Σεμινάρια - Ημερίδες

Ημερίδα – Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα: H ακαδημαϊκή και η επαγγελματική άποψη

Ολοκληρώθηκε η ημερίδα που οργάνωσε το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Θεσσαλονίκης με θέμα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα: H ακαδημαϊκή και η επαγγελματική άποψη»

Κεντρικός εισηγητής της ημερίδας ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος για μία ακόμη φορά, με μία αναλυτική του παρουσίαση ανέλυσε το πλαίσιο που διέπει τα Νέα ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα.

Ο Καθηγητής αναπληρωτής της ΑΣΟΕΕ εξήγησε μεταξύ άλλων πως γίνεται η απομείωση αναλύοντας με παραδείγματα τους όρους «κόστος κτήσης», «ανακτήσιμο κόστος κτήσης» και «επιμέτρηση».

Έκανε επίσης αναφορά σε επιμέρους θέματα, όπως είναι η διαφορά φορολογικών και λογιστικών αποσβέσεων, καθώς και η αναβαλλόμενη φορολογία.

Δείτε ένα σημαντικό τμήμα της ομιλίας του Καθηγητή:


Στην εκδήλωση μίλησε και ο κ. Βασίλειος Καμπάνης, εκπρόσωπος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. & Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο κ. Καμπάνης αναφέρθηκε σε σημαντικά επίκαιρα θέματα που θα περιέχονται στην εγκύκλιο των ΕΛΠ η οποία αναμένεται να δημοσιευθεί εντός Δεκεμβρίου όπως:

  • Τα τιμολόγια λιανικής σύμφωνα με τα Ε.Λ.Π. και η υποχρέωση σήμανση τους.
  • Απογραφές επιχειρήσεων κατά την 31/12/2014
  • Απαλλαγές που θα ισχύσουν για τις απογραφές.
  • Ποσοτική απογραφή στις 20/2/2015.
  • Πρόταση για μετακύλιση των κερδών στα τρία επόμενα έτη στις περιπτώσεις που θα προκύψουν υπερβολικά κέρδη από την υποχρεωτική απογραφή στις επιχειρήσεις που ξεπερνούν το όριο των 150.000.
  • Καταχώρηση του πρώτου και του τελευταίου ζ (των ταμειακών μηχανών) για τον υπολογισμό των μηνιαίων ή τριμηνιαίων εσόδων.

Δείτε το τμήμα της ομιλίας του κ. Καμπάνη:


Σημαντική ήταν επίσης και η ομιλία του κ. Παναγιώτη Βρουστούρη, ορκωτού Λογιστή ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Δεν θα μπορεί να υπάρχει εύκολα «εκβιασμός» των επιχειρήσεων από τις φορολογικές αρχές όσον αφορά το σύστημα τήρησης των βιβλίων. Με τα Ελληνικά Λογιστικά πρότυπα τελειώνει πλέον Αυτό.»

Ανέφερε επίσης ότι το νέο νομοσχέδιο δεν εισάγει σε καμία περίπτωση την υποχρέωση τήρησης διπλών βιβλίων. «Αυτά μπορούν να υπάρξουν μόνο στις λίγες επιχειρήσεις οι οποίες θα το επιλέξουν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε τμήμα της εισήγησης του κ. Παναγιώτη Βρουστούρη:


Δείτε ακόμα ένα μεγάλο κομμάτι από τις σημαντικές ερωτήσεις που απαντήθηκαν στην Ημερίδα:

Πηγή: Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Καβάλας

Σχετικές αναρτήσεις
Σεμινάρια - Ημερίδες

Επίκαιρο Φορολογικό Σεμινάριο

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου, με την ευγενική υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, σας ενημερώνει, για τη διοργάνωση σεμιναρίου το Σάββατο 06/05/2023 κατά τις ώρες…
Σεμινάρια - Ημερίδες

Επίκαιρο Εργατικό Σεμινάριο για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου διοργανώνει Επίκαιρο Εργατικό Σεμινάριο για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας με εισηγητή τον Νικόλαο Φραγκιαδάκη, Λογιστή-Φοροτεχνικό, Σύμβουλο Επιχειρήσεων, CEO NAF…
Σεμινάρια - Ημερίδες

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΜΕ ΘΕΜΑ "Ανάλυση Οικονομικών Καταστάσεων και δεικτών & MyDATA"

Aγαπητά μέλη και λογιστές, Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, τμήμα Δωδεκανήσου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου και την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου σας προσκαλούν…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου