Ενημερώσεις

Απογραφή – Απλογραφικό σύστημα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Διευκρίνιση του κ. Τζίμα Ιωάννη, μετά από πρόσφατο σεμινάριο στη ΡΟΔΟ, αναφορικά με την προαιρετική σύνταξη απογραφής, απαλλασσόμενης δραστηριότητας.
Διευκρίνιση:
Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 1 της Απόφασης Πολ.1019/16-1-2015, που ισχύει για το φορολογικό έτος (περίοδο) 2015 και εφεξής, για την απογραφή αποθεμάτων οντοτήτων με απλογραφικό σύστημα (Ο.Ε., Ε.Ε.,ατομικές κ.λπ.), συνάγεται ότι δύνανται να μη διενεργούν απογραφή, όταν κύριο αντικείμενο των εργασιών της οντότητας (άνω του 50% του καθαρού κύκλου εργασιών από πώληση αγαθών) είναι από απαλλασσόμενη δραστηριότητα.
Σε διαφορετική περίπτωση απογράφεται το σύνολο των αποθεμάτων τους , δηλαδή τόσο της απαλλασσόμενης, όσο και της μη απαλλασσόμενης δραστηριότητας, όπως ίσχυε και με το προϊσχύσαν καθεστώς ,έως 31-12-2014 (Πολ.1134/2004).
Επισημαίνεται ότι διαφορετική – ειδική αντιμετώπιση προβλέπεται , από το άρθρο 2 της προαναφερόμενης Πολ. 1019/2015, για τις  δραστηριότητες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Σχετικές αναρτήσεις
ΑνακοινώσειςΕνημερώσεις

Πρόσκληση σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ρόδου, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις 01/11/2023, αποφάσισε τη διενέργεια της Ετήσιας Τακτικής…
Ενημερώσεις

Ενημερωτικό Δελτίο προς τις Επιχειρήσεις Νομού Δωδεκανήσου

Προς Τις Επιχειρήσεις του Νομού Δωδεκανήσου Κοινοποίηση Οικονομικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου Οδοντιατρικός…
Ενημερώσεις

Χωρίς την εκτύπωση στοιχείων taxisnet όσοι διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα συλλόγου

Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση των επιστημόνων – αυτοαπασχολούμενων έδωσε ο κ. Χαρδαλιάς
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου