ΑρθρογραφίαΑρχείοΔελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΔιάφοραΦορολογικά

Ανάλωση κεφαλαίου: Οι 6 διαφορετικές περιπτώσεις με παραδείγματα

Ιδιαίτερες συζητήσεις στο ζήτημα της ανάλωσης κεφαλαίου παρελθόντων ετών έχει προκαλέσει η αναφορά μας στο θέμα «Δέκα συχνές ερωτήσεις για την ανάλωση κεφαλαίου και οι απαντήσεις τους » στην αντιμετώπιση της περίπτωσης όπου ο φορολογούμενος επέλεξε να φορολογηθεί σε μία χρήση βάσει του συνολικού του τεκμαρτού εισοδήματος. Τα σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν είναι πολλά και για το λόγο αυτό κρίναμε σκόπιμο να συγκεντρώσουμε ενδεικτικά σε ένα θέμα όλες τις πιθανές περιπτώσεις παρουσιάζοντας τον τρόπο με τον οποίο πρέπει σε κάθε μία από αυτές να συμπληρώνεται ο Πίνακας Ανάλωσης Κεφαλαίου. Στο τέλος του άρθρου αυτού πραγματοποιούμε και μία σύντομη αναφορά σε σχετικά έγγραφα της Δ/νσης Εισοδήματος του Υπουργείου Οικονομικών.
Υπενθυμίζουμε ότι το ζήτημα που συζητείται είναι ο τρόπος συμπλήρωσης του Πίνακα Ανάλωσης Κεφαλαίου στην περίπτωση που ο φορολογούμενος είχε επιλέξει σε μία χρήση να φορολογηθεί βάσει του συνολικού του τεκμαρτού εισοδήματός. Για παράδειγμα, έστω φορολογούμενος σχηματίζει πίνακα για τη δήλωση του οικονομικού έτους 2013 (χρήση 2012) με τα παρακάτω στοιχεία, όπως αυτά έχουν συγκεντρωθεί απ’ τις ετήσιες δηλώσεις εισοδήματός του.
 
Δείτε την συνέχεια
 
 

Σχετικές αναρτήσεις
ΧρήσιμαΔήμος ΡόδουΔιάφορα

Πληρωμή του τέλους Παρεπιδημούντων μέσω της πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» του Δήμου Ρόδου

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» https://www.teledimos.gr/ του Δήμου Ρόδου, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το τέλος 0,5% – Παρεπιδημούντων με…
Αρθρογραφία

Νησιά, οι συνοδοιπόροι της ζωής

Στην ελληνική πολιτική ζωή η αναφορά στις εύλογες απαιτήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών είναι ελάχιστη ενώ η προσπάθεια στήριξής τους δεν επαρκεί.
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου