ΔιάφοραΦορολογικά

Δήλωση Φ.Μ.Υ. από 1.1.2014 και μετά

Σχετικά με την δήλωση και την απόδοση του παρακρατούμενου φόρου από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις για περιόδους μετά την 1.1.2014, έχουμε να κάνουμε τις εξής επισημάνσεις:
i. Πολλοί συνάδελφοι έχουν επικοινωνήσει με τον κόμβο ( www.taxheaven.gr)  και έχουν στείλει e-mail ρωτώντας γιατί δεν έχουν αναρτηθεί στο ημερολόγιο του κόμβου οι σχετικές προθεσμίες για την υποβολή της δήλωσης Φ.Μ.Υ. και αντίστοιχα για την καταβολή του φόρου αυτού.
ii. Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι, από 1.1.2014 δεν ισχύει πλέον ο ν.2238/1994, συνεπώς δεν υφίστανται οι διατάξεις που αφορούσαν στην υποβολή της δήλωσης και στην απόδοση Φ.Μ.Υ. με το τρόπο που ξέραμε μέχρι το τέλος της χρήσης 2013. 

iii. Για την υποβολή της δήλωσης Φ.Μ.Υ από 1.1.2014 και μετά δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση η οποία να ορίζει τον τρόπο και τον χρόνο υποβολής της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 6 του νέου Κ.Φ.Ε (ν.4172/2013).
iv. Σχετικά με την καταβολή του φόρου (Φ.Μ.Υ), η παράγραφος  6 του άρθρου 60 του νέου Κ.Φ.Ε. ορίζει ότι, αυτός αποδίδεται το αργότερο μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από την ημερομηνία καταβολής του υποκείμενου σε παρακράτηση εισοδήματος.
Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι οι συνάδελφοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με το θέμα των προθεσμιών που αφορούν σε φορολογικές υποχρεώσεις και να ελέγχουν ενδελεχώς τις προθεσμίες που αναρτώνται στο διαδίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί ημερολόγια φορολογικών υποχρεώσεων για τον μήνα Φεβρουάριο που αναφέρουν ότι μέσα στο μήνα αυτόν οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να υποβάλλουν προσωρινή δήλωση Φ.Μ.Υ. του μηνός Ιανουαρίου 2014, επικαλούμενοι μάλιστα τις διατάξεις του ν. 2238/1994, που όπως ήδη αναφέρουμε έχουν καταργηθεί.

Πηγή:www.taxheaven.gr

Σχετικές αναρτήσεις
ΦορολογικάΔήμος Ρόδου

Νέα Διαδικασία Απόδοσης Τέλους Παρεπιδημούντων/Ακαθαρίστων δυνάμει ΚΥΑ 1209/2023 (ΦΕΚ Β΄7332/22-12-2023)

Νέα διαδικασία υποβολής δήλωσης απόδοσης του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων των κέντρων διασκέδασης, εστιατορίων και συναφών…
Υπουργείο ΟικονομικώνΦορολογικάΧρήσιμα

Βραχυχρόνια μίσθωση: Αλλαγές με τον Ν.5073/2023

Οι αλλαγές στην βραχυχρόνια μίσθωση με τον Ν.5073/2023, επιγραμματικά: 1.Ο ορισμός της βραχυχρόνιας μίσθωσης από 365 μέρες γίνεται 60 ημέρες. 2.Από τρία…
Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΔιάφορα

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση από την ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ευχόμαστε το μήνυμα της Ανάστασης να δίνει δύναμη και ελπίδα και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου