ΑρθρογραφίαΔελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΦορολογικά

Εκπρόθεσμες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος από 31/8/2013 και μετά – ανακοίνωση ΠΟΦΕΕ

Συνάδελφοι,
Όλοι μας μείναμε βουβοί στο άκουσμα του θανάτου της Συναδέλφου από το Ηράκλειο. Ενός θανάτου για τον οποίο είχαμε προειδοποιήσει το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης καθώς ο Κλάδος μας διατηρεί τα πρωτεία στους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. και ίσως και όλου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Με την αδιαλλαξία που επέδειξαν όλοι όσοι είχαν το δικαίωμα να αλλάξουν τις ημερομηνίες που οι ίδιοι ψήφισαν και κατάργησαν στην πράξη προσπαθώντας να καλύψουν τα δικά τους λάθη (συγχωνεύσεις ΔΟΥ και υπολειτουργία του TAXIS), αναδεικνύονται οι ηθικοί αυτουργοί στην συνείδησή μας.
Ακόμη και τώρα «ξεγελάνε» τους Συναδέλφους επιτρέποντας την καταχώρηση ποσών στο κωδ. 049 με τις δαπάνες.
Τα ποσά που καταχωρούνται ΔΕΝ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ υπ’ όψιν στην εκκαθάριση ,όπως ενημερωθήκαμε από τον Γενικό  Γραμματέα  Δημοσίων Εσόδων .
 
Συνάδελφοι,
Μην υποβάλλετε οριστικά καμία δήλωση Ε1 στην Γ.Γ.Π.Σ. μέχρι η Πολιτική Ηγεσία να αποφασίσει ότι αυτές θα θεωρούνται εμπρόθεσμες.
Γνωρίζουμε ότι υπηρετούμε το Δημόσιο συμφέρον όταν υποστηρίζαμε και υποστηρίζουμε ότι πρέπει να παραδώσουμε τις δηλώσεις μόνον ηλεκτρονικά. Αν κάποιοι επιδεικτικά κωφεύουν απλά ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ αλλά προσδοκούν σε αύξηση των εσόδων μέσω προστίμων και απώλειας απαλλαγών.
Είναι αναγκαίο επίσης να ΜΗΝ υποβάλλουμε Ε9 για διορθώσεις που αφορούν υποβληθέντα και «εξαφανισμένα» Ε9 για αστικά και αγροτικά ακίνητα.
Ας πληρώσει αυτός που ευθύνεται για τα λάθη και τα χαμένα αρχεία  και όχι εμείς ή οι φορολογούμενοι.
 
Προτείνουμε:
Καμία οριστικοποίηση περιουσιακής κατάστασης μέχρι 15/09/2013.
 
Συνάδελφε Μέλος ή Μη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Διεκδικήσαμε τα αυτονόητα όπως μας το ζήτησες.
Λάβαμε υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν ενώ ο Κλάδος υπερέβαλε των δυνατοτήτων του.
Άμεσα θα αξιολογήσουμε την διαμορφωθείσα κατάσταση και θα λάβουμε αποφάσεις για δράση και αντίδραση ζητώντας την συμμετοχή σου.
Όχι άλλη χαμένη ζωή στον βωμό των δήθεν προσταγών της τρόικας.
Δεν δίνουμε άλλοθι σε κανέναν από τους Βουλευτές μέχρι τον Πρωθυπουργό.
 
Δείτε την ανακοίνωση εδώ

Σχετικές αναρτήσεις
Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΔιάφορα

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση από την ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ευχόμαστε το μήνυμα της Ανάστασης να δίνει δύναμη και ελπίδα και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον…
Αρθρογραφία

Νησιά, οι συνοδοιπόροι της ζωής

Στην ελληνική πολιτική ζωή η αναφορά στις εύλογες απαιτήσεις των μόνιμων κατοίκων των νησιών είναι ελάχιστη ενώ η προσπάθεια στήριξής τους δεν επαρκεί.
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου