Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΠαρεμβάσεις

Συνάντηση της ΕΛΦΕΕ Ρόδου με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη

Συνάντηση  με  τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, είχε αντιπροσωπεία της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, στην Αθήνα, την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014. Στη συνάντηση παρών ήταν επίσης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κος Μάνος Κόνσολας, αλλά και ο Βουλευτής Ημαθίας, κος Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η πρωτοβουλία για την συνάντηση ανήκε στον κ. Κόνσολα, η οποία αποτέλεσε φυσική συνέχεια ενημερωτικών επαφών του με την ΕΛΦΕΕ Ρόδου, για την αποτύπωση των συνεπειών πιθανής κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα, όπως επίσης και για τα προβλήματα του κλάδου μας και των φορολογούμενων πολιτών γενικότερα, από τις επιπτώσεις της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Στο περιθώριο της συνάντησης με τον Υφυπουργό, πέραν των θέσεων της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ για τις επιπτώσεις από πιθανή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τέθηκαν υπ’ όψιν του και θέματα όπως:
– Πληρωμές φόρων, τελών και εισφορών από τραπεζικούς λογαριασμούς λογιστών: Κίνδυνοι και επιπτώσεις.
– Απογραφή αποθεμάτων επιχειρήσεων με 31/12/2014: Ανάγκη για έγκαιρη αποσαφήνιση περιπτωσιολογίας.
– Αύξηση δηλωτικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων: Σχέδιο απλοποίησης και κατάργησης υποβολής δηλώσεων άνευ Δημοσιονομικού οφέλους.
Τέλος, δοθείσας της ευκαιρίας, και ενόψει της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών με την υφιστάμενη μορφή τους, οι εκπρόσωποι της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ παρουσίασαν στον Υφυπουργό την επικαιροποιημένη μελέτη που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα της ένωσης  για το σύστημα αναγγελίας συναλλαγών των επιχειρήσεων, σαν αντιπρόταση στο υφιστάμενο σύστημα υποβολής των συγκεντρωτικών  καταστάσεων, με βάση την οποία απλοποιείται στο έπακρο η διαδικασία διασταύρωσης των συναλλαγών, ενδεχομένως και χωρίς υποβολή οποιασδήποτε δήλωσης, μειώνοντας έτσι το διαχειριστικό κόστος των επιχειρήσεων, αυξάνοντας παράλληλα το δημοσιονομικό όφελος.

Ο Πρόεδρος

Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο  Γ. Γραμματέας

Παπαδημητρίου Παναγιώτης

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Κοινό Ενωσιακό Ενημερωτικό Δελτίο για Αιτήσεις Επιδοματικού Χαρακτήρα: Ενημέρωση προς τους φορολογούμενους

ΚΟΙΝΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΡΟΔΟΥ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΗΛΕΙΑΣ…
Ενημερωτικά ΔελτίαΠαρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για Επιδότηση Ρεύματος

Προς Τους Φορολογούμενους του Νομού Δωδεκανήσου Επίσης κοινοποιείται στα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου ώστε να προωθηθεί στο πελατολόγιό τους Aνοίγει σήμερα…
Παρεμβάσεις

Ενημερωτικό δελτίο για τις επιχειρήσεις του Νομού Δωδεκανήσου: Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων

Αγαπητοί Επαγγελματίες του Νομού Δωδεκανήσου,Η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου, σε τακτά χρονικά διαστήματα, παρέχει μια διαρκή ενημέρωση προς τους επιχειρηματίες…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου