Φορολογικά

Εταιρείες: Η σκληρή φορολογική αλήθεια σε παραδείγματα Νο 2

Συνεχίζοντας στο δεύτερο μέρος της παράθεσης των αριθμών της νέας πραγματικότητας στο «επιχειρείν», παρουσιάζουμε Πίνακες που αφορούν στη φορολόγηση των Εταιρειών με τον Νόμο 4387/12-05-2016 .
Ο πρώτος Πίνακας αφορά τις Προσωπικές εταιρείες (ΟΕ-ΕΕ κλπ) με Απλογραφικά Βιβλία (Β’ κατ.) και στη φορολόγηση τους για το Φορολογικό έτος 2016, με συγκριτικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.
56
Ο παρακάτω Πίνακας αφορά τις λεγόμενες Κεφαλαιουχικές εταιρείες, αλλά και τις Προσωπικές εταιρείες (ΟΕ-ΕΕ κλπ) με Διπλογραφικά Βιβλία (Γ΄ κατ.) και στη φορολόγηση τους για το Φορολογικό έτος 2016, με συγκριτικά στοιχεία του προηγούμενου έτους.
57
Διευκρινίζουμε ότι οι Πίνακες αφορούν ποσά με βάση τους φορολογικούς συντελεστές και δεν εμπεριέχουν στοιχεία που αφορούν στην ασφαλιστική επιβάρυνση των συγκεκριμένων Εταιρειών.
Επίσης στο % Φόρου επί των Καθαρών Κερδών δεν έχει υπολογιστεί η προκαταβολή φόρου , διότι είναι ένα ποσό που «ανακυκλώνεται» κάθε χρόνο με το ποσό της προηγούμενης χρονιάς.

 
Επιμέλεια :Τάσος Σακελλαρόπουλος
www.foroline.gr

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου