Επείγοντα θέματαΦορολογικά

Μηνιαίες ΑΠΔ μηνών 10-11-12/2012

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρμόδιο προϊστάμενο στο ΙΚΑ Ρόδου κ. Α. Διαμαντή, και σε ότι αφορά στην επικείμενη υποβολή μηνιαίας ΑΠΔ για τις εισφορές Οκτωβρίου 2012 και έπειτα, μας διευκρίνισε ότι μετά από άτυπη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο ίδιος με την αρμόδια κεντρική υπηρεσία του ΙΚΑ για τον θέμα αυτό, του απάντησαν ότι :
 « δεν θα ισχύσει η μηνιαία υποβολή για τις περιόδους από Οκτώβριο 2012 και έπειτα, και ως εκ τούτου η ΑΠΔ για τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2012 θα υποβληθεί τρίμηνη»

Από την πλευρά μας, εκτιμούμε ότι θα ακολουθήσει διευκρινιστική εγκύκλιος από το ΙΚΑ ως προς τις ημερομηνίες υποβολής της ΑΠΔ 4ου τριμήνου 2012, μιας και με το με αρ. πρωτ. Α20/251/115/01-11-2012  Γενικό έγγραφο του ΙΚΑ, διευκρινίστηκαν μόνο οι προθεσμίες καταβολής ασφαλιστικών εισφορών του εν λόγω τριμήνου και όχι ημερομηνίες υποβολής της/των ΑΠΔ, δημιουργώντας έτσι ασάφεια και προβληματισμό.
Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου