ΔραστηριότητεςΦορολογικά

Παράταση προθεσμιών όλων των αντικειμένων έως την 28/2/2013 στη Δ.Ο.Υ. Ρόδου – Αναμένεται εγκύκλιος

Μετά από δύο παρεμβάσεις της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ στο Υπουργείο Οικονομικών (δείτε τις επιστολές: 11/02/2013, 18/02/2013), σχετικές με την επικείμενη αδυναμία εμπρόθεσμης διεκπεραίωσης εργασιών όλων των φορολογικών αντικειμένων, εξαιτίας της πολυήμερης διακοπής λειτουργίας της Δ.Ο.Υ. ΡΟΔΟΥ, η ΠΟΦΕΕ, η οποία σαν δευτεροβάθμιο όργανο μας, προχώρησε σε παράλληλη υποστηρικτική παρέμβασή της στον Γενικό Γραμματέα Εσόδων Κο Θεοχάρη, και μας ενημέρωσε, ότι εξαιρετικά για τη Δ.Ο.Υ. ΡΟΔΟΥ και μόνο, θα δοθεί αναστολή όλων των καταληκτικών ημερομηνιών για όλα τα φορολογικά αντικείμενα, έως το τέλος του μήνα. Αυτό σημαίνει πως όσοι συνάδελφοι δεν πρόλαβαν να θεωρήσουν καταστάσεις ή βιβλία απογραφής, μέχρι και εχθές 20/2/2013, θα μπορέσουν να το πράξουν εμπρόθεσμα, έως το τέλος του μήνα. Επίσης όσοι παρακρατούμενοι φόροι έληξαν ή θα λήξουν έως και τις 27/2/2013, θα μπορούν να πληρωθούν εμπρόθεσμα έως την 28/2/2013.

Ακόμα, θα θέλαμε να σας αναφέρουμε πως, μετά τις παρεμβάσεις της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, στις Διοικήσεις του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ, αναφορικά με την αλλαγή στην ασφάλιση των συγγενών α και β βαθμού, (δείτε την επιστολή προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ), το ΙΚΑ εξέδωσε την εγκύκλιο 11/13-2-2013, (δείτε την εγκύκλιο) με την οποία δίνει οδηγίες για την αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που προέκυψαν από την αλλαγή αυτή. Αναμένουμε να πράξει το ίδιο και η Διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οποία όμως μέχρι τώρα, δεν εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στα σχετικά ερωτήματά μας, ως προς το αν δηλαδή δικαιούνται ή όχι επίδομα ανεργίας και τα συγγενικά πρόσωπα α & β βαθμού.

Σχετικές αναρτήσεις
Δραστηριότητες

Εξαιρετική επιτυχία είχε η Εθελοντική Αιμοδοσία

Με εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε η Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Νομού Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Ρόδου.
Δραστηριότητες

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κο Κ. Κόλλια

Στη Ρόδο βρέθηκε εχθές, 02/05/2019, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ.Κωνσταντίνος Κόλλιας, και συνεδρίασε στα γραφεία του Περιφερειακού τμήματος του ΟΕΕ…
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου