ΑρθρογραφίαΕπείγοντα θέματα

Υποβολή καταστάσεων απαλλασσόμενων πωλήσεων ΦΠΑ (και ΑΓΡΟΤΩΝ) μέχρι 30.07.15

Όλοι οι αγρότες του κανονικού καθεστώτος, θα πρέπει να υποβάλλουν στις Δ.Ο.Υ. μέχρι την Παρασκευή 30.07.15, χειρόγραφη συγκεντρωτική κατάσταση για τις πωλήσεις που έκαναν το έτος 2014.
Η ΠΟΛ. 1262 όριζε ότι η κατάσταση αυτή υποβαλλόταν μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ. Η εκκαθαριστική δήλωση όμως καταργήθηκε, με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι καταργήθηκε και η υποχρέωση υποβολής της κατάστασης αυτής.
Η ΠΟΛ.1149/10.07.15 όμως στο παράδειγμα 4δ ορίζει: «δ) Οι καταστάσεις ή τα στοιχεία που προβλέπονταν να υποβάλλονται στη φορολογική διοίκηση μαζί με την εκκαθαριστική δήλωση αποστέλλονται εφεξής έως την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας των διακανονισμών, δηλαδή έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έβδομου μήνα, του επόμενου ημερολογιακού έτους, από το έτος που έληξε η διαχειριστική περίοδος».
Δείτε την πλήρη επιστολή

Σχετικές αναρτήσεις
Αρθρογραφία

Νησιά, οι συνοδοιπόροι της ζωής

Στην ελληνική πολιτική ζωή η αναφορά στις εύλογες απαιτήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών είναι ελάχιστη ενώ η προσπάθεια στήριξής τους δεν επαρκεί.
ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Οδηγός Ελεύθερου Επαγγελματία: Τι οφείλει να γνωρίζει… Σημεία S.O.S.

Οδηγός Ελεύθερου Επαγγελματία για το ορθό φορολογικό σχεδιασμό της επιχείρησης του! Α’ Ενότητα Eλεύθερος επαγγελματίας με ιδιόχρηση κατοικία ως επαγγελματική έδρα Πως αντιμετωπίζουμε…
ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Όλος ο χάρτης παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων

Του Σπύρου Δημητρέλη Σχεδόν ολοκληρώθηκε ο χάρτης των χρονικών ορίων παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων Εισοδήματος. Μετά από σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου