Ενημερώσεις

Απογραφή – Απλογραφικό σύστημα ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΛΛΑΣΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Διευκρίνιση του κ. Τζίμα Ιωάννη, μετά από πρόσφατο σεμινάριο στη ΡΟΔΟ, αναφορικά με την προαιρετική σύνταξη απογραφής, απαλλασσόμενης δραστηριότητας.
Διευκρίνιση:
Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 1 της Απόφασης Πολ.1019/16-1-2015, που ισχύει για το φορολογικό έτος (περίοδο) 2015 και εφεξής, για την απογραφή αποθεμάτων οντοτήτων με απλογραφικό σύστημα (Ο.Ε., Ε.Ε.,ατομικές κ.λπ.), συνάγεται ότι δύνανται να μη διενεργούν απογραφή, όταν κύριο αντικείμενο των εργασιών της οντότητας (άνω του 50% του καθαρού κύκλου εργασιών από πώληση αγαθών) είναι από απαλλασσόμενη δραστηριότητα.
Σε διαφορετική περίπτωση απογράφεται το σύνολο των αποθεμάτων τους , δηλαδή τόσο της απαλλασσόμενης, όσο και της μη απαλλασσόμενης δραστηριότητας, όπως ίσχυε και με το προϊσχύσαν καθεστώς ,έως 31-12-2014 (Πολ.1134/2004).
Επισημαίνεται ότι διαφορετική – ειδική αντιμετώπιση προβλέπεται , από το άρθρο 2 της προαναφερόμενης Πολ. 1019/2015, για τις  δραστηριότητες πρατηρίων υγρών καυσίμων.

Σχετικές αναρτήσεις
Ενημερώσεις

Χωρίς την εκτύπωση στοιχείων taxisnet όσοι διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα συλλόγου

Διευκρινίσεις για τη μετακίνηση των επιστημόνων – αυτοαπασχολούμενων έδωσε ο κ. Χαρδαλιάς
Ενημερώσεις

Όλες οι διευκολύνσεις που περιλαμβάνονται στο νέο νομοθετικό πλαίσιο του υπουργείου Οικονομικών

Πέντε διαφορετικών ειδών ρυθμίσεις οφειλών για τους φορολογούμενους που έχουν επιβαρυνθεί με υπέρογκες οφειλές προς το Δημόσιο, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης
Ενημερώσεις

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου: Ηλεκτρονικά η εξυπηρέτηση - Φυσική παρουσία μόνο με ραντεβού

Η εξυπηρέτηση του κοινού θα γίνεται ηλεκτρονικά και σε περιπτώσεις που απαιτείται φυσική παρουσία, η εξυπηρέτηση θα γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου