ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑΓνωσιακή βάση και forum λογιστικής θεματολογίας

Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΠαρεμβάσεις

Συνάντηση της ΕΛΦΕΕ Ρόδου με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη

Συνάντηση  με  τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, είχε αντιπροσωπεία της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, στην Αθήνα, την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014. Στη συνάντηση παρών ήταν επίσης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κος Μάνος Κόνσολας, αλλά και ο Βουλευτής Ημαθίας, κος Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η πρωτοβουλία για την συνάντηση ανήκε στον κ. Κόνσολα, η οποία αποτέλεσε φυσική συνέχεια ενημερωτικών επαφών του με την ΕΛΦΕΕ Ρόδου, για την αποτύπωση των συνεπειών πιθανής κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα, όπως επίσης και για τα προβλήματα του κλάδου μας και των φορολογούμενων πολιτών γενικότερα, από τις επιπτώσεις της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Στο περιθώριο της συνάντησης με τον Υφυπουργό, πέραν των θέσεων της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ για τις επιπτώσεις από πιθανή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τέθηκαν υπ’ όψιν του και θέματα όπως:
– Πληρωμές φόρων, τελών και εισφορών από τραπεζικούς λογαριασμούς λογιστών: Κίνδυνοι και επιπτώσεις.
– Απογραφή αποθεμάτων επιχειρήσεων με 31/12/2014: Ανάγκη για έγκαιρη αποσαφήνιση περιπτωσιολογίας.
– Αύξηση δηλωτικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων: Σχέδιο απλοποίησης και κατάργησης υποβολής δηλώσεων άνευ Δημοσιονομικού οφέλους.
Τέλος, δοθείσας της ευκαιρίας, και ενόψει της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών με την υφιστάμενη μορφή τους, οι εκπρόσωποι της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ παρουσίασαν στον Υφυπουργό την επικαιροποιημένη μελέτη που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα της ένωσης  για το σύστημα αναγγελίας συναλλαγών των επιχειρήσεων, σαν αντιπρόταση στο υφιστάμενο σύστημα υποβολής των συγκεντρωτικών  καταστάσεων, με βάση την οποία απλοποιείται στο έπακρο η διαδικασία διασταύρωσης των συναλλαγών, ενδεχομένως και χωρίς υποβολή οποιασδήποτε δήλωσης, μειώνοντας έτσι το διαχειριστικό κόστος των επιχειρήσεων, αυξάνοντας παράλληλα το δημοσιονομικό όφελος.

Ο Πρόεδρος

Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο  Γ. Γραμματέας

Παπαδημητρίου Παναγιώτης

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Τηλεδιάσκεψη με τον βουλευτή Δωδεκανήσου Ι. Παππά για το δικαίωμα των λογιστών στην ασθένεια

Αντικείμενο συζήτησης ήταν το φλέγον ζήτημα του κλάδου μας στην κατοχύρωσης του δικαιώματος στην ασθένεια, με σκοπό να υπάρξουν συντονισμένες προσπάθειες γα την ουσιαστική επίλυσή του
Παρεμβάσεις

Αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020

Κοινή επιστολή του Ο.Ε.Ε. Δωδεκανήσου και φορέων της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προς τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών και της Α.Α.Δ.Ε.
Παρεμβάσεις

Επιστολή Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τραπεζικά ιδρύματα

Επιστολή της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου προς τις τράπεζες, η οποία αφορά την πρόωρη απαίτηση τους για έγγραφα ενώ δεν έχει επέλθει ακόμα η ημερομηνία υποβολής τους στο σύστημα taxisnet.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου