ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑΓνωσιακή βάση και forum λογιστικής θεματολογίας

Ενημερώσεις

Απογραφή – Απλογραφικό σύστημα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Διευκρίνιση του κ. Τζίμα Ιωάννη, μετά από πρόσφατο σεμινάριο στη ΡΟΔΟ, αναφορικά με την προαιρετική σύνταξη απογραφής, απαλλασσόμενης δραστηριότητας.
Διευκρίνιση:
Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 1 της Απόφασης Πολ.1019/16-1-2015, που ισχύει για το φορολογικό έτος (περίοδο) 2015 και εφεξής, για την απογραφή αποθεμάτων οντοτήτων με απλογραφικό σύστημα (Ο.Ε., Ε.Ε.,ατομικές κ.λπ.), συνάγεται ότι δύνανται να μη διενεργούν απογραφή, όταν κύριο αντικείμενο των εργασιών της οντότητας (άνω του 50% του καθαρού κύκλου εργασιών από πώληση αγαθών) είναι από απαλλασσόμενη δραστηριότητα.
Σε διαφορετική περίπτωση απογράφεται το σύνολο των αποθεμάτων τους , δηλαδή τόσο της απαλλασσόμενης, όσο και της μη απαλλασσόμενης δραστηριότητας, όπως ίσχυε και με το προϊσχύσαν καθεστώς ,έως 31-12-2014 (Πολ.1134/2004).
Επισημαίνεται ότι διαφορετική – ειδική αντιμετώπιση προβλέπεται , από το άρθρο 2 της προαναφερόμενης Πολ. 1019/2015, για τις  δραστηριότητες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Σχετικές αναρτήσεις
Ενημερώσεις

Ο.Π.Ε.Κ.Α.: Άνοιξε η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21

Επαναλειτουργεί η πλατφόρμα του Ο.Π.Ε.Κ.Α. προκειμένου να υποβάλουν οι δικαιούχοι την σχετική αίτηση για το Επίδομα Παιδιού Α21.
Ενημερώσεις

Τα πρόστιμα που επιβάλλονται από την Επιθεώρηση Εργασίας & ο υπολογισμός τους

Κατηγοριοποίηση παραβάσεων και καθορισμός ύψους προστίμων που επιβάλλονται από τους Επιθεωρητές Εργασιακών Σχέσεων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)
Ενημερώσεις

Υπόδειγμα πινακίδας Περιβαλλοντικού Τέλους για τις πλαστικές σακούλες

Από την 1/1/2018 οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να εισπράττουν και να αποδίδουν ειδικό περιβαλλοντικό τέλος, ανά τεμάχιο λεπτής πλαστικής σακούλας μεταφοράς, για την διάθεση τους στους καταναλωτές.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου