Με τον πρόσφατο νόμο 4223/2013, πραγματοποιήθηκαν –εκτός των άλλων- και σημαντικές αλλαγές στο νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος (ν.4172/2013).
Δυο από αυτές αφορούν στην υποβολή δηλώσεων παρακρατούμενων φόρων, για εισοδήματα που αναφέρονται στο άρθρο 59 –φορολόγηση στην πηγή- και στο άρθρο 62 -πληρωμές υποκείμενες σε παρακράτηση1 – και ισχύουν για δηλώσεις που αφορούν περιόδους από 1.1.2014 και μετά.
Στην ανάλυσή μας θα επικεντρωθούμε στα ζητήματα που αφορούν στην παρακράτηση φόρου στην πηγή –που αφορούν εισοδήματα τα οποία με τον παλαιό Κ.Φ.Ε. τα γνωρίζαμε ως εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες- καθώς και σ΄αυτά που αφορούν σε πληρωμές υποκείμενες σε παρακράτηση – και αφορούν εισοδήματα τα οποία με τον παλαιό Κ.Φ.Ε. τα γνωρίζαμε ως εισοδήματα από ελευθέρια επαγγέλματα κ.λπ.
Επιμέλεια
Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς
Πτυχιούχος Οικον. Παν/μιου Πειραιά
Λογιστής – Φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven
Δείτε το πλήρες άρθρο στο www.taxheaven.gr