Α.Α.Δ.Ε.

Ποιους κανόνες ασφαλείας πρέπει να τηρούμε για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.

Ασφάλεια Δεδομένων

Οδηγίες της Α.Α.Δ.Ε. με την μορφή ερωτήσεων – απαντήσεων, για τους κανόνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούν οι πολίτες – χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του TaxisNet.

1. Ποιος είναι ο ορθός τρόπος αποσύνδεσης από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.;

Εφόσον έχετε συνδεθεί με αυθεντική σελίδα ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Α.Α.Δ.Ε. και επιθυμείτε την έξοδο από αυτήν, θα πρέπει πάντοτε να επιλέγετε «Αποσύνδεση». Είναι λάθος η έξοδος να γίνεται π.χ.:

 • Κλείνοντας τον φυλλομετρητή (browser) με το εικονίδιο κλεισίματος παραθύρου «χ»
 • Εισάγοντας άλλη διεύθυνση στη γραμμή διεύθυνσης (url)
 • Πατώντας το εικονίδιο επιστροφής «back», για εμφάνιση σελίδας άλλης διεύθυνσης.

2. Έχω λάβει ένα μήνυμα από την Α.Α.Δ.Ε. Πως μπορώ να γνωρίζω εάν είναι γνήσιο;

Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που αποστέλλεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο επάνω μέρος του το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Α.Α.Δ.Ε. χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά, και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε γιατί πιθανότατα θα είναι πλαστό με κακόβουλο περιεχόμενο. Σημειώνεται ότι η Α.Α.Δ.Ε. για κανένα λόγο δε ζητάει το λογαριασμό χρήστη ή κωδικό πρόσβασης μέσω τηλεφώνου, e-mail, sms, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας καταχώρησης στοιχείων ή μέσω άλλου τρόπου. Ο φορολογούμενος οφείλει να ενημερώσει αμέσως την Α.Α.Δ.Ε. εάν αντιληφθεί οποιανδήποτε παρόμοια προσπάθεια.

3. Τι πρέπει να προσέξω πριν συνδεθώ με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.;

Για τη μέγιστη προστασία των συναλλαγών σας, πριν συνδεθείτε με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, θα πρέπει να φροντίζετε για τα εξής:

 • Να χρησιμοποιείτε ευρέως γνωστό φυλλομετρητή διαδικτύου (browser), ο οποίος είτε είναι προεγκατεστημένος στον προσωπικό σας υπολογιστή είτε προέρχεται από αξιόπιστο κατασκευαστή όπως Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari, Opera.
 • Να ελέγχετε τακτικά ότι χρησιμοποιείτε την τελευταία ενημερωμένη έκδοση του φυλλομετρητή.
 • Να έχετε εγκαταστήσει λογισμικό αντιϊκής προστασίας (antivirus) από ευρέως γνωστό κατασκευαστή και να ελέγχετε τακτικά ότι είναι ενημερωμένο.
 • Να ελέγχετε τακτικά ότι ο προσωπικός σας υπολογιστής συνεχίζει να λαμβάνει τις τελευταίες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος από τον κατασκευαστή.

4. Πως μπορώ να συνδεθώ με ασφάλεια στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε.;

Συνδεθείτε με τον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.aade.gr και όχι μέσω συνδέσμων (links) που πιθανόν σας έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά ή έχουν δημοσιευτεί σε ιστοσελίδες τρίτων.

5. Πως γνωρίζω ανά πάσα στιγμή ότι έχω συνδεθεί σε αυθεντική σελίδα ηλεκτρονικής υπηρεσίας;

Εισέρχεστε στη login σελίδα, όπου σας ζητείται να συμπληρώσετε το λογαριασμό χρήστη (Username) καθώς και τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης (Password). Προτού καταχωρήσετε τα στοιχεία σας, ελέγξτε αν η διεύθυνση αρχίζει με το https (αντί του http) και υπάρχει εικονίδιο με λουκέτο. Με διπλό κλικ στο λουκέτο, θα εμφανιστούν πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιβεβαιώσετε ότι η ιστοσελίδα είναι γνήσια.

6. Ποιους βασικούς κανόνες πρέπει να ακολουθώ για την ασφαλή χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Α.Α.Δ.Ε.;

Ενδεικτικά, αναφέρουμε:

 • Να μην κοινοποιείτε με κανένα τρόπο τους προσωπικούς κωδικούς ασφαλείας.
 • Να μην καταγράφετε τους κωδικούς σας, αλλά να φροντίζετε να τους απομνημονεύετε.
 • Να μη χρησιμοποιείτε κωδικούς πρόσβασης (passwords) που εύκολα μπορεί κάποιος να προβλέψει, όπως π.χ. ημερομηνίες γέννησης, ονόματα, τηλέφωνα κ.λπ. Καλύτερα να δημιουργείτε κωδικούς αλφαριθμητικούς (συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών).
 • Να αλλάζετε συχνά τους κωδικούς πρόσβασης σας. Εάν υποψιαστείτε ότι κάποιος τους γνωρίζει, πρέπει να τους αλλάξετε αμέσως.
 • Να μην αποθηκεύετε τους κωδικούς σας στον υπολογιστή, αλλά να τους πληκτρολογείτε κάθε φορά που επιθυμείτε την πρόσβαση σε κάποια υπηρεσία.
 • Να προσέχετε σε ποιους δικτυακούς τόπους (sites) κάνετε εγγραφή. Όταν κάνετε εγγραφή σε άλλους δικτυακούς τόπους (sites) από αυτόν της Α.Α.Δ.Ε., είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε διαφορετική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail address) από αυτήν που έχετε δηλώσει στην Α.Α.Δ.Ε.
 • Να μην απομακρύνεστε για μεγάλο διάστημα από τη θέση εργασίας σας εφόσον έχετε συνδεθεί με ηλεκτρονική υπηρεσία της Α.Α.Δ.Ε.
 • Να μην εγκαθιστάτε προγράμματα στον υπολογιστή σας, την ταυτότητα των οποίων δεν είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε. 

Οι οδηγίες της Α.Α.Δ.Ε. σε .pdf

Σχετικές αναρτήσεις
Α.Α.Δ.Ε.

Δήλωση ακινησίας οχήματος ιδιωτικής χρήσης (ΙΧ)

Μπορείτε να δηλώσετε το επιβατικό ΙΧ (ΕΙΧ) ή το δίκυκλο ΙΧ (ΔΙΧ) όχημα σας σε ακινησία χωρίς την κατάθεση των πινακίδων σε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) και να ωφεληθείτε στα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος σας
Α.Α.Δ.Ε.

Δημοσιεύτηκε η απόφαση για δηλώσεις Covid και μισθωτήρια: Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου οι διορθώσεις

Μέχρι την 15η Δεκεμβρίου 2020 η διόρθωση λαθών και παραλείψεων σε «Δηλώσεις Covid» και «Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας»
Α.Α.Δ.Ε.

Οδηγίες για καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις και έκπτωση 2% στην εφάπαξ εξόφληση

Ενημέρωση της Α.Α.Δ.Ε. σχετικά με την εφαρμογή της καταβολής του φόρου εισοδήματος φυσικών & νομικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις και την έκπτωση 2% για την εφάπαξ πληρωμή του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου