Χρήσιμα

Πρόγραμμα υπολογισμού εισφορών και φόρων βάσει του νέου ασφαλιστικού νόμου

Επιμέλεια: Επιστημονική Ομάδα Taxheaven

Αγαπητοί συνάδελφοι, ο κόμβος στην προσπάθεια του αφενός μεν, να συμβάλει στην ολοκληρωμένη ενημέρωση των συναδέλφων, αφετέρου δε, να συνδράμει στον τερματισμό της διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας αναφορικά με τις επιβαρύνσεις/ελαφρύνσεις που θα έχουν οι αυτοαπασχολούμενοι με το σύστημα των νέων εισφορών, δημιούργησε ένα χρηστικό πρόγραμμα υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και όλων των λοιπών επιβαρύνσεων (φόρου εισοδήματος, εισφοράς αλληλεγγύης, κ.λπ.), έτσι ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να υπολογίζει μόνο τα δεδομένα που προκύπτουν ανάλογα με το εισόδημά του, αλλά και σε σύγκριση με τις υφιστάμενες εισφορές που πλήρωνε μέχρι σήμερα.

Στο πρόγραμμα αυτό έχουν ληφθεί υπόψη όλες οι παράμετροι (σ.σ. ακόμη και  ο ρόλος της προκαταβολής φόρου, των τυχόν παρακρατήσεων, κ.λπ.) έτσι ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα βάσει πραγματικών ποσών και δεδομένων.

Η προσπάθεια του κόμβου εδράζεται στην αποτύπωση των πραγματικών δεδομένων είτε αυτές είναι ελαφρύνσεις ή επιβαρύνσεις, χωρίς να αρκείται σε μια στείρα κριτική ή παρουσίαση των δεδομένων εκείνων με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται λανθασμένες ή στρεβλές εντυπώσεις στους αναγνώστες μας. Πλέον μέσα από το εν λόγω αρχείο οι συνάδελφοι θα μπορούν να εξάγουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Το πρόγραμμα εκτός από τους υπολογισμούς που προαναφέραμε αποτυπώνει σε αριθμούς την επίδραση των νέων μέτρων από το 2015 και μετά. Να τονίσουμε ότι οι παραδοχές, αλλά και οι άλλες παράμετροι και οι υπολογισμοί έχουν αποτυπωθεί με σχετικά σχόλια πάνω στα κελιά του αρχείου.

Περισσότερα για την λειτουργία του προγράμματος μπορείτε να δείτε στο briefing του ασφαλιστικού σήμερα 13.5.2015 (ακούστε για τον τρόπο λειτουργίας και για το πως θα το συμπληρώσετε).

https://www.taxheaven.gr/uploads/images/asf_for_ver_1.png

Κατεβάστε το πρόγραμμα από εδώ
Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα

Σχετικές αναρτήσεις
ΧρήσιμαΔήμος ΡόδουΔιάφορα

Πληρωμή του τέλους Παρεπιδημούντων μέσω της πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» του Δήμου Ρόδου

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» https://www.teledimos.gr/ του Δήμου Ρόδου, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το τέλος 0,5% – Παρεπιδημούντων με…
Χρήσιμα

Οδηγός Νέων Επαγγελματιών και Νέων Επιχειρήσεων

Η επιστημονική ομάδα της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου συνέταξε έναν συμβουλευτικό οδηγό για να βοηθήσει επαγγελματίες και επιχειρήσεις που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους
ΔιάφοραΧρήσιμα

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων

Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου