Αρθρογραφία

2015: Επιδοτήσεις – Ενισχύσεις – Αποζημιώσεις: Φορολογική Αντιμετώπιση

Για μία ακόμη φορά επανέρχομαι στις επιδοτήσεις, ενισχύσεις, αποζημιώσεις οι οποίες αναδεικνύονται στο αγαπημένο θέμα όχι μόνο των ημερών λόγω φορολογικών δηλώσεων, αλλά διαχρονικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Πολ.1116/10.06.15 ορίζει ξεκάθαρα ότι οι επιδοτήσεις φορολογούνται στο έτος που ανήκουν, ανεξάρτητα πότε καταβλήθηκαν στους δικαιούχους.

Το μεγαλύτερο μπέρδεμα για τους συναδέλφους δημιουργείται από το γεγονός ότι η καταβολή των επιδοτήσεων γίνεται σε διαφορετικές χρήσεις, κάτι το οποίο δεν μας ενδιαφέρει.

Στις 05 Απριλίου 2016 καταβλήθηκε στους δικαιούχους το υπόλοιπο της βασικής ενίσχυσης, ενώ στις 25 του ίδιου μήνα, μπήκε το λεγόμενο «πρασίνισμα», ή επί της επισήμου ονοματολογίας: «Ενίσχυση για γεωργικές πρακτικές επωφελείς για το κλίμα και το περιβάλλον».

Είμαστε πλέον σε θέση να ξεκινήσουμε να υπολογίζουμε το καθαρό γεωργικό εισόδημα των δικαιούχων (παρότι τον Αύγουστο αναμένεται να μπουν και άλλες επιδοτήσεις), κάτι για το οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε.

Επισημαίνουμε για πολλοστή φορά ότι:

– Οι επιδοτήσεις φορολογούνται στο έτος που ανήκουν και όχι στο έτος που πληρώνονται.

–  Αυτό σημαίνει ότι, για το φορολογικό έτος 2015, εκτυπώνουμε από τη σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr και την «διαδικτυακή ενημέρωση αγροτών για πληρωμές»), την κατάσταση πληρωμών  με έτος αναφοράς το 2015.

Έτσι, για το φορολογικό έτος 2015 που ασχολούμαστε, στην κατάσταση πληρωμής μπορεί θα βρούμε επιδοτήσεις όπως:

Δείτε την συνέχεια ΕΔΩ

Σχετικές αναρτήσεις
Αρθρογραφία

Νησιά, οι συνοδοιπόροι της ζωής

Στην ελληνική πολιτική ζωή η αναφορά στις εύλογες απαιτήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών είναι ελάχιστη ενώ η προσπάθεια στήριξής τους δεν επαρκεί.
ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Οδηγός Ελεύθερου Επαγγελματία: Τι οφείλει να γνωρίζει… Σημεία S.O.S.

Οδηγός Ελεύθερου Επαγγελματία για το ορθό φορολογικό σχεδιασμό της επιχείρησης του! Α’ Ενότητα Eλεύθερος επαγγελματίας με ιδιόχρηση κατοικία ως επαγγελματική έδρα Πως αντιμετωπίζουμε…
ΑρθρογραφίαΦορολογικά

Όλος ο χάρτης παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων

Του Σπύρου Δημητρέλη Σχεδόν ολοκληρώθηκε ο χάρτης των χρονικών ορίων παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων Εισοδήματος. Μετά από σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου