ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑΓνωσιακή βάση και forum λογιστικής θεματολογίας

Παρεμβάσεις

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού κ. Κατρούγκαλου, περί ευθύνης λογιστών & την ψήφιση του Ασφαλιστικού – Φορολογικού

Επιστολή Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου
26/04/2016 – Αρ. Πρωτ. 54

ΠΡΟΣ:
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, κ. Κατρούγκαλο Γεώργιο
2) ΠΟΦΕΕ
3) ΟΕΕ
4) ΜΜΕ
5) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Κύριε Υπουργέ,

Με την… εγκυρότατη και τεκμηριωμένη δήλωσή σας περί ευθύνης των λογιστών για την μη έγκαιρη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, μας διαλύσατε κάθε αμφιβολία περί ανάγκης παροχής προστασίας των πολιτών, από πολιτικούς που εκπροσωπούν και εξυπηρετούν υποτίθεται τα συμφέροντα όλων των Ελλήνων, και όχι από λογιστές απεργούς.

Και πριν ξανά χρεώσετε ευθύνες, σας θυμίζουμε ότι η σημερινή Εθνική μας κατάντια, είναι γνήσια απότοκος ευθύνης Υπουργών και όχι λογιστών.

Η Αριστερά, στην οποία επικαλείστε ότι ανήκετε καταδίκαζε τους κοινωνικούς αυτοματισμούς και η δήλωσή σας δυστυχώς μόνο ως εμπρηστική μπορεί να θεωρηθεί.

Οι λογιστές – φοροτεχνικοί, παρά την αποχή τους, συνεχίζουν να εκτελούν όλες τις υποχρεώσεις τους με κοινωνικό χαρακτήρα και ευαισθησία, αμβλύνοντας τις επιπτώσεις στους πελάτες τους, επιπτώσεις που οξύνονται από την άκρατη εμπάθεια απέναντι στην επιχειρηματικότητα, των πολιτικών που εφαρμόζουν όλες οι Κυβερνήσεις των «μνημονιακών» ετών, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στην οποία μετέχετε.

Η πολιτική ανεπάρκεια και η έλλειψη σχεδιασμού των Κυβερνήσεων, έχει φέρει σε αυτά τα χάλια την Ελληνική Οικονομία, πλήττοντας την υγιή επιχειρηματικότητα με άμεση συνέπεια την υστέρηση εσόδων και με αποτέλεσμα την συνεχή αύξηση των φόρων.

Η όποια επιτυχία του φορολογικού συστήματος και τα πλεονάσματα που πανηγυρίζετε, δεν οφείλονται στον φορολογικό μηχανισμό που έχετε πλήρως απαξιωμένο, αλλά στην προσπάθεια των συναδέλφων λογιστών-φοροτεχνικών που μαζί με τους εφοριακούς υπαλλήλους κρατούν ζωντανό τον σε κώμα φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Αυτοί λοιπόν που κατηγορείτε, δεν φταίνε για την ανεπάρκεια και την αποτυχία του πολιτικού συστήματος. Τουναντίον, διαχρονικά την καλύπτουν και μάλιστα τώρα με βαρύ τίμημα.

Όσο αναφορά στην επικείμενη ψήφιση του Ασφαλιστικού – Φορολογικού νομοσχεδίου και την πεποίθησή σας περί επιτυχίας του, σας ενημερώνουμε ότι οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για οικειοθελή συρρίκνωση της βάσης επιτυχίας του, δηλαδή της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Εξαναγκάζετε τον επιστημονικό κλάδο να κατέβει σε «μεγάλη απεργία κερδοφορίας», διαθέτοντας τα κέρδη του με τη μορφή εκπτώσεων στους πελάτες του που αγωνιούν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους και τις θέσεις απασχόλησης τους. Διαθέτοντας τα στην ελπίδα για το αύριο δηλαδή και όχι σε κομματικούς στρατούς και χίμαιρες.

Και πριν η κυβερνητική αρχαιολογική υπηρεσία ανακηρύξει την χώρα «Αρχαιολογικό Χώρο Νεκρών Ελληνικών Επιχειρήσεων», κατά την προσφιλή τακτική της, σας καλούμε να επαναξιολογήσετε τα εν λόγω νομοσχέδια πριν να είναι πολύ αργά για δάκρυα.

Η καθυστερημένη διαμαρτυρία μας, έγκειται στο γεγονός ότι εμείς σκεφτήκαμε πριν χρεώσουμε ευθύνες. Ωστόσο ούτε και εμείς σκοπεύουμε να ζητήσουμε συγνώμη για αυτό.

Με εκτίμηση,
για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου

Ο Πρόεδρος,
Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο  Γ. Γραμματέας,
Παπαγρηγορίου Νικόλαος

Ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων,
Κασέρης Νεκτάριος

Ο Α’ Αντιπρόεδρος,
Σταματάκης Στέλιος

Ο Β’ Αντιπρόεδρος,
Τορούμογλου Σάκης

Ο Ταμίας,
Καραμιχάλης Μιχάλης

Το Μέλος,
Βλαστός Γεώργιος

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινή επιστολή του Ο.Ε.Ε. Δωδεκανήσου και φορέων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε.
Παρεμβάσεις

Επιστολή Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τραπεζικά ιδρύματα

Επιστολή της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τις τράπεζες, η οποία αφορά την πρόωρη απαίτηση τους για έγγραφα ενώ δεν έχει επέλθει ακόμα η ημερομηνία υποβολής τους στο σύστημα taxisnet.
Παρεμβάσεις

Συνάντηση με τους Αντιδημάρχους Οικονομικών και Διοικητικής Εξυπηρέτησης

Η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου κατέθεσε πρόταση – εισήγηση για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας, προκειμένου να διευκολυνθούν οι δημότες στις συναλλαγές τους με τον Δήμο
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου