Ασφαλιστικά / ΕργατικάΦορολογικάΧρήσιμα

Νέο Ασφαλιστικό-Φορολογικό και τι μας μένει σε Συνολικό Ετήσιο Εισόδημα

Καλησπέρα σας,
Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης μας, σας κοινοποιούμε τα εξής:

  1. Επικαιροποιημένο διαδραστικό πίνακα αναγωγής καθαρού διαθέσιμου εισοδήματος, μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου 4387/2016 σε μορφή Excel.
  2. Πίνακες παραδειγμάτων για τις διαχρονικές επιβαρύνσεις των ατομικών επιχειρήσεων με το νέο ασφαλιστικό (από 2015 έως 2020), με εύρος καθαρών κερδών από 15.000,00€-90.000,00€ και κλίμακα ανά 5.000,00€.
  3. Με το παράδειγμα των επιβαρύνσεων για καθαρά κέρδη 12.000,00€ (και όχι μόνο), ευελπιστούμε να αποσαφηνίσουμε το θολό τοπίο στην αντιπαράθεση ΟΕΕ και Υπουργείου Εργασίας.
  4. Εφιστούμε την προσοχή των αναγνωστών στις παρατηρήσεις και τις παραδοχές κάθε πίνακα που αναρτούμε, όπως επίσης και στον έλεγχο των δεδομένων και των αποτελεσμάτων πριν τη λήψη όποιας απόφασης.
  5. Το σκίτσο με τον ελεύθερο επαγγελματία, είναι του Ροδίτη σκιτσογράφου κ. Βαγγέλη Παυλίδη, με πλήθος περγαμηνών και πλούσια και πάντα επίκαιρη έμπνευση.

 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την ανάγνωση των ανωτέρω πινάκων η ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ σας συνιστά να έχετε συμβουλευθεί πρώτα τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας.

Σχετικές αναρτήσεις
Φορολογικά

Κατάργηση της αναστολής υποβολής Α.Π.Δ. λόγω χρεών

Εξεδόθη εγκύκλιος από τον Ε.Φ.Κ.Α. με την οποία καταργείται η αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για όσους δεν κατέβαλαν 2 αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους δεν είχαν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης.
Χρήσιμα

Οδηγός Νέων Επαγγελματιών και Νέων Επιχειρήσεων

Η επιστημονική ομάδα της Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου συνέταξε έναν συμβουλευτικό οδηγό για να βοηθήσει επαγγελματίες και επιχειρήσεις που βρίσκονται στο ξεκίνημά τους
Ασφαλιστικά / Εργατικά

Ενέργειες εργοδοτών μετά την κήρυξη ΣΣΕ ως γενικώς υποχρεωτικών

Μετά την 20η Αυγούστου 2018, οπότε και τελείωσε τυπικά το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής, ξεκίνησε από την υπουργό εργασίας Ε. Αχτσιόγλου η υπογραφή…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου