Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΦορολογικά

Απόσυρση των φοροπροστίμων και όχι… λίφτινγκ, ζητά το ΒΕΘ

Την απόσυρση των φορολογικών διατάξεων του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας που επισύρουν δυσβάσταχτα πρόστιμα ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), υπογραμμίζοντας ότι το… λίφτινγκ, στο οποίο σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να προχωρήσει, δεν ικανοποιεί τον επιχειρηματικό κόσμο.
«Η επιχειρηματικότητα και δη η μικρομεσαία δεν έχει άλλες αντοχές. Με μειώσεις προστίμων, οι οποίες θα είναι απόρροια όχι της κοινής λογικής, αλλά της πίεσης της επιχειρηματικής κοινότητας, δεν επιτυγχάνονται ουσιαστικά αποτελέσματα. Είχαμε πει εγκαίρως ότι οι ακολουθούμενες πολιτικές για τα φορολογικά έσοδα δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουν» τονίζει σε σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Π.Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια του να αφυπνίσει τους λίγους, που ενδεχομένως μπορούν αλλά δεν θέλουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους, δημιουργεί νέες εντάσεις και ανασφάλεια στην κοινωνία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το υπουργείο Οικονομικών πρέπει να κατανοήσει, πριν να είναι πολύ αργά, ότι τα εξοντωτικά, εξωπραγματικά και τιμωρητικά πρόστιμα που προβλέπονται στο νέο ΚΦΔ, ακόμη και αν μειωθούν κατά το ήμισυ, δεν πρόκειται να αυξήσουν τα έσοδα, και αυτό γιατί πολύ απλά είναι αδύνατον να εισπραχθούν.
Πηγή: www.in.gr

Σχετικές αναρτήσεις
Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΔιάφορα

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση από την ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ευχόμαστε το μήνυμα της Ανάστασης να δίνει δύναμη και ελπίδα και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον…
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου