Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΣεμινάρια - Ημερίδες

Ημερίδα στη Ρόδο με θέμα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα – Ενοποίηση και Εκσυγχρονισμός των Λογιστικών Κανόνων»

imerida-epimelitirio-elfee2

Το Περιφερειακό Τμήμα του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, με τη συμμετοχή του Κ.Ε.Κ. Γεννηματάς, της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου και του Ινστιτούτου Οικονομικών & Φορολογικών Μελετών, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα – ανοικτή συζήτηση με θέμα «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα – Ενοποίηση και Εκσυγχρονισμός των Λογιστικών Κανόνων», στη Ρόδο το Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 10:30 πμ στο Πάρκο Ροδίνι-Ρόδος.

Στην ημερίδα θα γίνει μια ουσιαστική παρουσίαση του Ν. 4308/2014 ο οποίος επιχειρεί αφενός την περαιτέρω απλοποίηση των κανόνων για τις επιχειρηματικές συναλλαγές και αφετέρου την ενοποίηση, συμπλήρωση και εκσυγχρονισμό των λογιστικών κανόνων της χώρας μας. Με βάση τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως επ…ίσης και τις διεθνείς πρακτικές και με στόχο την κλιμάκωση των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων ανάλογα με το μέγεθός τους, με το νόμο αυτό δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο, σαφέστατα λειτουργικό άρα αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο το οποίο αφορά το σύνολο των ασκούντων επιχειρηματική δραστηριότητα και ειδικότερα καλύπτονται τα θέματα που μέχρι την 31.12.2014 κάλυπτε ο Κώδικας Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών αναφορικά με την τήρηση των λογιστικών αρχείων και τους κανόνες τιμολόγησης των συναλλαγών και τα θέμα των λογιστικών κανόνων βάσει της Οδηγίας 2013/34/ΕΕ. Ο Ν. 4308/2014 λειτουργεί συμπληρωματικά με τους νέους Κώδικες Φορολογίας Εισοδήματος και Φορολογικών Διαδικασιών και έτσι, για πρώτη φορά, όλο το κανονιστικό πλαίσιο που αφορά τη λογιστική και φορολογική λειτουργία των επιχειρήσεων συγκεντρώνεται σε τρία νομοθετήματα, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα κράτη εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

1

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι :
1. Κωνσταντίνος Καραμάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του Ν. 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα».
2. Γιώργος Κορομηλάς, Πρόεδρος Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.), Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής για την υποστήριξη της εφαρμογής και την αξιολόγηση του Ν. 4308/2014 «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα».
3. Διονύσης Γουσέτης, Οικονομικός Διευθυντής εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Υπεύθυνος Επιστημονικής Επιτροπής Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών (Ι.Ο.Φο.Μ.).
Είσοδος Ελεύθερη για όλους.

Σχετικές αναρτήσεις
Σεμινάρια - Ημερίδες

Σεμινάριο με τον οικονομολόγο Ευστάθιο Κριαρά

Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου στα πλαίσια των σύγχρονων απαιτήσεων για συνεχή επιμόρφωση, στο διαρκές μεταβαλλόμενο φορολογικό, λογιστικό και οικονομικό περιβάλλον, διοργανώνει επίκαιρο φορολογικό…
Σεμινάρια - Ημερίδες

Οργάνωση και Λειτουργία Αθλητικών Σωματείων

Από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Δωδεκανήσου
Σεμινάρια - Ημερίδες

Ενημερωτική εκδήλωση με ομιλητή τον Φώτη Κουρμούση

Ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με θέμα «Νέα ρύθμιση οφειλών σε 240 δόσεις προς το δημόσιο και 420 δόσεις προς τράπεζες» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου και ώρα 16:00
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου