Διάφορα

Διαμαρτυρία του Λ.Σ.Α. προς το Ε.Τ.Ε.Α.

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231. Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310, [email protected], www.lsa.gr

Προς
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΕΤΕΑ
Υποδιοικητή ΕΤΕΑ, κο Αθανασίου Αθανάσιο
Κοινοποίηση
1. Υπουργό Εργασίας, κ. Βρούτση Γιάννη
2. Διοικητή ΙΚΑ, κο Σπυρόπουλο Ροβέρτο
3. Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
4. TaxHeaven, Κόμβος φορολογικής και  λογιστικής ενημέρωσης
5. www.e-forologia.gr
6. www.forologikanea.gr
Αθήνα, 05 Σεπτεμβρίου 2014
Θέμα: «ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ, ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΕΧΡΙ 11ο/2013 ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΕΑΥΕΚ, ΤΕΑΥΝΤΠ, ΤΕΑΕΙΓΕ, ΤΕΑΧ, ΤΕΑΠΟΖΟ, ΤΕΑΙΤ»
Κύριε Υποδιοικητά,
Με την υπ’ αριθμόν 18754/7633/011/12.3.2014 απόφασή σας ζητάτε από τους εργοδότες να σας αποστείλουν τα παραπάνω αναφερόμενα αρχεία σε ηλεκτρονική μορφή.
Όπως καλά γνωρίζετε, την απόφαση αυτή θα κληθούν να διεκπεραιώσουν οι επαγγελματίες λογιστές στα πλαίσια των υποχρεώσεων που έχουν αναλάβει με τους πελάτες τους.
Σαν σύλλογος δεχόμεθα καθημερινά εντονότατες διαμαρτυρίες από τα μέλη μας για την εν λόγω απόφαση και πιστεύουμε ότι όλες είναι δικαιολογημένες και έχουν τεκμηρίωση για τους παρακάτω λόγους:
1) Τα στοιχεία τα οποία ζητάτε έχουν υποβληθεί στις τράπεζες κατά την πληρωμή των εκάστοτε εισφορών. Επομένως, έχετε σε φυσική μορφή τόσο τις μισθολογικές καταστάσεις, όσο και τις αποδείξεις είσπραξης των εισφορών. Εκτός βέβαια, εάν υποθέσουμε ότι δε σας τα έχουν αποστείλει από τις τράπεζες , ή ότι το εκάστοτε ταμείο δεν τα έχει αρχειοθετήσει ανά εργοδότη.
2) Εάν, λοιπόν, υποθέσουμε ότι οι μισθολογικές καταστάσεις και οι αντίστοιχες πληρωμές έχουν παραληφθεί από τα ταμεία, είναι απορίας άξιο γιατί δε βάζετε τους υπαλλήλους των ταμείων να δημιουργήσουν τα αρχεία asci ή excel που ζητάτε από τους λογιστές.
3) Εάν πάλι για διάφορους λόγους δεν έχετε λάβει από τις τράπεζες τα αρχεία που καταθέσαμε σε φυσική μορφή, ή τα αρχεία των ταμείων είναι σε άθλια κατάσταση και δε μπορείτε να βρείτε άκρη, θα μπορούσατε να ζητήσετε να σας στείλουμε σε φυσική μορφή εκ νέου τα αρχεία, από το δικό μας αρχείο και να δημιουργήσετε εσείς τα αντίστοιχα αρχεία σε ηλεκτρονική μορφή ανά εργοδότη.
4) Ο τρόπος με τον οποίο μας ζητάτε να σας αποστείλουμε σε ηλεκτρονική μορφή τα αρχεία, δημιουργώντας ένα αρχείο ανά περίοδο, είναι πραγματικά ανεφάρμοστος.
Διότι ανατρέχουμε μία δεκαετία πίσω, έχουμε 10 έτη επί 12 μήνες συν Δ/Χ και Ε.Α., χρειαζόμαστε περίπου 180 αρχεία για ένα πελάτη.
Συμπέρασμα:
«ΚΟΥΤΣΟΙ ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ»
Η οργανωτική ανικανότητα της διοίκησης και η ραστώνη των υπαλλήλων σας επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια (λογιστές) και μάλιστα αδιαμαρτύρητα και αμισθί, εκτός εάν αποφασίσετε να δώσετε στους λογιστές τους μισθούς των υπαλλήλων σας για μία δεκαετία!

Με τιμή
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα

Πηγή www.taxheaven.gr

Σχετικές αναρτήσεις
Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΔιάφορα

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση από την ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ευχόμαστε το μήνυμα της Ανάστασης να δίνει δύναμη και ελπίδα και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον…
ΧρήσιμαΔήμος ΡόδουΔιάφορα

Πληρωμή του τέλους Παρεπιδημούντων μέσω της πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» του Δήμου Ρόδου

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ» https://www.teledimos.gr/ του Δήμου Ρόδου, οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν το τέλος 0,5% – Παρεπιδημούντων με…
Διάφορα

Υποβάλετε τις προτάσεις σας προς την ΠΟΦΕΕ

Αγαπητά μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε ) το μοναδικό Συνδικαλιστικό Όργανο του κλάδου μας, με έδρα…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου