Φορολογικά

Μέθοδοι έμμεσων τεχνικών ελέγχου

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή Μέλους της ΣΟΛ Α.Ε.

Από την παρουσίαση στο «11ο Athens Tax Forume» που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο στις 20.4.2015 Με θέμα: «Φορολογικός έλεγχος – Έμμεσες τεχνικές ελέγχου – Φορολογικό Πιστοποιητικό»

[Αναδημοσίευση από το «Ενημερωτικό Δελτίο» ( Σεπτέμβριος 2015 ) της Σ.Ο.Λ Α.Ε.]

Σκοπός του άρθρου αυτού είναι η συνοπτική παρουσίαση του θέματος των έμμεσων τεχνικών ελέγχου το οποίο είναι επίκαιρο και έχει χρησιμοποιηθεί από την Διοίκηση για τον προσδιορισμό του εισοδήματος σε περιπτώσεις εμβασμάτων εξωτερικού κλπ. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί στον φορολογικό έλεγχο και στα στοιχεία που αυτός μπορεί να χρησιμοποιεί για τον προσδιορισμό του εισοδήματος  καθώς και πώς η Φορολογική Διοίκηση επιλέγει τις προς έλεγχο υποθέσεις με βάση κριτήρια ανάλυσης κινδύνου, ή σε άλλες περιπτώσεις, με βάση άλλα κριτήρια, τα οποία καθορίζονται από τον Γενικό Γραμματέα, και δεν δημοσιοποιούνται.
Δείτε περισσότερα

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Φορολογικά

Φόρος υπεραξίας, από τη μεταβίβαση ακίνητης περιουσίας από επαχθή αιτία

Ο νέος φορολογικός νόμος 4172/2013, ήρθε και αναθεώρησε σχεδόν το σύνολο του προκατόχου του 2238/1994, φέρνοντας πολυάριθμες αλλαγές, αλλά και άπειρες ερμηνευτικές…
Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικά

Tροποποιητική δήλωση ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών)

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο για εμάς τους λογιστές, όταν για κάποιο λόγο πρέπει να κάνουμε τροποποιητική δήλωση  ΦΜΥ (φόρου μισθωτών υπηρεσιών), είναι…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου