Αρθρογραφία

Σημαντική απόφαση για πρόστιμο του ΙΚΑ από το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου

Απόφαση «σταθμό» από το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Ρόδου, το οποίο εξέδωσε προσωρινή διαταγή για συμπολίτη μας επιχειρηματία, στον οποίο είχε επιβληθεί πρόστιμο 9.700 ευρώ σε έλεγχο που είχε γίνει στο κατάστημά του από κλιμάκιο του ΙΚΑ!
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο 32χρονος επιχειρηματίας διά του συνηγόρου του κ. Γιώργου Κυπραίου και εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία αναστέλλει την πληρωμή του προστίμου έως ότου εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που θα εκδικαστεί από το ίδιο δικαστήριο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 32χρονος επιχειρηματίας διαθέτει κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στις 18 Αυγούστου 2014 μετά από διαφωνία που είχε με σερβιτόρο κατήγγειλε την σύμβαση εργασίας του τελευταίου.
Η δουλειά όμως ήταν πολύ και αδύνατον να «βγει» από το υπάρχον προσωπικό για αυτό και ο 32χρονος άμεσα άρχισε να αναζητά νέο υπάλληλο.
Μέσω γνωστού του, στις 23 Αυγούστου στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ πήγε στο κατάστημα του μία αλλοδαπή προκειμένου να συζητήσει μαζί της για την πρόσληψη της. Καθώς όμως ήταν Σάββατο ο 32χρονος της είπε πως θα ξεκινούσε δουλειά από την Δευτέρα και παράλληλα άρχισε να την ενημερώνει για τα καθήκοντά της και της επέδειξε τους χώρους εργασίας.
Μισή ώρα αργότερα στο κατάστημα μπήκε κλιμάκιο του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ το οποίο κατά τον έλεγχο που έκανε διαπίστωσε ότι η αλλοδαπή δεν συγκαταλέγονταν στην λίστα του προσωπικού, απόλυτα λογικό αφού δεν είχε προσληφθεί και δεν ασκούσε τα καθήκοντά της. Ωστόσο στον 32χρονο επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 9.700 ευρώ βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.
Σε ότι αφορά δε την πρόσληψη της αλλοδαπής αυτή έγινε κανονικά στις 25 Αυγούστου μετά την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών από το λογιστή της επιχείρησης του 32χρονου. Σημειώνεται δε πως ο επιχειρηματίας είναι καθόλα εντάξει στις υποχρεώσεις του αναφορικά με την ασφάλιση του προσωπικού του και είναι νόμιμος και τυπικός.
Πηγή H ΡΟΔΙΑΚΗ

Σχετικές αναρτήσεις
Αρθρογραφία

Νησιά, οι συνοδοιπόροι της ζωής

Στην ελληνική πολιτική ζωή η αναφορά στις εύλογες απαιτήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών είναι ελάχιστη ενώ η προσπάθεια στήριξής τους δεν επαρκεί.
ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Οδηγός Ελεύθερου Επαγγελματία: Τι οφείλει να γνωρίζει… Σημεία S.O.S.

Οδηγός Ελεύθερου Επαγγελματία για το ορθό φορολογικό σχεδιασμό της επιχείρησης του! Α’ Ενότητα Eλεύθερος επαγγελματίας με ιδιόχρηση κατοικία ως επαγγελματική έδρα Πως αντιμετωπίζουμε…
ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Όλος ο χάρτης παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων

Του Σπύρου Δημητρέλη Σχεδόν ολοκληρώθηκε ο χάρτης των χρονικών ορίων παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων Εισοδήματος. Μετά από σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου