Διάφορα

Tα παράπονα ενός λογιστή

Από τον τοίχο στο Facebook ενός φίλου λογιστή, προς τον Κ. Γενικό Γραμματέα Εσόδων,  πριν παραιτηθεί:
“Κ. Γενικέ,
Σας γνωστοποιούμε με όλη την ειλικρίνεια μας ότι, σε καμία περίπτωση δεν προλαβαίνουμε να υποβάλλουμε τα Ε9 μέχρι τις ημερομηνίες που ορίσατε. Επίσης δεν θα προλάβουμε ούτε τα Ε1 την 30/6, ούτε καν τα Φ.01 των ΑΕ και ΕΠΕ που λήγουν στο τέλος του μήνα.
Κ. Γενικέ,
Τελικά όλος ο σχεδιασμός σας είναι ανεδαφικός ή αλλιώς: «δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα». Και γνωρίζουμε τι λάθος κάνετε. Βλέπετε για παράδειγμα ότι «φρέναραν» τα Ε9 πετάτε την ανακοίνωση μη παράτασης πιστεύοντας ότι οι λογιστές χαλάρωσαν.
Ε λοιπόν έχετε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα.
Σας ενημερώνουμε ότι έχετε καταφέρει να δημιουργήσετε μια κατάσταση όπου οι λογιστές τρέχουν στο ένα, μετά αφήνουν το άλλο επειδή λήγει ετούτο, και μετά ξαναπιάνουν εκείνο επειδή τελικά θα κλείσει το σύστημα την τάδε.
Και πάλι ίσως θα νομίζετε ότι δεν είμαστε οργανωτικοί.
Και πάλι έχετε μεγάλη απόσταση από την πραγματικότητα.
Δεν μπορείτε να διανοηθείτε κ Γενικέ την κατάστασή μας και αυτό δεν μας είναι καθόλου περίεργο αφού δεν είστε λογιστής και ούτε έχετε λογιστές για συμβούλους.
Για παράδειγμα ότι η προσέλευση ενός πελάτη για το Κοινωνικό Μέρισμα, πιστεύετε ότι είναι δέκα λεπτά δουλειά.
Όμως τελικά χρειάζεται αρκετό χρόνο η συνομιλία, η υποβολή, ή εξήγηση γιατί τυχόν δεν δικαιούται το επίδομα και όταν του λέμε για τα τεκμήρια, να θέλει ανάλυση και επεξήγηση των τεκμηρίων, ή να μην μας τύχει και η περίπτωση του φιλοξενούμενου που για να εξηγηθεί και να βρεθούν και τα στοιχεία αυτού που φιλοξενείται, πρέπει πολλές φορές να υπάρξει σύνδεση με .. άλλο λογιστή.
Επίσης κ Γενικέ δεν τους πετάμε και με τις κλωτσιές έξω επειδή τελείωσε ο χρόνος ομιλίας τους …
Πώς να σας το πούμε να το καταλάβετε ..
Αυτά δεν είναι δέκα λεπτά.
Δεν είναι δέκα λεπτά.
Μπορείτε να το καταλάβετε; Και σας φέραμε το παράδειγμα του Κοινωνικού Μερίσματος ως το ελάχιστο ..
Διότι ξέρετε την ώρα που εξηγούμε στους αγρότες που θέλουν να δουν τι είναι … τιμολόγιο και τι σημαίνει ΦΠΑ, την ώρα που τρώγαμε ημέρες στα μητρώα για την έναρξή τους, την ώρα που τρέχουμε σαν χαμένοι να διορθωθούν τα ηλεκτρονικά συστήματα του γραφείου αλλά και των λογισμικών των Εμπορικών διαχειρίσεων όλων των πελατών, για να συμφωνούν οι Συγκεντρωτικές, την ώρα που εκτυπώνουμε ταυτότητες πληρωμής κατά ριπάς, κανονίζουμε ρυθμίσεις ακόμα και του ΟΓΑ, αναζητώντας υπόλοιπα οφειλών τους στο taxis που τελικά .. δεν θα πληρώσει ο πελάτης (!!), που γνωστοποιούμε συμφωνητικά επί συμφωνητικών, που τρέχουμε να βρούμε τα χαμένα στοιχεία 20ετίας των Υπηρεσιών των Επικουρικών Ταμείων ή τα χαμένα ακίνητα των Ε9, την ώρα που υποβάλλουμε βεβαιώσεις για όλους τους υπαλλήλους όλων των πελατών μας και βεβαιώσεις όλων των ελεύθερων επαγγελματιών και τεχνικών έργων, ενώ έχουμε υποβάλλει ΚΑΙ Οριστική Συγκεντρωτική (θεέ μου μαζοχισμός..) !!
Ε λοιπόν εκείνη την ώρα κ Γενικέ, υπάρχει και κάτι πιο σοβαρό…
Είμαι σίγουρος πως θα το ξέρετε: Λέγεται κλείσιμο ισολογισμών, λέγεται υποβολή φορολογικών δηλώσεων ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ, λέγονται καταχώρηση τιμολογίων των επιχειρήσεων, λέγονται φορολογικές συμβουλές στα προβλήματα των πελατών, επίβλεψη προσωπικού λογιστηρίων, έγκαιρη καθοδήγηση των πελατών μας με αναφορές που αναζητούν λύσεις από εμάς για να προγραμματιστούν στις ταμειακές τους ροές, λέγετε ραντεβού με τους πελάτες, γιατί – ξέρετε – πρέπει να μιλάμε σε μηνιαία βάση με τους πελάτες.
Και βεβαίως ούτε αυτούς μπορούμε – και δεν θέλουμε- να τους πούμε «τελειώνει ο χρόνος», κλωτσιά και έξω…
Μα τι επιτέλους πρέπει να σας πούμε για να καταλάβετε σε τι δύνη μας έχετε σπρώξει, όπου πλέον δεν μπορούμε να βρούμε ούτε καν τον προσανατολισμό μας ;
Έτσι που έχει γίνει αφόρητη η κατάσταση ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ Φ.01 ΤΩΝ ΑΕ και ΕΠΕ. !!!
Σας παρακαλούμε λοιπόν να μην παίζετε μαζί μας.
Σας παρακαλούμε να μην μας εξευτελίζετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Σας παρακαλούμε όταν ορίζετε ημερομηνίες, να φροντίζετε και όλα να είναι στην εντέλεια από πριν, για έναν και μοναδικό λόγο : Είστε ΚΡΑΤΟΣ.
Το ξαναλέμε : Είστε ΚΡΑΤΟΣ και όχι μια απλή επιχείρηση.
Απαιτούμε σεβασμό.
Απαιτούμε να καταλάβετε ότι Ανώτερη της Τάξης και της Συμμόρφωσης – που προσπαθείτε να επιβάλλετε – είναι η Δικαιοσύνη ή αλλιώς το δίκιο που λέμε εμείς εδώ.
Κ. Γενικέ,
Απαιτούμε επαναπροσδιορισμό των ημερομηνιών υποβολής όλων των δηλώσεων (Φ.01 για τις ΑΕ και ΕΠΕ έως 10/6), Ε9 μέχρι 20/6,
Δηλώσεις φυσικών προσώπων συν 58 ημέρες που δεν τηρήσατε το νόμο, αφού αυτός έλεγε για άνοιγμα 1 Φεβρουαρίου και εσείς ανοίξατε και μας περιμένατε 21 Μαρτίου,
Συγκεντρωτικές ετήσιες.
Για να δούμε ότι δεν είναι δυνατόν η Οικονομία μιας ολόκληρης χώρας, να περιμένουμε να πάει μπροστά όταν οι αρμόδιοι επιστημονικοί της κλάδοι αναγκάζονται να αναλώνονται σε  μηχανογραφικά έντυπα δηλώνοντας στοιχεία που ήδη εκ των προτέρων θα έπρεπε από μόνο του το κράτος να γνωρίζει και όχι να περιμένει και να απαιτεί από τους πολίτες να τα δηλώσουν, αντί να λειτουργούν περισσότερο σαν επιστημονικοί οικονομικοί και επιχειρησιακοί σύμβουλοι..»

Σχετικές αναρτήσεις
ΧρήσιμαΔήμος ΡόδουΔιάφορα

Πληρωμή του τέλους Παρεπιδημούντων μέσω της πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» του Δήμου Ρόδου

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» https://www.teledimos.gr/ του Δήμου Ρόδου, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το τέλος 0,5% – Παρεπιδημούντων με…
Διάφορα

Υποβάλετε τις προτάσεις σας προς την ΠΟΦΕΕ

Αγαπητά μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε ) το μοναδικό Συνδικαλιστικό Όργανο του κλάδου μας, με έδρα…
Διάφορα

Νέα ημερομηνία για την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Λόγω μη επίτευξης απαρτίας την 10η Οκτωβρίου 2018, με βάση το άρθρο 16 του Καταστατικού της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, η Ετήσια Τακτική και…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου