Ασφαλιστικά / ΕργατικάΕπείγοντα θέματα

«Επιστήμονες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι αντιστέκονται με σθένος στην προσπάθεια οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής εξόντωσής τους»

Αθήνα 15-02-2016

ΚΟΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Επιστήμονες,  ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι αντιστέκονται με σθένος στην προσπάθεια οικονομικής, κοινωνικής και ηθικής εξόντωσής τους»

Στην συνάντηση των Προέδρων και των Εκπροσώπων των Επιστημονικών και Επαγγελματικών φορέων της χώρας που έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Χημικών επιβεβαιώθηκε για μία ακόμη φορά η αταλάντευτη στάση μας έναντι ενός σχεδίου «ασφαλιστικού» συστήματος που μπορεί να χαρακτηριστεί φοροεισπρακτικό, πτωχοποιητικό, εκδικητικό έναντι του νέου κυρίως επιστήμονα και ελεύθερου επαγγελματία, αλλά είναι βέβαιο ότι δεν μπορεί να επιλύσει τα προβλήματα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Δεν μπορεί να τα επιλύσει διότι δεν δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για κανένα, αντίθετα οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση περισσότερους γιατί:

  • Οδηγεί στην εξόντωση τον επιστήμονα – ελεύθερο επαγγελματία και την μικρομεσαία επιχείρηση, αυτούς δηλαδή που μέχρι σήμερα αποτελούν την ατμομηχανή της οικονομίας και τους χρηματοδότες του δημοσίου.
  • Ενισχύει την εισφοροδιαφυγή, δηλαδή την αδήλωτη και μαύρη εργασία, και τη φοροδιαφυγή, γιατί αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσει ο μέχρι σήμερα συνεπής φορολογούμενος επαγγελματίας να επιβιώσει.
  • Οδηγεί σε λουκέτο χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις και σε κλείσιμο των βιβλίων πολλών χιλιάδων ελεύθερων επαγγελματιών που δεν έχουν πλέον ούτε κίνητρο να δουλέψουν, αλλά ούτε και τη δυνατότητα να είναι συνεπείς με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και τη μείωση των εισφορών στα ταμεία.

Εμείς υποστηρίζουμε, ότι ένα λογικό ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που θα διευρύνει τη φορολογική και ασφαλιστική βάση αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα, διότι αυξάνει τον πλούτο, ευνοεί την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που αποτελούν τις μοναδικές προϋποθέσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς των ταμείων.

Για το λόγο αυτό ζητούμε, για να ξεκινήσει ένας διάλογος που να έχει ορθολογική και επιστημονική βάση και να μη στηρίζεται σε λαϊκιστικές ρητορικές και προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας:

  • Την απόσυρση του σχεδίου που έχει κατατεθεί,
  • Την κατάθεση των στοιχείων και των αναλογιστικών μελετών στις οποίες στηρίζεται η κυβέρνηση,
  • Την μελέτη των καλών πρακτικών των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών,

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΤΗΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΑΚΛΟΝΗΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ  ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΣΤΕΡΗΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ,  ΒΑΣΙΚΗ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟ.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΕ:

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΙΝΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,

ΣΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΒΟΛΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ,

ΑΡΧΗΣ ΓΕΝΟΜΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-2-16 στις 10.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ (ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ 2 -ΧΟΛΑΡΓΟΣ)

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος
Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών
Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος
Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών,
Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος & Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία
Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων,
Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών
Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών
Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος,
Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών,
Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών  Ελεύθερων Επαγγελματιών
Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος
Πανελλήνια Ένωση Διαιτολόγων Ελλάδας
Ένωση Ελλήνων Χημικών
Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας
Σχετικές αναρτήσεις
ΧρήσιμαΕπείγοντα θέματα

Ενημέρωση για υποχρέωση αποδοχής πληρωμών μέσω IRIS - Πινακίδα Ενημέρωσης

Με την ΚΥΑ  119899/13-12-2023 καθορίζονται οι υπόχρεοι σε χρήσης POS (υπόχρεοι Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν….
Ασφαλιστικά / Εργατικά

Ενέργειες εργοδοτών μετά την κήρυξη ΣΣΕ ως γενικώς υποχρεωτικών

Μετά την 20η Αυγούστου 2018, οπότε και τελείωσε τυπικά το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, ξεκίνησε από την υπουργό εργασίας Ε. Αχτσιόγλου η υπογραφή…
Ασφαλιστικά / Εργατικά

Τα 6 βήματα για τη μείωση προστίμων αδήλωτης εργασίας

Τις απαιτούμενες ενέργειες στις οποίες οφείλουν να προβούν οι εργοδότες εντός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος 27 εργάσιμων ημερών, προκειμένου να καταβάλουν τα μειωμένα πρόστιμα…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου