Δραστηριότητες

Διαμαρτυρία Λογιστών – φοροτεχνικών για πρόστιμα και φορολογία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

image001Η Διαδικτυακή Ομάδα Παρέμβασης Λογιστών – Φοροτεχνικών, καλεί λογιστές και μικρομεσαίους επιχειρηματίες να προσέλθουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 10/02/2014 ώρα 12:00 για σειρά αιτημάτων που αφορούν την κατάργηση των προστίμων του Ν. 4174/2013,
τη φορολογία και την προστασία των λογιστών από ασαφείς, αντιφατικές και πρακτικά ανεφάρμοστες διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας.

Τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί είναι:
1) Άμεση κατάργηση των άρθρων 53-60 του Ν.4174/2013 που αφορούν ουσιαστικά το νέο ποινολόγιο και τη συνέργεια.
2) Κατάργηση του Εξοντωτικού προστίμου για μη αναγραφή έστω και ενός ατόμου στην μηνιαία ΑΠΔ ύψους 10.550 Ευρώ
3) Κατάργηση της διάταξης Ν.4172/2013 (άρθρο 23 περίπτ. β) για τον τρόπο έκπτωσης δαπάνης με βάση τον τρόπο εξόφλησης κάλυψη της παραπαίω διάταξης από το άρθρο 10 παρ.6 του ΚΦΑΣ.
4) Κατάργηση της μηνιαίας/τριμηνιαίας υποβολής συγκεντρωτικής κατάστασης Εσόδων-Εξόδων
5) Θεσμοθέτηση παράτασης προθεσμιών παντός είδους για λόγους ανωτέρας βίας (π.χ. ασθένεια) σε πιστοποιημένους Λογιστές-Φοροτεχνικούς
6) Υποβολή Δηλώσεων-Εντύπων από πιστοποιημένα Λογιστικά-Φορολογικά γραφεία
7) Άμεση μείωση φορολογικών συντελεστών για Εισοδήματα από Επιχειρηματική δραστηριότητα του Ν.4172/2013 και επαναφορά ορίου τουλάχιστον στο ύψος του Εισοδήματος φτώχειας όπως αυτό προσδιορίζεται από την Ε.Ε.
8) Υποβολή πιστωτικών και χρεωστικών ΦΠΑ έως την τελευταία μέρα του μήνα / τριμήνου.
9) Επαναπροσδιορισμός φετινών καταληκτικών ημερομηνιών υποχρεώσεων (ΔΦΕ κλπ) και ισόχρονη μετάθεση προθεσμιών σε περίπτωση μη λειτουργίας συστημάτων για οποιουδήποτε λόγο.
10) Απαίτηση για έγκαιρη έκδοση Εγκυκλίων από τη Διοίκηση με σαφή προσδιορισμό οδηγιών και χρόνο προσαρμογής σε νέες διατάξεις όπου αυτό χρειάζεται.
11) Μείωση αντικειμενικών δαπανών διαβίωσης για IX κάτω των 2.000 cc και κύριας οικίας έως 120 τμ
12) Νομική κάλυψη από το ΟΕΕ πιστοποιημένων Λογιστών – Φοροτεχνικών
13) Μη Επιβολή οποιουδήποτε πρόστιμου για περιπτώσεις υπαιτιότητας των ΔΟΥ ή άλλων υπηρεσιών (π.χ. Επανυποβολή Ε9 λόγω ασυμφωνίας υποβεβλημένων με ηλεκτρονική βάση).
14) Εναρμόνιση νομοθετικού πλαισίου με τις πρακτικές άλλων Κρατών (Ε.Ε. και Αμερικής) σχετικά με το ύψος Εισφορών όπου το ποσό συναρτάται με το ποσό Εισοδήματος του Επαγγελματία.

Σχετικές αναρτήσεις
Δραστηριότητες

Εξαιρετική επιτυχία είχε η Εθελοντική Αιμοδοσία

Με εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε η Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Νομού Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Ρόδου.
Δραστηριότητες

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κο Κ. Κόλλια

Στη Ρόδο βρέθηκε εχθές, 02/05/2019, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ.Κωνσταντίνος Κόλλιας, και συνεδρίασε στα γραφεία του Περιφερειακού τμήματος του ΟΕΕ…
Δραστηριότητες

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Ρόδου είχε η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε.

Ο Δήμαρχος Ρόδου συναντήθηκε με τον πρόεδρο και μέλη της διοίκησης της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου και συζήτησαν θέματα συνεργασίας με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου