Παρεμβάσεις

Κοινό Ενωσιακό Ενημερωτικό Δελτίο για Αιτήσεις Επιδοματικού Χαρακτήρα: Ενημέρωση προς τους φορολογούμενους

ΚΟΙΝΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

ΓΙΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Προς

Τους Φορολογούμενους  των Νομών Δωδεκανήσου, Μεσσηνίας, Ηλείας και Πρέβεζας

Επίσης κοινοποιείται :

 • στα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου,
 • στα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας,
 • στα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΛΦΕΕ Ηλείας,
 • στα εγγεγραμμένα Μέλη του ΣΕΕΛΦΟ Πρέβεζας.

Η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου, Μεσσηνίας, Ηλείας και Πρέβεζας, ενημερώνουν τους πολίτες σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας:

 • ENERGY PASS,
 • FUELL PASS,
 • Κοινωνικός Τουρισμός,
 • Επιδότηση Ηλεκτρικών Συσκευών όπως και
 • οποιαδήποτε άλλη αίτηση επιδοματικού χαρακτήρα.

Τα Λογιστικά Φοροτεχνικά γραφεία δεν είναι Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).  Όπως όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αμειβόμαστε για τις υπηρεσίες που αφορούν την επιστήμη και της εξειδίκευση μας.  Το κράτος μας θα έπρεπε να καθοδηγεί τους φορολογούμενους πολίτες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αλλά και εκεί απ’ ότι διαβάζουμε υπάρχει αντίδραση των υπαλλήλων. ΠΟΣΕΚΕΠ

Η αναγκαιότητα των φορολογούμενων για επικοινωνία με τους Λογιστές οφείλεται είτε σε έλλειψη γνώσεων υπολογιστή είτε στην ανασφάλεια που έχουν για την αποτυχία μιας ψηφιακής αίτησης.  Για τον λόγο τούτο απευθύνεται στον κλάδο μας είτε για επιπλέον βοήθεια είτε για την εντολή αίτησης επιδοματικού χαρακτήρα.

Συνήθως οι αιτήσεις επιδοματικού χαρακτήρα είναι απλές και κατανοητές και τις περισσότερες φορές το μόνο που χρειάζεται να συμπληρωθεί είναι το IBAN.

Στον κλάδο μας, πάντα υπάρχει η απορία γιατί θα πρέπει κάποιος φορολογούμενος να «υποβάλει αίτηση» ενώ το κράτος διαθέτει όλα τα μέσα να επιδοτήσει κοινωνικά όλους τους φορολογούμενους με βάση το εισόδημα τους.  Η αιτησιολαγνεία του κράτους και το «στήσιμο» των φορολογούμενων στην ουρά (σύμφωνα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ) πρέπει να σταματήσει.

Ως ελεύθεροι επαγγελματίες, αντιλαμβανόμαστε ότι η χρήση των κωδικών  taxisnet είναι απαραίτητη για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση αφού παρέχουν την αξιοπιστία της συναλλαγής.  Σε καμία περίπτωση όμως δεν αποτελούν ευθύνη και αρμοδιότητα του λογιστή φοροτεχνικού, να υποβάλει αιτήσεις (που δεν άπτονται της επιστημονικότητας του, αν δεν λάβει εντολή από τον φορολογούμενο, γίνει αποδεκτή και καταβληθεί η ανάλογη αμοιβή για την συγκεκριμένη υπηρεσία. 

Η διαδικασία των αιτήσεων είναι εύκολη και μπορεί να την εκτελέσει ο οποιοσδήποτε.  Όλες οι  πλατφόρμες επιδοματικού χαρακτήρα είναι φιλικές προς τους χρήστες, αποφεύγοντας έτσι και την αμοιβή που θα καταβάλουν σε οποιονδήποτε τρίτο.

Για τους παραπάνω λόγους, οι ενώσεις μας ενημερώνουν τους ιδιώτες φορολογούμενους πελάτες όπως :

 • Δοκιμάστε μόνοι σας να υποβάλλετε την αίτηση αφού συνδεθείτε με τους κωδικούς taxisnet στο gov.gr.
 • Αν δεν τα καταφέρετε τότε επισκεφτείτε τα ΚΕΠ.  Ονομάζονται Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών όπου σκοπό έχουν τη μείωση της γραφειοκρατίας και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε ότι αφορά τις συναλλαγές τους με το δημόσιο.  Αν δεν εξυπηρετηθείτε τότε υποβάλλετε τις παρατηρήσεις σας στο ΚΕΠ – Βοηθήστε μας να γίνουμε καλύτεροι – Παρατηρήσεις
 • Αποφύγετε να καλέσετε τα Λογιστικά για αιτήσεις επιδοματικού χαρακτήρα, σε περίοδο που είναι επιφορτισμένα με την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων (λήξη υποβολών 29/07/2022).
 • Τα περισσότερα Λογιστικά Φοροτεχνικά γραφεία δεν αναλαμβάνουν αιτήσεις επιδοματικού χαρακτήρα.  Στην περίπτωση όμως που αναληφθεί η υπηρεσία τότε θα υπάρξει αμοιβή για την παραπάνω εύκολη διαδικασία.

Επίσης για τους ίδιους λόγους, οι ενώσεις μας ενημερώνουν τους επαγγελματίες πελάτες (ατομικές επιχειρήσεις – μέλη εταιρειών) των μελών μας όπως :

 • Οι αιτήσεις επιδοματικού χαρακτήρα της προσωπικής ζωής σας, δεν αποτελούν συμβατική υποχρέωση του επαγγελματία λογιστή. Σε καμία περίπτωση δεν είναι «αυτονόητη» η υποβολή τους, εφόσον δεν άπτεται στην επιστημονικότητα μας.  Αν και εφόσον αναληφθεί τέτοια υπηρεσία τότε θα πρέπει να προηγηθεί εντολή, με επιπλέον ανάλογη αμοιβή.
 • Επίσης διαβάστε ότι αναφέραμε για τους ιδιώτες φορολογούμενους πελάτες.

Επιπλέον θα θέλαμε να στείλουμε και ένα μήνυμα στην πολιτεία.

Σταματήστε να ταλαιπωρείτε τους φορολογούμενους για επιδόματα όπως το fuel pass ή το power pass απαιτώντας να υποβληθούν αιτήσεις, που το μόνο που χρειάζεται να συμπληρωθεί είναι ο αριθμός iban ή οτιδήποτε άλλο που μπορείτε να το διασταυρώσετε από την ΑΑΔΕ (όπως αριθμό κυκλοφορίας αυτοκινήτου ή αριθμό παροχής της ιδιοκατοίκησης).

Διαχρονικά, ειδικά την τελευταία 6ετία, οι αιτήσεις επιδοματικού χαρακτήρα, οι ουρές (με αριθμό λήγοντα ΑΦΜ), πρέπει να περάσουν στην ιστορία ανεπιστρεπτί.    Έχετε την πληροφορία, και τα ηλεκτρονικά μέσα ώστε να επιδοτήσετε όλους τους φορολογούμενους με βάση το εισόδημα που διαθέτουν χωρίς αίτηση και χωρίς ταλαιπωρία.

Αν δεν μας είχατε «απολύσει» και δεχόσασταν να είμαστε σε όλες τις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και στις επιτροπές για επιδόματα,  επιδοτήσεις θα σας συμβουλεύαμε κατάλληλα ώστε να μην αναγκαζόμαστε να σας εκθέτουμε και εμείς με τη σειρά μας στους φορολογούμενους, για τα δικά σας λάθη και παραλείψεις.

Ο Πρόεδρος για  το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος για το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ηλείας

Ο Πρόεδρος για  το Δ.Σ. της ΣΕΕΛΦΟ Πρέβεζας

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Ενέργειες του Δ.Σ. σχετικά με το θέμα της μείωσης του ορίου του άρθρου 38, του Ν.2873/2000

Αγαπητοί συνάδελφοι, Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΦΕΕ Ρόδου σας ενημερώνει για τις ενέργειές του σχετικά με το θέμα της μείωσης του ορίου…
Ενημερωτικά ΔελτίαΠαρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για Επιδότηση Ρεύματος

Προς Τους Φορολογούμενους του Νομού Δωδεκανήσου Επίσης κοινοποιείται στα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου ώστε να προωθηθεί στο πελατολόγιό τους Aνοίγει σήμερα…
Παρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για τις επιχειρήσεις του Νομού Δωδεκανήσου: Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Αγαπητοί Επαγγελματίες του Νομού Δωδεκανήσου,Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου, σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρέχει μια διαρκή ενημέρωση προς τους επιχειρηματίες…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου