Αναδημοσιεύσεις

Συνάντηση του Προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. με τον Γεν. Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κο Γεώργιο Πιτσιλή

Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κ. Βασίλειος Καμπάνης μαζί με τα Μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδίας κ.κ. Αντώνιο Μουζάκη – Α’ Αντιπρόεδρο, Κωνσταντίνο Σταυρουλάκη – Γενικό Γραμματέα και τον κ. Γεώργιο Χριστόπουλο – Έφορο Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου, συναντήθηκαν σήμερα το απόγευμα με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Γεώργιο Πιτσιλή.

Η συζήτηση, λόγω χρόνου, επικεντρώθηκε σε 4 από τα 45 θέματα που συμπεριλαμβάνονται στο αναλυτικό και τεκμηριωμένο υπόμνημα το οποίο είχε σταλεί από χθες στο Γραφείο του Γ.Γ.Δ.Ε. με επισημάνσεις αλλά και προτάσεις για τα βασικά χρονίζοντα θέματα που επιβαρύνουν με χρόνο και χρήμα τον Κλάδο. Οι προτάσεις μας αποσκοπούν άμεσα στην βελτίωση των φορολογικών διαδικασιών η οποία έμμεσα θα ανακουφίσει την καθημερινότητα των Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενέστερα είναι:

  1. Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα υποβολής των φετινών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων.
  2. Το πολυσυζητημένο ζήτημα της Μ.Υ.Φ. και των ανυπέρβλητων προβλημάτων που προκαλούν οι διαφορές και οι συνακόλουθες υποχρεώσεις (τροποποιητικές δηλώσεις, πρόστιμα κλπ)
  3. Οι εκπρόθεσμες διακοπές επιχειρήσεων και τα συναφή θέματα (συνεργασία Γ.Γ.Δ.Ε. με το Γ.Ε.ΜΗ. για την καταγραφή του πραγματικού χρόνου διακοπής χωρίς να επισύρει πρόστιμα, κλπ) και
  4. Το γνωστό ζήτημα που αποτελεί τον σύγχρονο «Γολγοθά» των κατοίκων εξωτερικού και ομογενών που επενδύουν ως φυσικά πρόσωπα σε τουριστικά καταλύματα αλλά «βαφτίζονται» φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας (ζήτημα που έχει επισημανθεί από 15 Ενώσεις της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., κυρίως από τη νησιωτική Ελλάδα, από τον περασμένο Νοέμβριο)

Ο κος Πιτσιλής έδωσε έμφαση στην υλοποιούμενη προσπάθεια για αποφυγή ταλαιπωρίας των πολιτών και την εξάλειψη ή μείωση των προβλημάτων που αντιμετώπισαν οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί τα προηγούμενα χρόνια από τον «εκτροχιασμό» των προθεσμιών και την επίλυση όσων τεχνικών ζητημάτων έχουν καταγραφεί, και υπογράμμισε τον ρόλο του Λογιστή – Φοροτεχνικού ως ρόλο και έργο δημοσίου συμφέροντος και έδωσε σαφείς οδηγίες στους συνεργάτες του τόσο για την καταγραφή των προτάσεων της Π.Ο.Φ.Ε.Ε., όσο και την αποτελεσματικότερη συνεργασία με τον Κλάδο.

Διαβάστε εδώ τις προτάσεις που κατατέθηκαν

Σχετικές αναρτήσεις
Αναδημοσιεύσεις

Γ. Πιτσιλής: Τα ηλεκτρονικά βιβλία θα λειτουργήσουν εντός του 2019

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. στην αποψινή ομιλία του στο 10ο tax forum, είναι: Όσον αφορά τις στοχεύσεις…
Αναδημοσιεύσεις

Βιβλίο απογραφών και ισολογισμού: Υπάρχει υποχρέωση επίδειξης του κατά τον έλεγχο;

Τι αλλάζει με την εφαρμογή του Ν.4308/2014 για την επίδειξη του βιβλίου απογραφών και ισολογισμού;
Αναδημοσιεύσεις

Σε επικίνδυνες ατραπούς η ανώνυμη εταιρία

του Γεώργιου Ι. Μάτσου – Δ.Ν., Δικηγόρος Δραματικές θα είναι οι επιπτώσεις στις εσωτερικές ισορροπίες των ανωνύμων εταιριών από 1 Ιανουαρίου 2019, οπότε…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου