Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΔραστηριότητεςΕπείγοντα θέματα

Π.Ο.Φ.Ε.Ε. – Απόφαση Έκτακτης Ολομέλειας Προέδρων στις 27-02-2014

Η ΕΛΦΕΕ ΡΟΔΟΥ, συμμετείχε μαζί με άλλες 36 Ενώσεις μέλη της ΠΟΦΕΕ στην έκτακτη ολομέλεια Προέδρων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του ΔΣ,  Ιωάννη Ηρακλείδη , τον Γενικό Γραμματέα, Παναγιώτη Παπαδημητρίου και τον ταμία, Νίκο Παπαγρηγορίου σε μια κατάμεστη αίθουσα με 60 και πλέον άτομα, όπου τοποθετήθηκαν όλες οι ενώσεις μέλη της, σχετικά με τα φλέγοντα θέματα την ημερήσιας συνεδρίασης, αναφορικά με τα πρόστιμα και τον συντονισμό της δράσης σε οργανωμένο επίπεδο η οποία και θα είναι γενική και όχι μεμονωμένη.
Η ένωση μας , πέρα από την τοποθέτηση της για την συμφωνία της σε όποιας μορφής αντίδραση και οργανωμένη διαμαρτυρία, τόνισε την αναγκαιότητα και απαίτηση για το σεβασμό και την αξιοπρέπεια  στην εργασία μας, όχι σαν πολυτέλεια, αλλά σαν βασικό δικαίωμα σε μια πολιτισμένη κοινωνία, η οποία πρέπει να σέβεται τους πολίτες της και να τους παρέχει κατ ελάχιστον, τις συνθήκες εκείνες, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα τους και όχι να ποινικοποιεί κάθε τους βήμα.
Παρουσίασε επίσης και το « σύστημα αναγγελίας – αποδοχής συναλλαγών» , που πρότεινε στο Υπουργείο Οικονομικών, σαν αντιπρόταση στην υιοθέτηση των μηνιαίων συγκεντρωτικών ή τριμηνιαίων ( αν τελικά αποφασιστεί ) παρουσιάζοντας τα πλεονεκτήματα και την διασφάλιση αφενός των συναδέλφων Λ/Φ και αφετέρου την ανάγκη διασφάλισης των συναλλαγών, μετά και από την κατάργηση σχεδόν όλων των θεωρήσεων βιβλίων και στοιχείων από 1/1/2014.
 
Το Προεδρείο της ΠΟΦΕΕ, εξέδωσε τα παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ σχετικά :
Π.Ο.Φ.Ε.Ε. – Απόφαση Έκτακτης Ολομέλειας Προέδρων στις 27-02-2014
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 – 46 – ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 – FAX: 210 8253446 * Ε – Μail: [email protected]
ΑΠ.ΑΝΑΓ. ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ. 545/4787/94
Αθήνα, 3 Μαρτίου 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η έκτακτη Ολομέλεια Προέδρων της 27/2, στην οποία εκπροσωπήθηκαν 37 Ενώσεις Μέλη της, μετά από πολύωρη συνεδρίαση ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, τον χειρισμό του Προεδρείου ως προς την συντονισμένη αντίδραση του Κλάδου από κοινού με 15 από τους Μεγαλύτερους Επαγγελματικούς φορείς. Η μόνη επίκριση αφορούσε την μη υιοθέτηση ποιο έντονων αντιδράσεων.
Παρά την αβεβαιότητα που δημιούργησε η υποχώρηση της Πολιτικής Ηγεσίας, η οποία καθυστερημένα «ανακάλυψε» το ανεφάρμοστο πολλών άρθρων των Ν.4172-4174/2013, η πλειοψηφία των Ενώσεων αποφάσισε να τηρήσει στάση αναμονής μαζί με το Προεδρείο.
Όλοι οι εκπρόσωποι των Ενώσεων δήλωσαν ξεκάθαρα την πρόθεσή τους για συμμετοχή και στην οποιαδήποτε κινητοποίηση αποφασισθεί από το συντονιστικό όργανο των 15 φορέων το οποίο έχει την εντολή να συνεδριάσει με την δημοσίευση του νομοσχεδίου.
Κατ’ επανάληψη το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. δήλωσε ότι κάθε μεμονωμένη ή συντονισμένη αντίδραση των Ενώσεων του Κλάδου Μελών ή Μη της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. βοηθάει την κοινή προσπάθεια των Συνδικαλιστικών Επαγγελματικών Φορέων για κατάργηση των  διατάξεων που αποτελούν τροχοπέδη στην βιώσιμη λειτουργία των μικρομεσαίων και στην έναρξη ενός διαλόγου για επανακαθορισμό, ενός δίκαιου και αναλογικού νομοθετικού πλαισίου, ποινών και προστίμων για φορολογικές παραβάσεις και όχι απλά για «οικονομική αδυναμία» το οποίο θα λαμβάνει υπ’ όψιν το ανθρώπινο λάθος και δεν θα θεωρεί συνυπεύθυνο τον Λογιστή – Φοροτεχνικό για περιπτώσεις φοροδιαφυγής που δεν είναι δυνατόν να γνώριζε ή να συνέπραξε αυτοβούλως.
Ο Κλάδος μας ανέκαθεν στηρίζει κάθε δίκαιο αίτημα των μικρομεσαίων και συμμετέχει στην προσπάθειά τους για επιβίωση καθώς και εμείς αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι τους.
Η Πολιτική Ηγεσία πρέπει να ακούσει τις εύλογες και δίκαιες προτάσεις των φορέων, αλλά και τους Υπηρεσιακούς Παράγοντες, ώστε να συνδυάσει το δίκαιο με το εφικτό.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Πανίδης  Ι. Αβραάμ
Ο Γενικός Γραμματέας
Καμπάνης Βασίλειος

Σχετικές αναρτήσεις
Δελτία Τύπου / ΑνακοινώσειςΔιάφορα

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση από την ΕΛΦΕΕ Ρόδου

Ευχόμαστε το μήνυμα της Ανάστασης να δίνει δύναμη και ελπίδα και όλοι μαζί να συνεχίσουμε να διεκδικούμε το παρόν και το μέλλον…
Δραστηριότητες

Εξαιρετική επιτυχία είχε η Εθελοντική Αιμοδοσία

Με εξαιρετικά μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία που διοργάνωσε η Ένωση Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ρόδου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δ.Ο.Υ. Νομού Δωδεκανήσου, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Π.Γ.Ν. Ρόδου.
Δραστηριότητες

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κο Κ. Κόλλια

Στη Ρόδο βρέθηκε εχθές, 02/05/2019, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ.Κωνσταντίνος Κόλλιας, και συνεδρίασε στα γραφεία του Περιφερειακού τμήματος του ΟΕΕ…
Νέα & Ανακοινώσεις

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε στο e-mail σας
περιοδικές ενημερώσεις από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου