Φορολογικά

Εργασιακά: Κωδικοποιημένες οι αλλαγές και παραδείγματα

Μετά τον καταιγισμό των αλλαγών στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά, και την ψήφιση στη Βουλή του Μεσοπρόθεσμου, στο σύνολο του , όπου και καθορίστηκαν με τον Ν.4046/14-02-2012, με τις πράξεις 6 & 7 του Υπουργικού Συμβουλίου και με την ερμηνευτική εγκύκλιο 4601/12-03-2012 του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, πλέον σε άμεση, ισχύ βρίσκονται οι αλλαγές για αποζημιώσεις, ωράρια, άδειες και κατώτατους μισθούς, όπου «Πράσινο φως» για την άμεση -από τις 12 Νοεμβρίου και μετά- καταβολή «κουρεμένων» αποζημιώσεων λόγω απόλυσης σε όσους έχουν πάνω από δεκαέξι χρόνια στον ίδιο εργοδότη και μισθό άνω των 2.000 ευρώ, την κατάργηση του επιδόματος γάμου (10% επί του βασικού μισθού) για τους αμειβόμενους με τα κατώτατα όρια της ΕΓΣΣΕ που απασχολούνται σε εργοδότες-επιχειρήσεις που δεν είναι μέλη του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ και την εφαρμογή ελαστικών ωραρίων σε εξαήμερη βάση χωρίς πρόσθετη αμοιβή, άναψε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Οι αλλαγές (στις οποίες περιλαμβάνονται το «πάγωμα» της προϋπηρεσίας για τον υπολογισμό της αποζημίωσης για όσους έχουν συμπληρώσει, μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, πάνω από δεκαέξι χρόνια στον ίδιο εργοδότη, η σύντμηση του χρόνου αναγγελίας στο ΣΕΠΕ των μεταβολών ωραρίων και των υπερωριών και η κατάτμηση της άδειας χωρίς γνωστοποίηση στην κοινωνική επιθεώρηση) έχουν κωδικοποιημένα ως εξής, σύμφωνα με την μελέτη του συνάδελφου Οικονομολόγου – εργατολόγου Βασίλη Πρασσά!

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου