Εκδηλώσεις

Εντυπωσιακή προσέλευση στην ημερίδα για τις «Κυρώσεις του Νόµου 4174/2013»

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση στην ανοικτή ημερίδα για τις «Κυρώσεις του Νόµου 4174/2013» με τον Γιώργιο Κορομηλά και το Χρήστο Γιαννόπουλο, που διοργάνωσε η ΕΛΦΕΕ Ρόδου, το Οικονομικό Επιμελητήριο και η ΑΝ.ΔΩ. με σχεδόν 300 άτομα να διατυπώνουν τον έντονο προβληματισμό για το νέο προστιμολάγνο φορολογικό τοπίο που διαμορφώνεται όπου το κράτος λειτουργεί τιμωρητικά αντί για τον θεσμικό ρόλο που πρέπει να έχει και που είναι προληπτικός και συμβουλευτικός μεταξύ των άλλων. Με εξαίρεση, τον Έφορο, κ. Νίκο Καλογεροπούλο, οι οικονομικοί, πολιτικοί και τοπικοί φορείς, έλαμψαν δια της απουσίας τους, αν και είχαν έγκαιρα προσκληθεί να παραστούν και να τοποθετηθούν. Ακολουθεί η τοποθέτηση του Προέδρου της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, κ. Ιωάννη Ηρακλείδη, και φωτογραφικό υλικό:

“Η ΕΛΦΕΕ Ρόδου,  σε συνεργασία με το τοπικό παράρτημα του ΟΕΕ και την ΑΝ.ΔΩ , συνδιοργάνωσε την αποψινή ημερίδα, με εισηγητές τον τέως Διευθυντή Φορολογικών Ελέγχων, κο Γιάννουπουλο Γιώργο, και τον συνάδελφο Λ/Φ  Γιώργο Κορομηλά, σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιηθούν οι νέες  φορολογικές διατάξεις που ισχύουν από 1/1/2014 καθώς και το νέο ποινολόγιο το οποίο  στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι άδικο και εξοντωτικό.

Η ανοιχτή πρόσκληση όλων των φορέων της Δωδεκανήσου, των επαγγελματικών συλλόγων αλλά και όλων των συναδέλφων Λ/Φ, είναι πιστεύουμε μια προσπάθεια να καταστούμε όλοι μαζί κοινωνοί, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, του νέου φορολογικού τοπίου και των τεράστιων κινδύνων που αυτό εγκυμονεί, όπου με μαθηματική ακρίβεια ο στραγγαλισμός των επιχειρήσεων που απέμειναν είναι πλέον ορατός.

Σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας, και με μια παρατεταμένη πολυετή υφεσιακή οικονομία στη χώρα μας, μέτρα σαν και πολλά από αυτά, που έγιναν νόμος του κράτους θα συντελέσουν στο κλείσιμο των επιχειρήσεων και στην αύξηση της ανεργίας.

Η σύγχυση και η αβεβαιότητα που επικρατεί στην αγορά , είναι διάχυτη σε όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών αλλά και το Εργασίας νομοθέτησαν πληθώρα νόμων και στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες ερμηνευτικές εγκύκλιοι που να εξηγούν το πνεύμα των νόμων, αλλά και τις  λεπτομέρειες για την εφαρμογή τους ειδικότερα.

Η Ένωση μας σαν ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα σε επιχειρήσεις και το κράτος  αφουγραζόμενη τις κοσμογονικές αλλαγές αλλά και τις απορίες και την ανάγκη πληροφόρησης  των επαγγελματιών, με τα μέλη της να έχουν  επιφορτιστεί,  λόγω της επαγγελματικής τους θέσης, με την (κατά γράμμα του νόμου) εφαρμογή όλων των νέων διατάξεων, έχει προβεί σε έντονες διαμαρτυρίες και στο Υπουργείο Οικονομικών αλλά και στο Υπουργείο Εργασίας, όπου και ζητάει την εκλογίκευση των διατάξεων με βασικό γνώμονα την προστασία των επιχειρήσεων αλλά και των μελών της.

Πλήθος νέων υποχρεώσεων έχουν προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες, με αποτέλεσμα το λειτουργικό κόστος διαχείρησης και ανταπόκρισης τόσο των γραφείων μας, αλλά και των επιχειρήσεων, να έχει αυξηθεί κατακόρυφα.

Παράλληλα  οι κίνδυνοι και τα υπέρογκα και εξοντωντικά πρόστιμα καραδοκούν και όπως φαίνεται δεν συγχωρείται ούτε το ανθρώπινο λάθος ( που δεν υποκρύπτει δόλο), αλλά ούτε και η πολυτέλεια της ασθένειας κατά την άσκηση των επαγγελματικών μας καθηκόντων.

Όλες οι κατά τόπους ενώσεις Λ/Φ, τα επιμελητήρια, οι κοινωνικοί φορείς, 41 από τους βουλευτές της Ν.Δ με επιστολές τους,   ζητάνε από τον Υπουργό Οικονομικών να τα εκλογικεύσει και να επικρατήσει επιτέλους η λογική και όχι η καθαρά προστιμολάγνα και εισπρακτική διάθεση.

Το κράτος πρέπει και επιβάλλεται να λειτουργήσει προληπτικά και συμβουλευτικά και όχι επιβάλλοντας μεταξύ δικαίων και αδίκων πρόστιμα τα οποία στερούνται κάθε λογικής και για το παραμικρό. Μπορεί ένα μικρό ποσό των 4 η 5 ευρώ Φ.Μ.Υ αν δεν πληρωθεί για κάθε μήνα και οικειοθελώς, η επιχείρηση αν πάει να το καταβάλει στο τέλος τους 2014 ή την αρχή του 2015, τότε τα 4 Χ 12 = 48 ΕΥΡΩ θα γίνουν  39.000 ΕΥΡΩ σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις όπου για την ίδια αιτία επιβάλλονται σωρρευτικά δυο ή και τρια πρόστιμα.

Παραβιάζοντας την αρχή της απαγόρευσης της διπλής φορολογίας για την ίδια αιτία και μάλιστα όχι σε περίπτωση φοροδιαφυγής κατόπιν ελέγχου αλλά εθελουσίας συμμόρφωσης με προσέλευση της επιχείρησης να υποβάλει εκπρόθεσμα είτε λόγω παραδρομής είτε λόγω αποδεδειγμένης οικονομικής αδυναμίας μια οποιαδήποτε δήλωση.

Αναλυτικά όμως θα παρουσιαστούν όλα τα θέματα από τους εισηγητές μας.

Σας ευχαριστώ, καλή συνέχεια ..”

Σχετικές αναρτήσεις
Εκδηλώσεις

1η Πρόσκληση σύγκλισης ετήσιας Γ.Σ. έτους 2021

Η 1η ετήσια γενική συνέλευση για το 2021 θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου
Εκδηλώσεις

Εκδήλωση ενημέρωσης για το νέο πρόγραμμα LEADER/CLLD από την ΑΝ.ΔΩ.

Η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου (ΑΝ.ΔΩ.) Α.Ε. διοργανώνει συνάντηση εργασίας για το νέο πρόγραμμα LEADER. Η συνάντηση / ενημέρωση απευθύνεται στους ασχολούμενους με την…
Εκδηλώσεις

Η Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου έκοψε την πίτα του 2019

Σε μία κατάμεστη αίθουσα, στο Tennis Club café, έκοψε την πίτα της η Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου