Φορολογικά

Ατομικές επιχειρήσεις: Η… σκληρή φορολογική αλήθεια σε παραδείγματα Νο 1

Οι αριθμοί ίσως να είναι οι αδιάψευστοι «εκφραστές» της πραγματικότητας… Η νέα πραγματικότητα στο φορολογικό τοπίο είναι ο Νόμος 4387/12-05-2016 και οι αριθμοί του.
Παρουσιάζουμε λοιπόν ένα Πίνακα, που αφορά στις Ατομικές επιχειρήσεις (ανεξάρτητα κατηγορίας Βιβλίων) και στη φορολόγηση τους για το Φορολογικό έτος 2016, με συγκριτικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.

55

Διευκρινίζουμε ότι ο Πίνακας αφορά ποσά με βάση τους νέους φορολογικούς συντελεστές και δεν εμπεριέχει στοιχεία που αφορούν στην ασφαλιστική επιβάρυνση των Ατομικών επιχειρήσεων.
Επίσης στο % επί των Καθαρών Κερδών δεν έχει υπολογιστεί η προκαταβολή φόρου (100% από το 2016), διότι είναι ένα ποσό που «ανακυκλώνεται» κάθε χρόνο με το ποσό της προηγούμενης χρονιάς.

Δείτε επίσης και αντίστοιχο Πίνακα που αφορά τις Προσωπικές εταιρείες και διαβάστε το Άρθρο μας, Το νέο φορολογικό απλά και κατανοητά που αναφέρετε συνολικά στα βασικά σημεία των νέων φορολογικών μέτρων.

121212

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου