Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΔιάφοραΕπείγοντα θέματαΦορολογικά

Έκπτωση Ασφαλιστικών Εισφορών από τα έσοδα των επιχειρήσεων – ποιες εκπίπτουν και ποιες όχι

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 
Εφιστούμε την προσοχή σας, σε ότι αφορά στην έκπτωση από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλονται από τους υπόχρεους σε επαγγελματικά ταμεία ασφάλισης (ΟΑΕΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ κλπ).
Κατά τα οριζόμενα στην παρ.3, της ΠΟΛ.1095/29-04-2013,  οι εν λόγο ασφαλιστικές εισφορές εκπίπτουν περιοριστικά από τα ακαθάριστα έσοδα των ατομικών επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών μόνο.
Οι υπόχρεοι της παρ.4, του άρθρου 2 (ΟΕ, ΕΕ κλπ), και του άρθρου 101 (ΕΠΕ, ΑΕ, ΙΚΕ κλπ), του Ν.2238/1994,  δεν έχουν το δικαίωμα έκπτωσης της δαπάνης των ασφαλιστικών εισφορών των μελών- εταίρων  τους.
 
Δείτε τη σχετική ΠΟΛ
 

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Διάφορα

Υποβάλετε τις προτάσεις σας προς την ΠΟΦΕΕ

Αγαπητά μέλη της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε ) το μοναδικό Συνδικαλιστικό Όργανο του κλάδου μας, με έδρα…
Διάφορα

Νέα ημερομηνία για την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση

Λόγω μη επίτευξης απαρτίας την 10η Οκτωβρίου 2018, με βάση το άρθρο 16 του Καταστατικού της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, η Ετήσια Τακτική και…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου