Δελτία Τύπου

Συνάντηση εκπροσώπων του κλάδου στο Υπουργείο Οικονομικών για το θέμα των Κατοίκων του Εξωτερικού

Ρόδος, 18/12/2015
Αρ.πρ. 46

Προς: Μ.Μ.Ε.

Κοινοποίηση:

 1. Υπουργείο Οικονομικών
  Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Αλεξιάδη Τρύφωνα.
 2. Υπουργείο Εξωτερικών
  1. Υφυπουργό  σε θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, κ. Δημήτριο Μάρδα
  2. Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, κ. Γεώργιο Τσίπρα
 3. Γραφείο Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
 4. Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
 5. Ο.Ε.Ε.

Δελτίο Τύπου

ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση εκπρόσωπων από τις 15 νησιωτικές ενώσεις Λογιστών – Φοροτεχνικών που συνυπέγραψαν την επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών και αφορούσε τους κατοίκους εξωτερικού με δραστηριότητα στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στις 11/12/2015, στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στην συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., Αβραάμ Πανίδης, ο Γεν. Γραμματέας της Ε.Φ.Ε.Ε.Α., Γεώργιος Χριστόπουλος, ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου, Ιωάννης Ηρακλείδης, μαζί με το Γενικό Γραμματέα, Νίκο Παπαγρηγορίου και τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων, Νεκτάριο Κασέρη, ο Πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Καλύμνου, Μανώλης Μουσελής, ο Πρόεδρος της ΣΕΛΚΕ Κέρκυρας, Νίκος Μάμαλος, με τη Γεν. Γραμματέα, Χριστίνα Βρανίκα και ο Πρόεδρος της ΕΛΦΕΕ Ηρακλείου, Παύλος Μπαριτάκης. Εκ μέρους του Υπουργείου παρέστησαν ο διευθυντής του Γραφείου του αν. Υπουργού κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, κ. Παναγιώτης Μελαχροινός και οι συνεργάτες  του Υπουργού κ. Παπαγιανόπουλος Σταύρος  και κ. Καούνης Πέτρος.

Συζητηθήκαν τα θέματα της επιστολής σε όλες τους τις διαστάσεις και το Υπουργείο δεσμεύθηκε να αποσαφηνιστεί το ζήτημα άμεσα και έγκαιρα, μέχρι το τέλος του χρόνου, με εγκύκλιο που θα εκδοθεί και θα επιλύει τα επιμέρους θέματα.

Επίσης, το κλίμα της συζήτησης ήταν εποικοδομητικό και τέθηκαν και ζητήματα  γενικότερου ενδιαφέροντος και προβληματισμού, όπως οι Μ.Υ.Φ., τα Ε.Λ.Π, οι εκπρόθεσμες διακοπές, η ψηφιακή υπογραφή των λογιστών. Ειδικότερα για τα Ε.Λ.Π., ο κ. Μελαχροινός ανέφερε ότι ο αν. Υπουργός εξετάζει την προαιρετική αναστολή εφαρμογής τους για ένα έτος.

Γενικότερα, εκφράστηκε από όλα τα μέρη η ανάγκη για στενότερη συνεργασία με τον κλάδο των Λ/Φ, μέσω των οργάνων τους και ο κ. Μελαχροινός στο θέμα αυτό, ανέφερε ότι στα άμεσα σχέδια του Υπουργείου είναι και η σύσταση Συμβουλίου Φορολογικής Πολιτικής με τη συμμετοχή του κλάδου των λογιστών, για την καλύτερη αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων που προκύπτουν.

Σημειώνεται ότι η αρχική επιστολή απεστάλη στις 24/11/2015 και την συνυπέγραψαν οι παρακάτω νησιωτικές ενώσεις :

ΕΛΦΕΕ Ρόδου, ΕΛΦΕΕ Βορείου συγκροτήματος Δωδ/σου Κω, ΕΛΦΕΕ Καλύμνου, ΣΑΛ/ΦΧ Χανίων, ΕΦΕΕ Ηρακλείου, ΣΕΛΚΕ Κέρκυρας, ΣΛ Θήρας, ΣΛΦ Μεσσαράς, ΣΛ Νάξου, Αμοργού και μικρών Κυκλάδων, ΣΛ Πάρου Αντίπαρου, ΣΛ Λασιθίου, ΣΛ Ρεθύμνου, ΕΦΕΕΚΙ Κεφαλληνίας & Ιθάκης, ΣΕΕΛΦΟΕΜΣΕ Σύρου & Τήνου Ν. Κυκλάδων και ΣΛ Μυκόνου.

Σχετικές αναρτήσεις
Δελτία Τύπου

Με επιτυχία διεξήχθη το σεμινάριο της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου για τα ηλεκτρονικά βιβλία

Με μεγάλη συμμετοχή των λογιστών φοροτεχνικών της Ρόδου διεξήχθη την Τετάρτη, 10/3/2021, η Διαδικτυακή Ημερίδα για τα ηλεκτρονικά βιβλία που διοργάνωσε η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου σε συνεργασία με την εταιρεία Prosvasis
Δελτία Τύπου

Οδηγίες για τη λειτουργία των λογιστικών γραφείων εν μέσω του νέου απαγορευτικού

Μετά την επιβολή γενικής αναστολής εργασιών λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού, καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε, για ακόμη μία φορά, σε νέες συνθήκες εργασίας.
Δελτία Τύπου

Συγχαρητήρια στον Δήμο Ρόδου για την παροχή ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης μέσω του teledimos.gr

Με την πλατφόρμα “teledimos.gr” του Δήμου Ρόδου, ικανοποιήθηκε ένα αίτημα αρκετών ετών, με πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου κ. Ιωάννη Καμπούρη
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου