Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΠαρεμβάσεις

Συνάντηση της ΕΛΦΕΕ Ρόδου με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη

Συνάντηση  με  τον Υφυπουργό Οικονομικών, Γιώργο Μαυραγάνη, είχε αντιπροσωπεία της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, στην Αθήνα, την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014. Στη συνάντηση παρών ήταν επίσης και ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κος Μάνος Κόνσολας, αλλά και ο Βουλευτής Ημαθίας, κος Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η πρωτοβουλία για την συνάντηση ανήκε στον κ. Κόνσολα, η οποία αποτέλεσε φυσική συνέχεια ενημερωτικών επαφών του με την ΕΛΦΕΕ Ρόδου, για την αποτύπωση των συνεπειών πιθανής κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα, όπως επίσης και για τα προβλήματα του κλάδου μας και των φορολογούμενων πολιτών γενικότερα, από τις επιπτώσεις της φορολογικής μεταρρύθμισης.
Στο περιθώριο της συνάντησης με τον Υφυπουργό, πέραν των θέσεων της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ για τις επιπτώσεις από πιθανή κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τέθηκαν υπ’ όψιν του και θέματα όπως:
– Πληρωμές φόρων, τελών και εισφορών από τραπεζικούς λογαριασμούς λογιστών: Κίνδυνοι και επιπτώσεις.
– Απογραφή αποθεμάτων επιχειρήσεων με 31/12/2014: Ανάγκη για έγκαιρη αποσαφήνιση περιπτωσιολογίας.
– Αύξηση δηλωτικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων: Σχέδιο απλοποίησης και κατάργησης υποβολής δηλώσεων άνευ Δημοσιονομικού οφέλους.
Τέλος, δοθείσας της ευκαιρίας, και ενόψει της υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών με την υφιστάμενη μορφή τους, οι εκπρόσωποι της ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ παρουσίασαν στον Υφυπουργό την επικαιροποιημένη μελέτη που εκπόνησε η επιστημονική ομάδα της ένωσης  για το σύστημα αναγγελίας συναλλαγών των επιχειρήσεων, σαν αντιπρόταση στο υφιστάμενο σύστημα υποβολής των συγκεντρωτικών  καταστάσεων, με βάση την οποία απλοποιείται στο έπακρο η διαδικασία διασταύρωσης των συναλλαγών, ενδεχομένως και χωρίς υποβολή οποιασδήποτε δήλωσης, μειώνοντας έτσι το διαχειριστικό κόστος των επιχειρήσεων, αυξάνοντας παράλληλα το δημοσιονομικό όφελος.

Ο Πρόεδρος

Ηρακλείδης Ιωάννης

Ο  Γ. Γραμματέας

Παπαδημητρίου Παναγιώτης

Σχετικές αναρτήσεις
Παρεμβάσεις

Κατάθεση στην Α.Α.Δ.Ε. κοινής επιστολής 24 ενώσεων λογιστών φοροτεχνικών με αντικείμενο τα myData

Με πρωτοβουλία της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου και τη στήριξη 23 ενώσεων λογιστών – φοροτεχνικών της χώρας μας, κατατέθηκε στην Α.Α.Δ.Ε. επιστολή με διαπιστώσεις, προτάσεις και αιτήματα που αφορούν την μέχρι τώρα λειτουργία του συστήματος myData
Παρεμβάσεις

Συμμετοχή του προέδρου της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου στην ολομέλεια της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο πρόεδρος της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου συμμετείχε στην ολομέλεια των προέδρων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., παρουσία του υφυπουργού οικονομικών και του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε.
Παρεμβάσεις

Επιστολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη σχετικά με την επανυποβολή των Α.Π.Δ.

Πρόταση για τροποποίηση των Α.Π.Δ. με αυτοματοποιημένο τρόπο, χωρίς κυρώσεις, μέσω επανυποβολής ηλεκτρονικά.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου