεύοντας το δελτίο τύπου, καλείστε όπως:

 • Παρατείνετε τι ώρες λειτουργίας των γραφείων σας, υποδεχόμενοι φορολογούμενους από τις 21:30 έως τις 09:30 το επόμενο πρωί.
 • Μειώσετε τις άσκοπες μετακινήσεις σας προς και από τις οικίες σας για μεσημεριανό φαγητό και ξεκούραση. Delivery και καναπές στο γραφείο εξοικονομούν πολύτιμο χρόνο.

Προς ενίσχυσή σας, το Υπουργείο θα παρατείνει ομοίως τις ώρες λειτουργίας των υπηρεσιών του και θα δημιουργήσει τηλεφωνική γραμμή μεταμεσονύκτιας εξυπηρέτησης με προνομιακή χρέωση.
Με τον τρόπο αυτό, συμβάλλετε:

 • στη μείωση της ανεργίας,
 • στη μείωση ελλειμμάτων του ΙΚΑ,
 • ενισχύετε τον επισιτιστικό κλάδο,
 • ενισχύετε την ΔΕΗ, και
 • συνολικά συμβάλετε θετικά στα Δημόσια Έσοδα.

Επικλήσεις περί:

 • Αντισυνταγματικότητας,
 • Άστοχου και ανεφάρμοστου σχεδιασμού,
 • Προστιμολάγνας φορολογικής πολιτικής,
 • Εμβόλιμων ψηφοθηρικών υποβολών (βλέπε Κοινωνικό μέρισμα),
 • Φόρτο αχρείαστης εργασίας,
 • Κατάρρευσης οικογενειακής συνοχής, κλπ.

αποτελούν ανυπόστατες δικαιολογίες που δεν αρμόζουν σε έναν επιστημονικό και επαγγελματικό κλάδο του κύρους και του επιπέδου μας, όπως αυτό σκιαγραφείται ιδιαιτέρως στην εν λόγω ανακοίνωση.
Μέλη που δεν θα συμμορφωθούν με τα παραπάνω αντιμετωπίζουν ποινή διαγραφής από την Ένωση.
Συνάδελφοι, τα παραπάνω αποτελούν απόσπασμα σεναρίου σατυρικής φαρσοκωμωδίας.
Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι οι σεναριογράφοι δεν είμαστε εμείς.
για το Δ.Σ της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο ΠρόεδροςΗρακλείδης ΙωάννηςΟ   Γ. ΓραμματέαςΠαπαδημητρίου Παναγιώτης
Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Κατάθεση στην Α.Α.Δ.Ε. κοινής επιστολής 24 ενώσεων λογιστών φοροτεχνικών με αντικείμενο τα myData

Με πρωτοβουλία της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου και τη στήριξη 23 ενώσεων λογιστών – φοροτεχνικών της χώρας μας, κατατέθηκε στην Α.Α.Δ.Ε. επιστολή με διαπιστώσεις, προτάσεις και αιτήματα που αφορούν την μέχρι τώρα λειτουργία του συστήματος myData
Παρεμβάσεις

Συμμετοχή του προέδρου της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου στην ολομέλεια της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου συμμετείχε στην ολομέλεια των προέδρων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., παρουσία του υφυπουργού οικονομικών και του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
Παρεμβάσεις

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη σχετικά με την επανυποβολή των Α.Π.Δ.

Πρόταση για τροποποίηση των Α.Π.Δ. με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς κυρώσεις, μέσω επανυποβολής ηλεκτρονικά.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου